رویداد۲۴ میثم سعادت: در روزهای گذشته اصولگرایان با محوریت جبهه پایداری جلسه تحت عنوان جلسه وحدت برگزار کردند. الیاس نادران مهمترین شخصیتی بود که به این جلسه واکنش نشان داد. او نوشت این جلسه به دعوت پژمانفر نماینده مشهد در مجلس برگزار شده اما ریاست جلسه بر عهده صادق محصولی بوده است. الیاس نادران همچنین نوشت که در این جلسه ملاک دعوت، مخالفت با ریاست قالیباف بوده و از این مسئله انتقاد کرده است.
مجتبی رضاخواه از منتخبین تهران نیز خطاب به صادق محصولی نوشت: ما جوانان منتخب خودمان بلدیم رئیس مجلس را انتخاب کنیم و اجازه فتنهانگیزی و دخالت بیجا به پدرخواندهها نخواهیم داد.
محسن دهنوی منتخب تهران که در ایام انتخابات نامش در دو لیست جبهه پایداری و شورای ائتلاف بود نوشت: کسانی که همیشه مانع وحدت بودهاند، امروز پشت درهای بسته به دنبال سازوکار ایجاد وحدت جهت انتخاب رئیس مجلس افتادهاند.
همزمان حسینی وزیر ارشاد احمدی نژاد و نامزد شکست خورده انتخابات، جلسه فراکسیون دانشگاهیان را برگزار کرده است. او گفته شصت نماینده در این جلسه حضور داشتند. بعضی دیگر از ایادی قالیباف (مثل رضوی، محمد صالح مفتاح و ...) از این جلسه به شدت انتقاد کردند و نوشتند جبهه پایداری محور این جلسه بوده و هدف آنها وحدت نبوده بلکه شکستن وحدت بوده است. آنها نقدهای تندی به محصولی وارد کردند و ثروت او را مشکوک نامیدند. اما این تنها خبر مهم در روزهای گذشته نبود.
بیشتر بخوانید:
احتمالات ۳ گانه ترکیب هیات رییسه مجلس/ سیاسیون بر نظامیان پیروز میشوند؟
فراکسیونهای قالیباف!
به گزارش رویداد۲۴ هفته پیش، محمدباقر قالیباف چند جلسه با منتخبان مجلس یازدهم برگزار کرده بود؛ جلسهای با عنوان فراکسیون مدیران شهری و جلسهای به عنوان اقتصاد دانشبنیان که سورنا ستاری در دومی حضور داشته است. از این جلسات به جز توییتهای قالیباف، خبر دیگری منتشر نشده است. تصاویر زیر نیز در توییتر او منتشر شده است:
بیشتر بخوانید:
فینال قالیباف و حاجی بابایی برای تصاحب صندلی ریاست مجلس
به گزارش رویداد۲۴ اصولگرایان میانهرو که با ریاست قالیباف با مجلس مخالف هستند، به شدت از جلسه سورنا ستاری و قالیباف انتقاد کردند. محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا که تحرکات جناح خود را رصد میکند، در توییتی این جلسه را ناشیانه خواند و نوشت: «جلسه آقای محمدباقر قالیباف با آقای سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور با هر هدفی صورت گرفته باشد، نتیجهاش جز چیزی جز سوءظن و دلخوری و تفرقه میان دولت و مجلس یازدهم نیست. هزینه چنین رفتارهای سیاسی ناشیانه زیاد است و به صلاح مجلس آینده و دولت نیست.»
مخالفان قالیباف معتقدند هدف این جلسات معرفی قالیباف به عنوان رئیس مجلس و یارکشی و بازار گرمی برای او بوده است. با توجه به اینکه قرار شده فقط یک فراکسیون اصولگرایی در مجلس باشد، به نظر میرسد قالیباف قصد داشته با این فراکسیونهای در ظاهر تخصصی، نیروهای نزدیک به خود را ساماندهی کند؛ این ساماندهی در حدی بود که او حتی برای به دست آوردن کرسی ریاست مجلس به سفر استانی هم رفت!
بیشتر بخوانید:
اتفاق بیسابقه در تاریخ مجالس ایران/ شروع سفرهای استانی قالیباف برای کسب رای از نمایندگان
البته حامیان قالیباف حالا با صراحت تمام میگویند اصولگرایانی که به اسم قالیباف رای گرفتند، اجازه ندارند به او خیانت کنند. اشاره آنها به سرلیستی قالیباف در انتخابات تهران است. آنها معتقدند اصولگرایان در تهران رای بالایی نداشتند و اگر این لیست موفق شده، همه به خاطر سرلیستی محمدباقر قالیباف است.
به گزارش رویداد۲۴ اصولگرایان پیش از این برای ریاست مجلس میان حاجی بابایی و قالیباف توافق کرده بودند و فقط شرط کردند که رییس مجلس برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نامزد نشود.
کنایه میرسلیم به قالیباف هم در همین زمینه بود. او گفته بود: «نامزد ریاست مجلس نباید هدفش ریاست جمهوری باشد و نخواهد مجلس را سکو قرار دهد، زیرا اصلاً بالاتر از مجلس نداریم و این تفکر اشتباهی است بین برخی نمایندگان که مجلس را سکو قرار میدهند تا به جایگاه دیگر برسند.» فعلا قالیباف این شرط را نپذیرفته و حتی گفته «
اگر رییس نشوم هم به مجلس نمیآیم!» حالا کنایهها و اختلافها از همیشه بیشتر شده است.
سردار سابق سپاه و نیروی انتظامی قصد دارد رهبری جریان اصولگرا را هم در مجلس و هم در ریاست جمهوری سالهای حساس و سرنوشتساز ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۸ به عهده بگیرد. هر چند اصولگرایان خیلی به تحلیلهای جریان مقابل بها نمیدهند و تحلیل عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح طلب شاید خیلی برایشان خوشایند نباشد، اما او به واقعیتی اشاره کرده که شاید تفاوتی برای اصلاح طلبان نکند، اما برای اصولگرایان اهمیت دارد. او معتقد است «مشکل بزرگ قالیباف این است که هنوز معلوم نیست نماینده کدام جریان سیاسی در ایران است.»
واقعیت این است که از کسانی که قرار است به قالیباف رای بدهند، باید پرسید قرار است کدام دیدگاه سیاسی رو بسط بدهند؟ احتمالا آنها بیش از هر چیز روی حمایتهای بیدریغ او حساب کردهاند، اگرنه جریان سیاسی قالیباف هیچگاه معلوم نیست و بیش از هر چیز به این بستگی دارد که شرایط چگونه به نفع او باشد؛ همین است که او یک زمان به جامعه روحانیت نزدیک میشود، زمان دیگر با جبهه پایداری قرار میگذارد و گاهی روی دوستی با صادق خرازی حساب میکند و حالا به نام اقتصاد دانشبنیان به سورنا ستاری سادهدل ترین عضو کابینه نزدیک شده است!
به نظر میرسد آخرین سکانس وحدت همیشه جنجالی اصولگرایان هم اکنون در حال نمایش است. اگر قالیباف به ریاست مجلس برسد، بعید است از اول تا آخر جریان اصولگرایی کسی یارای رقابت با او را در سال ۱۴۰۰ داشته باشد. اصولگرایان این بار غولی را با دست خود از چراغ بیرون آوردهاند که مهار او دیگر ممکن نیست.