صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 09
کد خبر: ۲۱۳۵۷۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۱ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹

 تاثیر ویروس کرونا بر جنین

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه ویروس کرونا باعث سقط جنین نمی‌شود و تاکنون گزارشی در این مورد نداشتیم، گفت: خوشبختانه نه درباره ناهنجاری و نه سقط بیشتر از معمول موردی دیده نشده ضمن اینکه فوت مادر باردار بر اثر کرونا هم گزارش نشده است.
رویداد۲۴ نگرانی‌ها و استرس‌های دوران بارداری اگر چه طبیعی است و از دیرزمان مادر و خانواده را درگیر می‌کرده، اما این روز‌ها با شیوع ویروس کرونا دوچندان شده و هزاران فکر و خیال و سوال را بوجود آورده است.
 
شاید پیش از این بیشترین توصیه‌ها به مادر باردار خوردن فلان غذا یا میوه یا پوشیدن فلان رنگ برای شادابی بیشتر مادر و جنین بود، اما استرس ابتلاء به کرونا این توصیه‌ها را به هشدار تبدیل کرده است تا آنجا که ماندن در خانه را به رفتن برای چکاب‌های ماهانه ترجیح می‌دهند.
 
زیرا می‌ترسند در واپسین ماه‌های بارداری، کرونا گریبان مادر را بگیرد و اتفاقی که نباید بیافتد رخ دهد یا می‌ترسند در صورت ابتلاء به ویروس کرونا، ناهنجاری در جنین ایجاد کند و بشود آنچه نباید بشود.
بیشتر بخوانید:جنین فریز شده پس از ۱۲ سال زنده شد!
به دنبال نگرانی‌ها و پرسش‌های انبوهی که از سوی مادران باردار مطرح شده است، خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا به سراغ مینو محرز رفته و پاسخ این پرسش‌ها را از او جویا شده است.
 
در این گفتگو، بی تاثیر بودن ویروس کرونا بر جنین خبر خوشی بود که عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مادران باردار داد و افزود: مادران باردار هم همانند همه افراد و اقشار جامعه، وقتی با ویروس در تماس باشند درگیر می‌شوند، بنابراین رعایت فاصله اجتماعی، ماندن در خانه و رعایت نکات بهداشتی به آنان توصیه می‌شود تا برای زایمان هم مشکلی نداشته باشند.

 
احتمال ابتلای مادران باردار به کرونا بیشتر از زنان عادی نیست
 
 
محرز، نگرانی مادران باردار از تاثیر این ویروس بر جنین را بی مورد عنوان کرد و اظهار داشت: اصلا نگران نباشند و این ویروس ناهنجاری بر روی جنین ایجاد نمی‌کند چنانچه موردی تا کنون دیده یا ثابت نشده است.
 
وی تاکید کرد: احتمال ابتلای زنان باردار به کرونا در مقایسه با زنان عادی بیشتر نیست و آمار و ارقامی هم در این مورد دیده یا ثابت نشده است؛ بنابراین فقط باید تغذیه مناسب داشته باشند و همانند بقیه مردم رعایت کنند و از خانه خارج نشوند. در اینصورت مشکلی نخواهند داشت.
 
عضو ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا یادآور شد: برعکس ویروس آنفلوآنزا برای زنان باردار خطرناک‌تر است و همواره توصیه می‌کنیم که مادران باردار در این دوران، واکسن آنفلوآنزا بزنند، اما در مورد ویروس کرونا هیچ مشکلی نیست و جز افراد دارای ریسک بالا به شمار نمی‌روند.

مادران باردار، بجای ترس از بیمارستان، نکات بهداشتی را رعایت کنند
 
ترس از فضای بیمارستان و زایمان هم مورد دیگری است که مادران باردار این روز‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند که محرز درباره این مساله هم گفت: باید بیمارستان‌ها رعایت پیشگیری‌های لازم را انجام دهند که انتقال از بیمار به بیمار دیگر انجام نشود.
 
وی ادامه داد: خوشبختانه بیمارستان‌هایی که بیماران کرونایی در آن بستری می‌شود اصلا زایمان و عمل‌های آن انجام نمی‌دهند یا بخش‌ها کاملا مجزا است.
 
عضو ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا، با بیان این مطلب که با شیوع کرونا، مادران باردار ترجیح می‌دهند زایمان طبیعی داشته باشند تا هر چه زودتر از بیمارستان و محیط آن خارج شوند، تصریح کرد: همواره توصیه ما زایمان طبیعی است، زیرا بر زایمان سزارین ارجحیت دارد، اما مادران باردار نگران این مساله نباشند و برای زایمان سزارین ممانعتی نیست.

خانواده‌ها در مورد مادران باردار مبتلا به کرونا چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
 
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به خانواده‌هایی که از مادران باردار مبتلا به کرونا نگهداری می‌کنند، توصیه کرد: خانواده‌ها باید در مواجهه با این مادران، فاصله گذاری را رعایت کنند. ضمن اینکه این افراد باید حداقل دو هفته ایزوله باشند وکسانی که از این افراد پرستاری می‌کنند با ماسک به آنان نزدیک شوند.
 
وی تاکید کرد: خود مادران هم همانند یک فرد معمولی باید ضمن حفظ آرامش، تمامی نکات بهداشتی و پزشکی را رعایت کنند.

احتمال سقط جنین در مادران مبتلا به کرونا وجود ندارد
 
محرز درباره نگرانی مادران از سقط جنین هم گفت: این ویروس باعث سقط جنین نمی‌شود و تا کنون گزارشی در این مورد نداشتیم. اما باید گفت به طور کلی عفونت شدید می‌تواند باعث سقط شود، اما اینطور نیست که مادران باردار مبتلا به کرونا، سقط جنین داشته باشند. خوشبختانه نه درباره ناهنجاری و نه سقط بیشتر از معمول موردی دیده نشده ضمن اینکه فوت مادر باردار بر اثر کرونا هم دیده نشده است.
منبع: ایرنا
نظرات شما