صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 10
کد خبر: ۲۱۳۵۰۴
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۳ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹

روحانی: اروپا اقدام جدی تری درقبال تعهداتش در برجام به عمل آورد

روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اتریش با تاکید بر اینکه برای مبارزه با یک پاندمی، همکاری‌های همه جانبه بین المللی ضروری است، گفتند که آماده اند تجربیات خود را در این مبارزه به اشتراک بگذارند و همکاری‌های مشترک خود را در این عرصه تقویت کنند.

رویداد۲۴ حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی و "الکساندر فن دربلن" همچنین تحریم‌های آمریکا را مانعی برای تامین نیاز‌های دارویی و پزشکی دانستند و مخالفت خود را با تداوم این تحریم‌ها اعلام کردند.

رئیس جمهور در این تماس تلفنی، با بیان اینکه آمریکا به رغم شرایط سخت کنونی برای مبارزه با بیماری کرونا، تحریم‌های خود را در مسیر تامین نیاز‌های دارویی و پزشکی ایران ادامه می‌دهد، گفت: دولت آمریکا حتی برای دریافت وام از صندوق بین المللی پول برای مقابله با این ویروس نیز بشدت مخالفت می‌کند.
بیشتر بخوانید: تاکید روحانی بر برگزاری مدیریت شده برنامه‌های شب‌های قدر
روحانی تصریح کرد: معتقدیم که اتحادیه اروپا در شرایط کنونی باید اقدام جدی تری در قبال تعهدات خودش نسبت به مسایل بین المللی و برجام به عمل آورد.

رئیس جمهور اظهارداشت: فعالیت اروپا برای نحوه مقابله با این پاندمی و کمک به کشور‌ها و پایان تحریم غیر قانونی، اهمیت دارد و امیدوارم شاهد یک تحرک و ابتکار جدید از سوی اروپا باشیم.

روحانی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی شیوع بیماری کرونا در عرصه جهانی، باید همه تلاش‌ها در مسیر لغو تحریم‌ها و از بین بردن اختلافات و خاموش کردن جنگ و درگیری‌ها متمرکز شود، گفت که ایران اسلامی به دنبال صلح و ثبات در منطقه است و از اروپا انتظار دارد با فشار بر رژیم صهیونیستی، اجازه ندهد این رژیم بی توجه به پاندمی جهانی کرونا، به حملات خود به سوریه و لبنان و ادامه محاصره غزه، شرایط را به سمت یک بحران پیش ببرد.

"الکساندر فن دربلن" رئیس جمهور اتریش نیز در این گفتگو با تاکید بر علاقه مندی کشورش به توسعه همکاری‌ها با ایران و آمادگی برای انتقال تجربیات در مبارزه با بیماری کرونا گفت: اتریش و اتحادیه اروپا مخالف تحریم‌های آمریکا علیه ایران هستند و به همکاری‌های خود با تهران ادامه می‌دهند.

رئیس جمهور اتریش با بیان اینکه، این حرکت آمریکا با پیمان‌های بین المللی مغایرت دارد و ضد قوانین بین المللی است، اظهارداشت: ما تلاش می‌کنیم روابط ایران و اروپا بدون تاثیرپذیری از آمریکا بهتر شود.

رؤسای جمهور دو کشور همچنین بر ضرورت تقویت اینستکس تاکید کردند.

دو ملت و دو دولت ایران و تاجیکستان همواره در کنار هم بوده و خواهند بود

رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان روز چهارشنبه در گفتگویی تلفنی با اشاره به اشتراکات تاریخی، دینی و فرهنگی دو ملت و روابط دوستانه و برادرانه دو دولت، بر ضرورت توسعه بیش از پیش همکاری‌ها و مناسبات فی مابین در راستای تامین منافع دو ملت تاکید کردند.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی و امامعلی رحمان با تبریک متقابل فرا رسیدن ماه رمضان و آرزوی قبولی عبادات دو ملت در این ماه، آخرین وضعیت روابط و همکاری‌های ایران و تاجیکستان را در بخش‌های گوناگون مورد بررسی قرار دادند.

رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان همچنین با اشاره به شیوع بیماری کرونا و سختی‌ها و مشکلاتی که این بیماری برای اکثر کشور‌های جهان بوجود آورده است، بر لزوم تلاش و تعامل مسئولان دو کشور برای توسعه همکاری‌ها و انتقال تجربیات در راستای مقابله با این بیماری تاکید کردند.

دو طرف همچنین تلاش مسئولان دو کشور برای بازگشت روابط تجاری و اقتصادی فی مابین به روال قبلی با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی را حائز اهمیت عنوان و افزودند: دو ملت و دو دولت ایران و تاجیکستان همواره در کنار هم بوده و خواهند بود.

روحانی با اشاره به موفقیت‌های کشورمان در تولید کیت‌های تشخیص کرونا و دیگر تجهیزات مورد نیاز در مقابله با کرونا اظهار داشت: آمادگی داریم در حد توان، نیاز‌های تاجیکستان را به عنوان کشوری دوست و برادر در این راستا برطرف کنیم.

امامعلی رحمان نیز با تجلیل از موفقیت‌های کشورمان در مبارزه با بیماری کرونا و هدایت‌های داهیانه دولت در این راستا، گفت: گسترش بیش از پیش روابط و همکاری‌ها با ایران یکی از سیاست‌های کلیدی تاجیکستان در مناسبات خارجی است.

لزوم توسعه همکاری و همدلی دولت‌ها و کشور‌های جهان برای مقابله با کرونا

رؤسای جمهور ایران و ازبکستان با اشاره به روابط دوستانه و رو به گسترش دو کشور، بر تلاش و تعامل بیشتر مسئولان در راستای توسعه و تقویت همه جانبه مناسبات فی مابین تاکید کردند.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی و شوکت میرضیایف روز چهارشنبه با تبریک متقابل فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به دو ملت و همه مسلمانان جهان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در این ماه ابراز امیدواری کردند تا همه ملت‌ها با یاری هم بتوانند از مشکلات عبور کنند.

دو طرف با اشاره به سختی‌ها و مشکلاتی که شیوع بیماری کرونا در اکثر کشور‌های جهان بوجود آورده، بر لزوم توسعه همکاری و همدلی دولت‌ها و کشور‌های جهان برای مقابله با کرونا تاکید کردند.

رؤسای جمهور ایران و ازبکستان در این گفتگو با بررسی وضعیت روابط و همکاری‌های دو کشور در بخش‌های گوناگون، توسعه روابط و همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله گسترش همکاری‌های بانکی، تسهیل در صدور روادید برای تجار دو کشور و بازگرداندن روابط تجاری و اقتصادی دو کشور به روال قبلی با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی را مورد توافق قرار دادند.

روحانی با اشاره به موفقیت‌های کشورمان در مسیر مبارزه با کرونا و ساخت تجهیزات و امکانات مورد نیاز در این زمینه از جمله کیت‌های تشخیص و دستگاه ونتیلاتور، گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده انتقال تجربیات و تامین نیازمندی‌های ازبکستان برای مبارزه با کرونا است.

رئیس جمهور ادامه داد: متاسفانه برخی دولت‌های زیاده خواه و در رأس آن آمریکا، در این شرایط هم به دنبال اهداف سیاسی خود و اعمال فشار و تحریم علیه کشور‌ها و ملت‌ها هستند که باید در برابر آن‌ها ایستادگی کنیم.

شوکت میرضیایف نیز با تجلیل از موفقیت‌ها واقدامات جمهوری اسلامی ایران در مسیر مبارزه با کرونا، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران دارای جایگاهی ویژه در منطقه بوده و توسعه روابط با این کشور برای ما بسیار حائز اهمیت است
نظرات شما