رویداد۲۴- استاندار البرز امروز در این نشست ضمن تبیین موقعیت خاص و ویژه البرز برای مجاورت با پایتخت و دسترسی به راههای مواصلاتی گفت: با توجه به نزدیکی البرز به تهران و جمعیت سیار 12 میلیونی در این استان هرگونه سرمایهگذاری میتواند این استان را به فرصتهای بزرگ تجاری و اقتصادی نزدیک کند چراکه سرریز سرمایه گذاری در البرز به پایتخت جمهوری اسلامی ایران نیز تسری خواهد داشت و از این روی بازدهی و بهرهوری مضاعف سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران روسی در البرز ایجاد خواهد کرد.
وی با اشاره به ظرفیت و امتیاز فرودگاه باری تجاری پیام در البرز و جذابیت سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران خارجی در این استان پروژههای کلان و مهمی مثل قطار شهری، طرحهای آبی، احداث بیمارستان، هتل و راه، را فرصت مناسبی برای آغاز سرمایهگذاری طرف روسی و گسترش همکاریهای تجاری و اقتصادی در البرز عنوان کرد.
طهایی با بیان اینکه در دنیای تجارت امروز افرادی موفق هستند که توان عرضه محصولات تولیدی را در بسته بندی های استاندارد و مناسب را داشته باشند، افزود: در حال حاضر بزرگترین صادر کنندگان نمونه کشور در استان البرز حضور دارند بنابراین این زمینه وجود دارد که محصولات کشاورزی استان البرز با شاکله ای مناسب که خریدار داشته باشد، صادر شود.
وی با اشاره به اهمیت بازاریابی و فروش تولیدات استان خاطرنشان کرد: در تجارت داخلی و خارجی کشور و خاصه استان البرز، لازم است شرکتها و موسسات تخصصی صادراتی تشکیل شود تا با اشراف به مسائل خارجی توان فروش کالاهای تولیدی کشور را داشته باشند.
طهایی همچنین با بیان اینکه مرکز خدمات سرمایهگذاری استان، کانون اصلی برای رایزنی های دیپلماتیک بین البرز و روسیه خواهد بود گفت: این مرکز به عنوان پنجره واحد سرمایه گذاری خارجی معرفی میشود و تمام اقدامات باید از مجرای این مرکز در استان انجام شود؛ هر چند اتاق بازرگانی به عنوان متولی بخش خصوصی سردمدار در مذاکرات با هیاتهای خارجی ما تلقی می شود، به نوعی متولی اصلی کار بخش خصوصی و اتاق بازرگانی استان است و دستگاههای دولتی باید همراهی سازمانی داشته باشند.
وی در ادامه تأکید کرد: نباید در تجارت خارجی محصور به ظرفیتهای یک استان و آن هم به صورت مقطعی تبادلات تجاری داشت، تقویت اتحادیه تجارت خارجی در استان البرز و ایجاد تشکیلات واحد در حوزه تجارت کالاهای مشخص می تواند ما را سریعتر به اهداف اقتصادی سوق دهد.
طهایی افزود: باید دغدغه فروش کالاها را از دوش تولیدکنندگان داخلی برداریم و با تقویت کیفیت کالاهای تولیدی توان رقابتی خود را در تجارت بین المللی ارتقاء دهیم.