صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 01
کد خبر: ۲۱۲۲۷۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
یک متخصص عفونی و فلوشیپ:

ویروس کرونا گواهی ایمنی ندارد

متخصص عفونی و فلوشیپ در پاسخ به این سوال که آیا سال آینده احتمال ابتلای مجدد افرادی که امسال به این ویروس کرونا مبتلا شده‌اند وجود دارد یا نه گفت: با استناد به رفتار سایر خانواده ویروس کرونا این احتمال وجود دارد.
رویداد۲۴ دکتر عالیه پوردست در پاسخ به این سوال که اگر کسی به ویروس کرونا مبتلا شود احتمال ابتلای مجدد وی وجود دارد یا نه، افزود: ایمنی نسبی بعد از پایان دوره درمان، در فرد شکل می‌گیرد که می‌تواند براساس پادتن‌هایی که در بدن فرد ایجاد شده، حدود ۶ تا ۸ ماه یا بیشتر در بدن بماند.
 
نماینده وزارت بهداشت در سامانه ۴۰۳۰ با اشاره به اینکه هرسال عده زیادی مبتلا به ویروس آنفلوانزا می‌شوند و باید واکسن آن را بزنند، ادامه داد: در مورد این ویروس، تازه‌های جدیدی در مقالات علمی ایجاد شده و هنوز اطلاعات ما درباره آن کامل نیست.
 
پوردست عنوان کرد: اگر بیش از ۷۰ درصد افراد جامعه به این ویروس مبتلا شوند ایمنی نسبی در تعداد زیادی از افراد ایجاد و انتقال ویروس به افراد سالم و همچنین مواجهه، کمتر می‌شود. از طرفی با تغییر اکولوژی، فصل، آب و هوا شرایط و قدرت بیماری‌زایی ویروس نیز تغییر خواهد کرد.
 
این متخصص عفونی و فلوشیپ گفت:، اما اینکه سال آینده در همین فصل آیا احتمال ابتلای مجدد افرادی که امسال به این ویروس مبتلا شدند، هست یا نه با استناد به رفتار سایر خانواده ویروس کرونا مثل مرس که در خاورمیانه بویژه عربستان دیده می‌شود و هر سال هم حاجی‌ها را مبتلا می‌کند، وجود دارد.
 
وی اظهارکرد: کووید-۱۹ یک بیماری نوپدید از خانواده کروناویروس‌ها است که هنوز اطلاعات درباره آن کامل نشده، اما ما به استناد سارس و مرس می‌توانیم پیش‌بینی‌هایی را داشته باشیم. اگرچه با ابتلای افراد ایمنی‌هایی ایجاد می‌شود، اما ممکن است ابتلای مجدد در سال آینده وجود داشته باشد یا ابتلا به نسبت سال قبل کمتر باشد.
 
پوردست با اشاره به هشدار سازمان جهانی بهداشت که گفته «کرونا گواهی ایمنی ندارد»، اضافه کرد: این ویروس که در ابتدا «سارس، کووید-۲» هم گفته می‌شود در اصل یکی از ویروس‌های خانواده کرونا ویروس‌ها است که قبلا هم در انسان ایجاد بیماری می‌کردند.
 
این متخصص عفونی و فلوشیپ گفت: این هفتمین کروناویروسی است که در انسان باعث بیماری شده است که از حیوان به انسان منتقل شده و بعد از آن می‌تواند به آسانی از انسانی به انسان دیگر منتقل شود. چون این ویروس نوپدید محسوب می‌شود، اطلاعاتی که از آن داریم از آخرین روز سال ۲۰۱۹ تا امروز به‌دست آمده و اطلاعات دیگر هم براساس اطلاعات ویروس سارس و مرس است.
بیشتر بخوانید:
پیک دوم کرونا جدی است/ ویروس کرونا جهش ژنتیکی نداشته است
کرونا در جهان بومی می‌شود/ ابتلای مجدد ۱۴ درصد از بهبودیافتگان
وی تصریح کرد: سارس سال ۲۰۰۲ بوجود آمد که علائم منحصربه‌فرد و بیشتر به صورت تنفسی داشت و اپیدمی‌ای در آن زمان ایجاد کرد و تعداد زیادی جانشان را از دست دادند، اما بالاخره کنترل شد.
پوردست اظهار کرد: سال ۲۰۱۲ مرس از عربستان در خاورمیانه شیوع پیدا کرد و اول از خفاش به شتر و بعد از شتر به انسان منتقل کرد و بعد از آن هم از انسان به انسان منتقل شد.
 
این متخصص عفونی و فلوشیپ گفت: ویروس کرونای جدید نزدیک به ۸۰ درصد قرابت ژنتیکی به سارس دارد و بعضی‌ها آن را «سارس ۲» می‌دانند که دقیقا شبیه «سارس ۱» نیست، سارس بعد از مدتی کنترل و میزان بیماری‌زایی آن کمتر شد، ما هم بر اساس همین استناد، نتیجه می‌گیریم سال آینده هم کووید-۱۹ را خواهیم داشت منتهی گفته می‌شود ممکن است در زمستان با شدت شروع بعد مانند الان از شدت آن کاسته شود.
نظرات شما