کد خبر: ۲۱۴۱۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۶ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۵
یک استاد حوزه علمیه قم گفت: «زرقوبرقهای دنیوی انسانها را فریب داده و اجازه نمیدهد که انسانها به لذتهای اخروی برسند».
رویداد۲۴-یک استاد حوزه علمیه قم گفت: «زرقوبرقهای دنیوی انسانها را فریب داده و اجازه نمیدهد که انسانها به لذتهای اخروی برسند».
آیتالله محمدتقی مصباحیزدی شامگاه پنجشنبه در جلسه درس اخلاق در دفتر مقام معظم رهبری در قم با اشاره به سرگرمیهای دنیا گفت: «امروزه سرگرمیهایی در دنیا همچون بازیهای کامپیوتری، مردم زیادی را به خود مشغول کرده، درحالیکه آنها چیزی از این بازیها به دست نمیآورند، آخرِ این بازیها هم خستگی است. خیلی از کارهایی که ما جدی میگیریم، مثل همین بازیهاست». او ادامه داد: «گاهی انسان از اینکه عمرش میگذرد و کاری انجام نمیدهد، ناراحت است، برای همین به سراغ سرگرمیها میرود تا گذشت زمان را احساس نکند، درحالیکه چیزی هم با این سرگرمیها گیر انسان نمیآید، از جمله این کارها میتوان به تماشاکردن فوتبال اشاره کرد».
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: «یکی از ویژگیهای انسانها خودآرایی است، انسانها معمولا کاری میکنند تا دیگران از آنها خوششان بیاید که البته این کار گاهی میتواند مطلوب هم باشد. تفاخر یکی دیگر از کارهای انسانها در این دنیاست و انسانها معمولا به داشتن چیزهایی همچون منزل و ماشین در مقابل دیگران افتخار میکنند، درحالیکه صرف داشتن این چیزها حاصلی برای انسان ندارد. در روایات آمده است که هیچ انسانی روی زمین بیشتر از آنچه که خورده، از دنیا روزی برنداشته است».
آیتالله مصباحیزدی با اشاره به ابدیبودن نعمتهای اخروی گفت: «نعمتهای دنیا محدود است و انسان آن را با زحمت به دست میآورد، اما نعمتهای آخرت ابدی است و انسان برای بهدستآوردن این نعمتها نیازی به زحمتکشیدن و تقلاکردن ندارد. اگر انسان فکر کند، میبیند که نعمتهای دنیا و آخرت با یکدیگر قابلمقایسه نیست».
پدر و مادرها بیشتر دنبال خوشگذرانی هستند
او ادامه داد: «در گذشته داشتن فرزندان زیاد جزء افتخارات انسانها بود و به این مسئله در قرآن هم اشاره شده است، اما اکنون پدر و مادرها بیشتر بهدنبال خوشگذرانی هستند و رنج فرزندداری را تحمل نمیکنند».
استاد حوزه علمیه قم افزود: «زندگی در این دنیا همچون زمینی است که سبز میشود، ولی پس از مدتی این زمین سرسبز خشک شده و در نهایت هم باد آن برگهای خشک را با خود میبرد. اگر انسان به قبرستانها برود، تصاویر انسانهای خوشچهره زیادی را میبیند که مردند و دفن شدند و در نهایت جنازه ایشان تبدیل به خاک شد». آیتالله مصباحیزدی، مثالزدن را یکی از شیوههای خداوند در قرآن دانست و تصریح کرد: «خدا از این شیوه برای معرفی آخرت به انسان استفاده کرده است.
آخرت دو خانه است، یک خانه پرنعمت که انسان هر آن چیزی که بخواهد در آن وجود دارد، اما یک خانه دیگر در آخرت به نام جهنم است که این خانه پر از عذاب است و وصف عذابهای جهنم یک کتاب میخواهد». او ادامه داد: «این زرقوبرقهای دنیوی، انسانها را فریب میدهد و اجازه نمیدهد که انسانها به لذتهای اخروی برسند. انسان زمانی که سرگرم بازی و خودآرایی و فخرفروشی شود، از رسیدن به لذتهای اخروی محروم خواهد شد. لعب و لهو و کثرت اموال ابزاری برای فریبدادن انسان است تا به آخرت نرسد».
استاد حوزه علمیه قم افزود: «انسان آگاه از این ابزارهای مادی بهعنوان اسبابی برای رسیدن به هدف و رستگاری استفاده میکند، در آن صورت هر لحظه عمر انسان برای او ثواب خواهد داشت و در نهایت در آخرت به لذتهای ابدی میرسد؛ لذتهایی که زحمت و خستگی ندارد و انسان بدون هیچ محدودیتی میتواند از این لذتهای اخروی استفاده کند».
آیتالله مصباحیزدی با اشاره به محدودبودن دنیا گفت: «به فرض که همه زندگی انسان در دنیا به خوشی بگذرد، اما دنیا بههیچوجه قابلمقایسه و جایگزینی با آخرت نیست، لذتهای آخرت از نظر زمان، نوع و امتداد بسیار فراتر از لذتهای دنیوی است، این در حالی است که لذتهای دنیوی آنی و محدود است».
منبع :روزنامه شرق