صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 05
کد خبر: ۲۱۴۱۰۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
الخلیج آنلاین بررسی کرد؛

تأثیر کرونا بر تنش‌های نظامی میان ایران و آمریکا

اخیرا رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که دستور شلیک به هر قایق ایرانی که به ناو‌های آمریکایی نزدیک شود را داده است. در مقابل، نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران، از حمله به کشتی‌ها و ناوبر‌های آمریکایی در خلیج فارس، در صورتی که تهدیدی برای امنیت ملی ایران باشند، خبر داد.
رویداد۲۴ الخلیج آنلاین، رسانه عرب زبان نزدیک به قطر نوشت: برخی معتقدند ترامپ از این طریق به دنبال جلب آراء برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری است و برخی دیگر بر این عقیده اند که ایران تلاش می‌کند به نوعی ادامه انتقام از ترور سردار سلیمانی را بگیرد.

در ادامه این مطلب آمده است: در حالی که جهان درگیر مقابله با بحران کروناست، اخیرا رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که دستور شلیک به هر قایق ایرانی که به ناو‌های آمریکایی نزدیک شود را داده است. در مقابل، نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران، از حمله به کشتی‌ها و ناوبر‌های آمریکایی در خلیج فارس، در صورتی که تهدیدی برای امنیت ملی ایران باشند، خبر داد.

علاوه بر این، سپاه پاسداران ایران موفق به پرتاب ماهواره نظامی خود شد، تا در ادامه، وزیر خارجه آمریکا، خواهان بازخواست ایران بخاطر پرتاب این ماهواره شده و این اقدام را به معنای تجاوز از قطعنامه شورای امنیت دانست.

غالب قندیل، رئیس مرکز مطالعات شرق جدید در لبنان، رفتار اخیر آمریکا در قبال ایران را به حالت یأس و نا امیدی رئیس جمهور ایالات متحده از پیامد‌های مقابله با کرونا ارتباط می‌دهد و معتقد است ترامپ به این شکل تلاش می‌کند توجه مردم آمریکا را از شکست داخلی اش منحرف کرده و بر ناتوانی اش در کنترل شیوع گسترده کرونا در کشورش، سرپوش بگذارد. علاوه بر اینکه ترامپ به سیاست تنش زایی در آب‌های خلیج فارس روی آورده است تا به نحوی بر بازار‌های نفت اثر گذاشته و از ضرر شرکت‌های آمریکایی تولید کننده نفت شل بکاهد، به این دلیل که شرکت‌های مذکور، بخشی از حامیان انتخاباتی و سیاسی ترامپ محسوب می‌شوند.

در مقابل، صالح المطیری، رئیس مرکز مطالعات سیاسی و استراتژیک «المدار» خاطر نشان می‌کند که از سوی ایران، تنش زایی فعلی در راستای تاکید بر این مساله است که آمریکا هنوز خطر بزرگی برای ایران است که اقدامات این کشور موانع اقتصادی و پزشکی زیادی را در زمینه مقابله با کرونا بوجود آورده است.

مسیری که به جنگ منتهی می‌شود؟

برخلاف دو دیدگاه قبلی، تریتا پارسی بر این عقیده است که ترامپی که وعده پایان جنگ‌های آمریکا در خاورمیانه را داده بود، به سمتی حرکت می‌کند که ایالات متحده را روی لبه جنگ تازه‌ای در خاورمیانه قرار می‌دهد.

مانور‌ها و آمادگی

فرزین ندیمی، متخصص مسائل امنیتی و دفاعی مربوط به ایران و منطقه خلیج فارس، در تحلیلی برای اندیشکده واشنگتن نوشت: «مشخص است که تهران شاهد افزایش آمادگی‌های نظامی آمریکا برای دفاع از منافع و همچنین، آزادی دریانوردی اش در منطقه بوده و می‌داند مانور‌های مشترکی که ایالات متحده در آب‌های خلیج فارس انجام میدهد در همین راستاست.»

وی می‌افزاید: «با توجه به اینکه سپاه پاسداران اخیرا موشک‌هایی را در سواحل ایرانی در امتداد تنگه هرمز مستقر نموده، نشان می‌دهد که سپاه در صورت نیاز، به بستن تنگه آبی روی می‌آورد. این نوع رفتار، حکایت از آن دارد که ایران در چارچوب بازدارندگی مستمر خود علیه آمریکا، با نیروی دریایی این کشور مقابله می‌کند و می‌تواند در ماه‌های آینده بر قدرت مقاومت خود نیز بیفزاید».

در تاریخ ۳۰ آوریل، ایالات متحده اعلام کرد که مانور‌های مشترکی را با فرانسه در خلیج فارس انجام می‌دهد. این در حالی است که چند روز پیش، حسن روحانی در تماس تلفنی با نخست وزیر ژاپن، از تلاش‌های آمریکا در جهت بر هم زدن استقرار و امنیت منطقه و برانگیختن تنش در عراق و آب‌های خلیج فارس، ابراز تاسف کرده و از ژاپن خواست به تلاشهایش برای کاهش تنش‌ها در منطقه و جهان ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: سیگنال‌های ضعیف مذاکره/ آیا توییت رهبری از یک تحول در روابط ایران و آمریکا خبر می‌دهد؟

منبع: انتخاب
نظرات شما