صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 01
کد خبر: ۲۱۳۲۰۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۷ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
علت حملات لفظی ترامپ علیه ایران را باید در تحولات داخلی امریکا یافت

آیا جو بایدن موضعی کاملا متفاوت از ترامپ را در قبال ایران در پیش خواهد گرفت؟

اگرچه دموکرات‌ها فکر می‌کنند می‌توانند عصر ترامپ و مولفه‌های آن را به سرعت پاک کنند با این حال، احتمالا آنان بخش اعظم سیاست خارجی ترامپ را حفظ خواهند کرد و البته علاقه‌ای به اعتراف به این موضوع نخواهند داشت.

رویداد۲۴   روزنامه اسرائیلی "اسرائیل هیوم" در یادداشتی به قلم "جاناتان اس. توبین" تحلیلگر نزدیک به جریانات دست راستی امریکا و اسرائیل با عنوان "بایدن تا چه اندازه سیاست خارجی ترامپ را حفظ خواهد کرد؟ " می‌نویسد:"دموکرات‌ها می‌خواهند هر آنچه ترامپ انجام داده را رد کنند و تغییر دهند. با این حال، زمانی که نوبت به ایران و اسرائیل می‌رسد احتمالا رئیس جمهوری تازه به اندازه‌ای باهوش خواهد بود که ساعت را به عقب باز نگرداند".

او در ادامه این مطلب ضمن توصیه به بایدن برای ادامه خط مشی ترامپ در قبال ایران و اسرائیل می‌نویسد:"دموکرات‌ها نمی‌توانند تا ژانویه صبر کنند. آنان امیدوارند روز مراسم تحلیف رئیس جمهوری بعدی، پایانی بر کابوس طولانی مدت شان باشد و بتوانند ترامپ را کنار بزنند. آنان امیدوار هستند نامزد جایگزین ترامپ همه آن چه او انجام داده را تغییر دهد.
بیشتر بخوانید: آمریکا در نهایت مجبور به خروج از منطقه می‌شود، تا مستقیما مشکلاتش را با تهران حل کنند
این ویژگی سیاست حزبی امریکاست که معمولا یک حزب سکان قوه مجریه را در دست می‌گیرد و قدرت از رئیس جمهوری قبلی به نامزد رقیب انتقال می‌یابد از بیل کلینتون به جورج دابلیو بوش از بوش به باراک اوباما و از اوباما به ترامپ. اگر بایدن در نوامبر موفق شود ترامپ را شکست دهد با مسائل بسیاری مواجه خواهد بود احتمال دارد که او ساعت دولت را به ژانویه ۲۰۱۷ میلادی به عقب باز گرداند. با این حال، اگر فکر کنیم که تمام اقدامات ترامپ باید محو شوند تصوری اشتباه کرده ایم. اگر بایدن و مشاوران اش بخواهند همه اقداماتی که ترامپ انجام داده را در جهت معکوس تغییر دهند حماقت بزرگی را مرتکب خواهند شد. احتمالا تیم سیاست خارجی بایدن مشابه تیم اوباما خواهد بود‌".

این تحلیلگر سیاسی که طرفدار اسرائیل است با ناامیدی درباره احتمال پایین ادامه خط مشی ترامپ در قبال اسرائیل توسط بایدن می‌نویسد:"اشتباه بایدن آن است که ۷۰ سال حق حاکمیت اسرائیل بر اورشلیم (بیت المقدس) را نادیده گرفته و مخالف انتقال سفارت امریکا از تل آویو به اورشلیم (بیت المقدس) بود.

"آنتونی بلینکن" مشاور ارشد بایدن و معاون سابق وزیر خارجه دولت اوباما این هفته آشکار ساخت که یک دولت دموکرات در صورت تشکیل شدن پس از پیروزی بایدن به راه حل بی فایده مدنظر اوباما یعنی راهکار تشکیل دو دولت باز خواهد گشت راه حلی که فلسطینیان آن را نمی‌خواهند.

تیم بایدن مخالف الحاق کرانه غربی به خاک اسرائیل است و این نشان می‌دهد بایدن نیز همانند اوباما در توهم بازگشت دولت اسرائیل به مرز‌های خطرناک ۱۹۶۷ است. این در حالی است که فلسطینیان خواستار صلح دائمی با اسرائیل نیستند.

این در حالی است که اکثر اسرائیلی‌ها تکرار اشتباهاتی همانند پیمان اسلو و عقب نشینی آریل شارون از غزه در سال ۲۰۰۵ میلادی که به خونریزی بیش‌تر منجر شد را نمی‌خواهند. بایدن و مشاوران اش نیز مانند اوباما خواهند فهمید که پای میز مذاکره کشاندن فلسطینیان آن هم به طور جدی امکان پذیر نیست.

در عمل، اما شاید بایدن با واقعیت‌هایی مواجه شود که ترامپ مواجه شد این که ائتلاف میان دولت‌های عربی و اسرائیل می‌تواند ابزاری مهم در مقابله با تهدیدات ناشی از ایران باشد. بایدن با انتقاد از تصمیم ترامپ برای خروج امریکا از برجام امضا شده توسط اوباما و تلاش برای بازگشت امریکا به توافق هسته‌ای با ایران می‌خواهد ایران را ارام کند. در طول سال‌های اخیر ایران حضور خود را در خاورمیانه گسترش داده است. بایدن باید درک کند که لغو و یا کاستن تحریم‌های ترامپ علیه ایران که باعث تضعیف موقعیت ایران از نظر داخلی شده خاورمیانه را امن‌تر نخواهد ساخت".

نویسنده یادداشت در ادامه می‌افزاید:"علیرغم آن که بایدن ابراز داشته سیاست‌های ترامپ را تغییر خواهد داد به نظر نمی‌رسد او بخواهد به ایران اجازه دهد تا دوباره مسلح شده، غنی سازی اورانیوم را پیش ببرد و در نهایت امریکا را با تهدیدی بزرگتر مواجه سازد.

اوباما خاورمیانه‌ای خطرناک‌تر از خاورمیانه دوره بوش را به ترامپ تحویل داد. بایدن باید دستاورد ترامپ در کنترل موضع ایران را برسمیت شناسد و مشاوره‌های مبتنی بر عدول از این سیاست را کنار بگذارد. اگرچه دموکرات‌ها فکر می‌کنند می‌توانند عصر ترامپ و مولفه‌های آن را به سرعت پاک کنند با این حال، احتمالا آنان بخش اعظم سیاست خارجی ترامپ را حفظ خواهند کرد و البته علاقه‌ای به اعتراف به این موضوع نخواهند داشت".

به گزارش روزنو، همچنین نشریه "آسیا تایمز" در مقاله‌ای تحلیلی درباره علت لفاظی‌های اخیر ترامپ علیه ایران می‌نویسد:"به نظر می‌رسد هدف ترامپ از شعار‌های اخیر علیه ایران برای منحرف کردن افکار عمومی از شکست کاملی باشد که او در عرصه مقابله با شیوع کرونا در داخل امریکا متحمل شده است.

به نظر می‌رسد توئیت اخیر او درباره صدور مجوز برای نابودی قایق‌های تندروی ایران نزدیک شده به ناو‌های امریکایی همانند صدور فرمان ممنوعیت ورود مهاجران به امریکا تلاشی تکراری برای منحرف کردن افکار عمومی از ناکامی‌های او در حوزه مسائل داخلی در امریکا باشد.

وقوع حوادثی، چون رویارویی نیروی دریایی سپاه با ناو‌های امریکایی امری غیر معمول نیست و نظامیان دو کشور می‌دانند چگونه باید تنش زدایی کنند و نیازی به مداخله ترامپ نبود. ترامپ باید این فکر را از سر بیرون کند که منازعه‌ای آغاز شده در خاورمیانه را می‌توان به راحتی پایان داد به خصوص در شرایط فعلی که متحدان عرب امریکا نیز درگیر شیوع ویروس کرونا هستند.

هم چنین، کرونا به ناو‌های امریکایی و کارکنان آن نیز رسیده است. علیرغم کارزار فشار حداکثری دولت امریکا علیه ایران، ترامپ در روز‌های اخیر با بهت شاهد پرتاب ماهواره نظامی ایران بود. طرح ترور ژنرال سلیمانی نیز خطایی از سوی ترامپ بود که نه به او برای انتخابات نوامبر کمکی کرد و نه ایران و محور مقاومت را در سوریه و عراق تضعیف کرد بلکه موجب تضعیف موقعیت امریکا در عراق شد و موضع ایران را در قبال امریکا سرسختانه‌تر ساخت و دیپلماسی ایران فعال‌تر شد. ظریف به دمشق و به دیدار با اسد رفت و اسماعیل قاانی جانشین ژنرال سلیمانی به بغداد سفر کرد و هر دو بر حمایت ایران از محور مقاومت تاکید کردند".
 
منبع:روز نو
نظرات شما