صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۱۳۲۱۳
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۲ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹

رهبر جدید داعش چگونه از ویروس کرونا برای تقویت نفوذ خود استفاده می‌کند؟ / موج جدید حملات این گروه تروریستی در راه است؟

مردی که صورت خود را پوشانده بود، از ماشین پیاده شد و به آرامی به سمت در ساختمان اطلاعات در شهر کرکوک در شمال عراق رفت و پس از آنکه به درخواست ایست مأموران امنیتی توجهی نکرد، به سمت او شلیک شد.

رویداد۲۴  عربی پست نوشت: مردی که صورت خود را پوشانده بود، از ماشین پیاده شد و به آرامی به سمت در ساختمان اطلاعات در شهر کرکوک در شمال عراق رفت و پس از آنکه به درخواست ایست مأموران امنیتی توجهی نکرد، به سمت او شلیک شد، اما او خود را منفجر کرده و موجب کشته شدن سه تن از مأموران امنیتی عراق در هفته اول ماه رمضان شود. اما چگونه داعش از ویروس کرونا برای بازگشت دوباره استفاده می‌کند؟

اینگونه حملات، در شمال عراق، در نوع خود جدید محسوب می‌شود، به این دلیل که از ماه‌ها پیش نظیر آن را ندیده ایم. علاوه بر اینکه در سوریه نیز شاهد شدت گرفتن حملات نیرو‌های داعش به نیرو‌های امنیتی و میدان‌های نفتی هستیم.
بیشتر بخوانید: موج جدید فعالیت‌های تروریستی در اروپا/ پروژه داعش زیر سایه کرونا
این هرج و مرج دوباره، یکی از نشانه‌های آن است که داعش سعی می‌کند از سرگرمی دولت‌ها به مساله مقابله با کرونا و پیامد‌های اقتصادی آن استفاده کرده و بار دیگر قدرت بگیرد.

در عراق، این نیرو‌ها همچنین از شکاف‌های امنیتی استفاده می‌کنند که بر اثر کاهش تعداد نیرو‌های آمریکایی در منطقه ایجاد شده است. در همین رابطه، قباد طالبانی، معاون رئیس اقلیم کردستان، می‌گوید: «این یک تهدید واقعی است. داعش در حال کشتن نیرو‌های ما در شمال است و کم کم شروع به حمله به بغداد هم می‌کند». به عقیده طالبانی، داعش از شکاف ایجاد شده بین نیرو‌های کرد و نیرو‌های مسلح عراقی که در نتیجه درگیری‌های سیاسی ایجاد شده، سود می‌برد.

این در حالی است که در سوریه، نیرو‌های پلیس، که کرد‌ها بر آن سیطره دارند، به هدف مشخصی برای نیرو‌های داعش تبدیل شده اند، بویژه یگان‌هایی که در خیابان‌ها مشغول اجرای اقدامات مربوط به مبارزه با کرونا هستند.

در اواخر مارس، نیرو‌های داعش حملاتی را در داخل بخش‌هایی که تحت سیطره دولت سوریه هستند آغاز کردند، بخش‌هایی که از استان حمس در مرکز سوریه شروع شده و تا دیرالزور در دورترین نقطه در مرز‌های سوریه با عراق، امتداد می‌یابد.

به گفته سه تن از مسئولان و کارشناسان نظامی عراقی، داعش استراتژی خود را از تهدید داخلی، به تمرکز بر حملات پیچیده تر، منتقل کرده است. این در حالی است که قبلا، عملیات داعش به ترور مسئولان داخلی و حملاتی با حجم پیچیدگی کمتر، منحصر بود.

به نظر می‌رسد نیرو‌های داعش از عوامل مختلفی برای گسترش فعالیت‌های خود استفاده می‌کنند، به این دلیل که تعداد نیرو‌های ارتش عراق به دلیل درگیری ۵۰ درصد ان‌ها برای مقابله با ویروس کرونا، کاهش یافته است. علاوه بر اینکه درگیری‌ها بین بغداد و مسئولان حکومت خودگردان کرد در شمال، باعث شده سه استان بدون نیرو‌هایی برای اجرای قانون باشد و سیطره نظام عراق بر این مناطق، که اغلب صعب العبور هستند، دشوار است.

این افزایش حملات همچنین همزمان شده است با عقب نشینی نیرو‌های ائتلاف به رهبری واشنگتن، از پایگاه‌های غرب عراق، بویژه استان‌های نینوا و کرکوک.

به گفته یکی از مسئولان عالی رتبه اطلاعاتی در عراق، پیش از شیوع ویروس و عقب نشینی نیرو‌های آمریکایی، عملیات داعش تقریبا متوقف شده بود و از یک عملیات در طول هفته تجاوز نمی‌کرد، اما پس از شیوع ویروس، حدود ۲۰ عملیات به طور متوسط در هر ماه انجام می‌شود.

رهبر جدید داعش از حملات برای افزایش نفوذ خود استفاده می‌کند

به عقیده مسئولان نظامی عراق، ماهیت درست و منسجم حملات، باعث تقویت نفوذ ابو ابراهیم الهاشمی القرشی رهبر جدید داعش می‌شود، که به دنبال کشته شدن ابوبکر البغدادی، به عنوان رهبری داعش منسوب شده است. گذشته از این، به احتمال زیاد در طول ماه رمضان، رهبر جدید برای اثبات قدرت خود، عملیات بیشتری را ترتیب خواهد داد.

در سوریه، نیز بیشترین حملات در ماه اپریل انجام شد، زمانی که داعش به پایگاه‌های دولتی حمله کردند و دولت سوریه خواستار انجام عملیاتی علیه این نیروها، با حمایت هوایی روسیه شد. این درگیری‌ها که به مدت دو روز به طول انجامید، موجب کشته شدن ۳۲ سرباز سوریه‌ای و ۲۶ نفر از نیرو‌های داعش شد.

چند روز بعد، دولت سوریه اعلام کرد که شرایط امنیتی مربوط به درگیری با داعش، باعث آسیب رسیدن به تعدادی از چاه‌های گاز و همچنین کاهش تولید برق تا ۳۰ درصد شده است.

در این میان، به گفته یکی از مسئولان کرد، به نام کمال محمود در عراق، برخی ساکنان محلی به داعش کمک کرده و به ان‌ها پناهگاه و غذا و وسایل حمل و نقل می‌دهند!
منبع: انتخاب
نظرات شما