صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 09
کد خبر: ۲۱۱۶۷۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
عضو هیات علمی ستاد مدیریت بیماری کرونا:

پیک دوم کرونا جدی است/ ویروس کرونا جهش ژنتیکی نداشته است

 عضو هیات علمی ستاد مدیریت بیماری کرونا می‌گوید: اگر تحرکاتی که اکنون در جامعه وجود دارد، ادامه یابد پیک دوم ویروس کرونا اتفاق می‌افتد.
رویداد۲۴ مسعود مردانی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود بسیاری از افرادی که تست کرونای آن‌ها مثبت شده است، علایمی شبیه سرماخوردگی ندارند، آیا ابتلا به ویروس کرونا تغییر شکل داده است، گفت: خیر. طبق اطلاعاتی که در سطح بین المللی داریم، هنوز جهش ژنتیکی در ویروس کرونا حاصل نشده است و علایم ابتلا به آن همان علایم قبلی است.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به اینکه آیا پیک اول کرونا طی شده است و باید منتظر پیک دوم کرونا باشیم، گفت: بله صد درصد واقعیت دارد و به هیچ وجه شوخی نیست. اگر تحرکاتی که اکنون در جامعه وجود دارد، به همین وضع ادامه پیدا کند مطمئنا با پیک دوم کرونا مواجه خواهیم شد.

این پزشک متخصص گفت: اکنون در شهر تهران با این ترافیکی که مشاهده می‌کنیم و این حجم از ترافیک از قبل کرونا نیز بیشتر است، نشان می‌دهد مردم فکر می‌کنند که بیماری کرونا تمام شده است در صورتی که کرونا تمام نشده است. از طرفی پیش‌بینی ترافیک آخر هفته نیز نگران کننده است.

وی تاکید کرد: عمدتا پیک کرونا در محله‌ها و شهر‌هایی اتفاق می‌افتد که در موج اول اپیدمی، گرفتار نشدند. خیلی از شهر‌های کوچک که موارد ابتلا در آن کم بوده است، اگر مسافرت‌ها ادامه پیدا کند و به عنوان نمونه از مازندران به کهگیلویه و بویراحمد که تعداد موارد ابتلای آن کم بوده، سفری صورت بگیرد با یک فاجعه اپیدمیک روبرو می‌شویم و به آن پیک دوم گفته می‌شود.
بیشتر بخوانید:کرونا در جهان بومی می‌شود/ ابتلای مجدد ۱۴ درصد از بهبودیافتگان
مردانی با بیان اینکه باید با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنیم، به مردم توصیه کرد: بنابراین توصیه می‌شود که مردم از رفتن به سفر، شرکت در مجامع، رفتن به سفر‌های زیارتی و سیاحتی جدا خودداری کنند. ما نمی‌گوییم مردم تحرک نداشته باشند بلکه تاکید می‌کنیم که فقط برای کار‌های ضروری بیرون بیایند.

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت درباره ابتلای مجدد بهبودیافتگان کرونا به این بیماری توضیح داد: ابتلای مجدد در تمام افراد دیده نمی‌شود و حدود ۱۴ درصد افراد ممکن است به این بیماری مجددا مبتلا شوند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران تاکید کرد: با توجه به اینکه ادارات و اصناف فعالیت خود را آغاز کرده‌اند، توصیه می‌شود که مردم رعایت مسایل بهداشتی، شستن دست، ضدعفونی و دور شدن از اجتماعات را فراموش نکنند، چون بهترین راه مقابله با کرونا پیشگیری با رعایت بهداشت عمومی و فردی است.
 
منبع: پانا
نظرات شما