صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۱۲۹۶۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹

کاهش عطش روزه‌داران با یک نوشیدنی مخصوص

به گفته کارشناس تغذیه در کردستان، تخم‌شربتی یک نوشیدنی ساده و سالم، سرشار از ویتامین‌ها، کلسیم، پروتئین و آنتی اکسیدان‌ها است و به عنوان خنک کننده و رفع عطش در ماه مبارک رمضان طرفداران بسیاری دارد.
رویداد۲۴ سارا فوضی اظهار کرد: شربت تخم‌شربتی را می‌توان همراه با عرق کاسنی، عرق شاتره، عرق اسطوخودوس، عرق سنبل‌الطیب، زعفران، لیموترش یا آبلیمو تازه نوشید و برای شیرین شدن آن بهتر است از عسل به جای شکر یا شربت سکنجبین استفاده کرد.

وی در خصوص تفاوت سه تخم شربتی، خاکشیر و دانه چیا عنوان کرد: دانه‌های تخم‌شربتی ریزتر و سیاه و براق است، و دانه‌های تخم ریحان درشت‌تر و سیاه مات است که هردو بلافاصله بعد از اینکه در آب ریخته می‌شوند لعاب‌دار شده و رنگشان متمایل به خاکستری درمی‌آید؛ اما دانه چیا بیضی شکل بوده و رنگ آن معمولا قهوه‌ای تیره رگه‌دار است و زمانیکه در آب ریخته شود به تدریج لعاب‌دار می‌گردد.

این کارشناس تغدیه در خصوص فواید دانه چیا افزود: دانه چیا در واقع بالاترین منبع امگا ۳ موجود در جهان است که علاوه بر آن سرشار از کلسیم، پروتئین و فیبر بوده و همچنین یک منبع غنی از ویتامین‌های گروه B و سرشار از مواد معدنی، کلسیم، آهن، منیزیوم، منگنز، فسفر و روی است.

فوضی تصریح کرد: ترکیب غالب که در ماه مبارک رمضان به عنوان سردنوش گیاهی مصرف می‌گردد ترکیب تخم شربتی و خاکشیر است؛ که شربت تخم‌شربتی یک نوشیدنی مفید با خواص و فواید بی‌نظیر است.

وی ادامه داد: تخم شربتی گیاهی خودرو و یک ساله است که شبیه به ریحان، ولی با برگ‌ها و تخم‌های ریزتری می‌باشد، ساقه‌های آن مربعی شکل و گلی مایل به قرمز و صورتی دارد، گیاه تخم‌شربتی در اوایل بهار در کوهستان‌ها و بیابان‌ها می‌روید.

این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: تخم شربتی علاوه بر اینکه یک نوشیدنی لذت بخش بوده، دارویی گیاهی است که در درمان بسیاری از بیماری‌ها مفید بوده و لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درآمده که برای رفع عطش روزه‌داران بسیار مفید فایده است.

به گفته وی، شربت تخم‌شربتی یک نوشیدنی ساده و سالم است که سرشار از ویتامین‌ها، کلسیم، پروتئین و آنتی اکسیدان‌ها است و به عنوان خنک کننده و رفع عطش در ماه مبارک رمضان طرفداران بسیاری دارد.

وی اظهار کرد: طبع تخم شربتی گرم و‌تر است و پیشنهاد می‌گردد در سحر و یا افطار ماه مبارک رمضان در حد یک لیوان از این شربت سالم گیاهی مصرف گردد.

سارا فوضی مزایای تخم‌شربتی برای روزه‌داران را اینگونه برشمرد و گفت: شربت تخم‌شربتی در رفع عطش و جلوگیری از گرسنگی روزه‌داران بسیار موثر است؛ زیرا دانه‌های ژلاتینی تخم آن از آب ساخته شده و فاقد هرگونه کالری بوده و، چون آب آن به مدت طولانی داخل دانه‌ها و نیز در درون بدن انسان باقی می‌ماند باعث احساس سیری در انسان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف این شربت گیاهی در تامین انرژی متعادل در طول روز و به تنظیم قندخون انسان نیز کمک می‌کند، عنوان کرد: آب لیموترش تازه و تخم شربتی یک نوشیدنی سالم و ساده است که باعث تنظیم قندخون در ماه مبارک رمضان می‌شود.

فوضی تاکید کرد: افراد دیابتی بهتر است یک قاشق تخم‌شربتی را خیس کرده و با یک لیوان شیر و مقداری وانیل مخلوط کرده و بدون اضافه کردن شکر آن را میل نمایند، این معجون بدون اینکه قند بدن انسان را افزایش دهند انرژی زیادی را تولید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: افطار و سحر چه خوراکی ها و نوشیدنی هایی بخوریم

وی تخم‌شربتی را برای جلوگیری از ناراحتی معده در ماه مبارک رمضان مفید دانست و افزود: تخم‌شربتی در کاهش وزن در ماه مبارک رمضان موثر است، زیرا تخم شربتی سیرکننده بوده و در کاهش اختلالات غذایی تاثیر بسزایی دارد.

سارا فوضی یادآور شد: تخم‌شربتی حاوی اسید‌های چرب امگا ۳، فیبرها، آنتی اکسیدان‌ها، پروتئین‌ها و مواد معدنی مفیدی است که ذخیره چربی‌ها را متزلزل و به دلیل قدرت جذب‌کنندگی بالای تخم‌شربتی در کاهش وزن انسان نیز موثر است، زیرا تخم شربتی تا ۱۰ برابر بیشتر از وزن خود آب را جذب می‌کند در نتیجه سیرکننده است و تاثیر زیادی در سلامت و تناسب اندام دارد.

وی ادامه داد: تخم‌شربتی به هیدراته ماندن بدن در ماه مبارک رمضان کمک کرده و همچنین به سبب داشتن زینک (روی) سبب افزایش انرژی و مقاومت بیشتر عضلات و مقابله با چربی‌های عضلانی در بدن است.

به گفته این کارشناس تغذیه، تخم‌شربتی در کاهش عارضه گوارشی در ماه مبارک رمضان و بهبود حرکات روده و سم‌زدایی در بدن بسیار موثر است.

فوضی همچنین تخم‌شربتی را برای خوشبو شدن دهان و دندان موثر دانست و افزود: تخم‌شربتی با خواص ضد قارچی و ضدویروسی و ضدمیکروبی که دارد در پیشگیری از زخم دهان، نفس بدبو، پوسیدگی و پلاک دندان موثر است؛ همچنین تخم‌شربتی در کاهش تنش‌های روزانه و کاهش خستگی ذهنی و عصبی انسان بسیار موثر است.

به عقیده وی، تخم‌شربتی در سم زدایی بدن بسیار مفید است و اگر به این شربت گیاهی، خاکشیر اضافه گردد سبب افزایش هیدراته بودن بدن در ماه مبارک رمضان می‌گردد، خاکشیر همچنین دارای خواص ضدالتهابی و ضد باکتریایی دارد.

خاکشیر گیاهی یکساله یا دو ساله از تیره شب بویان است که در دشت و کوهستان‌ها می‌روید و بلندی ساقه آن تا یک متر نیز می‌روید، تخم این گیاه که همان خاکشیر است ریز و کمی دراز و معمولا دو رنگ است که یکی از آن‌ها به رنگ قرمز که دارای طعم تلخی است و دیگری به رنگ قرمز تیره است؛ بخش خوراکی گیاه همان دانه خاکشیر است که در میوه‌های خورجین مانند و باریک گیاه قرار دارد، خاکشیر فاقد کالری بوده و دارای ۲/۷۵ گرم پروتئین و ۳۳ گرم چربی و بدون فیبر است.

سارا فوضی درخصوص خواص خاکشیر عنوان کرد: خاکشیر التیام دهنده زخم و جراحات، ادرار آور و تب‌بُر بوده و در درمان ترس و رفع گرفتگی صدا و همچنین افزایش اشتها بسیار موثر و مفید است.

وی اظهار کرد: شربت خاکشیر یک نوشیدنی با طبع سرد است که دمای بدن را کاهش داده و از گرمازدگی پیشگیری خواهد کرد.

این کارشناس تغذیه بر این نکته تاکید کرد که کسانی که مبتلا به آرتروز و رماتیسم مفصلی هستند باید شربت خاکشیر را با عسل و عرق نعنا مصرف نمایند.

وی یادآور شد: بهترین گزینه نوشیدنی برای ماه مبارک رمضان مصرف ترکیبی شربت خاکشیر و تخم‌شربتی با مخلوطی ازعرق بیدمشک، گلاب زعفران و آبلیمو تازه یا لیمو ترش تازه می‌باشد.

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که مبتلا به کبد چرب و یا افزایش چربی خون از نوع افزایش کلسترول هستید می‌توانید به شربت فوق ۲ قاشق غذاخوری عرق کاسنی به ازای یک پارچ از این به شربت اضافه نمائید.

سارا فوضی موارد منع و احتیاط مصرف این شربت را اینگونه عنوان کرد و گفت: زیاده روی در مصرف شربت تخم‌شربتی سبب بروز عارضه دوبینی و سرگیجه در افراد می‌شود و نوشیدن یک لیوان از این شربت در هنگام افطار و یا سحر ماه مبارک رمضان کفایت می‌کند.

وی ادامه داد: اشخاصی که دارو‌های ضدانعقاد خون مصرف میکنند نباید از این شربت استفاده نمایند و همچنین افرادی که از دارو‌های خاصی استفاده می‌کنند لازم است قبل از مصرف این شربت با پزشک معالج خود مشورت نمایند.

سارا فوضی اظهار کرد: اشخاصی که داروی کاهنده فشار خون مصرف می‌کنند نباید از این شربت مصرف نمایند همچنین افرادی که دچار ورم و زخم معده هستند باید خاکشیر را به مقادیر کمتری مصرف نمایند.

وی خاطرنشان کرد: برخی افراد با خوردن خاکشیر دچار سردرد می‌شوند این افراد لازم است که خاکشیر را همراه با کتیرا مصرف نمایند؛ همچنین مصرف این شربت به بانوان شیرده و باردار به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

این کارشناس تغذیه در پایان یادآور شد: به دلیل اینکه دانه‌های ریز تخم‌شربتی دارای گلوتن هستند مصرف این ترکیب به هیچ‌وجه به بیماران مبتلا به سلیاک توصیه نمی‌گردد.
منبع: ایسنا
نظرات شما