صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 10
کد خبر: ۲۱۴۷۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۱ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

اروپا در آستانه بدترین رکود تاریخ/ کرونا چه بر سر کشورهای ثروتمند حوزه یورو آورد؟

گزارش‌ها از وضعیت اقتصادی کشور‌های جهان به ویژه اروپا نشان میدهد که حتی اگر ویروس کرونا همین فردا ناپدید شود هم اقتصاد‌های کشور‌های توسعه یافته ثروتمند برای چندین سال تحت تاثیر آثار این ویروس خواهد بود.
رویداد۲۴ خبر خوب اینکه پیک پندمی ویروس کرونا در اروپا در حال تمام شدن است. این هفته تعداد کشته‌ها در ایتالیا به کمترین حد خود در دو ماه گذشته رسیده و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز اعلام کرده مدارس، مراکز مراقبت از کودکان و رستوران‌ها در روز‌های آتی باز خواهند شد.

اما این آسودگی طولی نمی‌انجامد. نیویورک تایمز در گزارشی به احتمال بروز بدترین رکود تاریخ در اروپا به دلیل درگیری این قاره با ویروس کرونا اشاره کرده است.

کمیسیون اروپایی روز چهارشنبه گزارشی از تقلیل ۷.۴ درصدی اقتصاد اروپا در سال جاری ارائه کرده است. یک مقام ارشد اروپایی به ساکنان اتحادیه اروپا گفته منتظر شرایطی مشابه بعد از جنگ جهانی دوم بوده و انتظار یکی از بدترین رکود‌های اقتصادی تاریخ را داشته باشند.
 
بر اساس پیش بینی‌های قبلی قرار بود ۲۷ کشور عضو بلوک اقتصادی اروپا در سال جاری ۱.۲ درصد رشد اقتصادی را تجربه کنند. در سال ۲۰۰۹ بعد از بحران مالی جهانی این قاره ۴ و ۵ درصد کاهش رشد اقتصادی را تجربه کرده بود.
 
گزارش‌های جدید نشان میدهد که حتی اگر ویروس ناپدید شود هم اقتصاد‌های این کشور‌ها برای چندین سال تحت تاثیر آثار آن خواهد بود.
 
در چین با وجود اینکه شیوع کاهش پیدا کرده و بسیاری از کارخانه‌ها راه افتاده انداما به دلیل کاهش تقاضای خریداران عملا بازیابی اقتصادی به کندی انجام می‌شود.
 
در آمریکا که رشد ابتلا به کرونا بیشترین شیب را از آن خود کرده، گزارش‌ها حاکی از بیست میلیون بیکاری در ماه آپریل است.
 
اتحادیه اروپا با جمعی ۴۴۰ میلیونی خود شریک اول تجاری آمریکاست و دومین شریک تجاری چین. اتحادیه اروپا بزرگترین سرمایه گذار در آفریقا و کشور‌های در حال توسعه جهان نیز هست.
 
ادامه دار شدن رکود در اروپا، موج دوم بیماری کرونا و یا کندی بازیابی اقتصادی به معنای بیچاره شدنه تعداد بیشتری از جمعیت اروپایی هاست و به کارخانه ها، بانک‌ها و مردم جهان آسیب جدی وارد خواهد کرد. این بحران همچنین شکاف سیاسی بین کشور‌های ثروتمند شمال و فقیر جنوب در جهان را تعمیق می‌بخشد.
 
پائولو جنتیلونی کمیسر اروپا در امور اقتصادی در یک کنفرانس خبری از آغاز ریکاوری اقتصادی در نیمه دوم سال خبر داد، اما تا پایان ۲۰۲۱ کشور‌های اتحادیه اروپا در بدترین وضعیت خود قرار خواهند داشت.
 
کارتین وروی رییس کمیسیون واحد اقتصادی اتحادیه اروپا گفته خطر رکود بسیار عمیق‌تر و طولانی‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد.
 
جنتیلیونی گفته: اقتصاد ایتالیا و اسپانیا که بیشترین خسارت را از کرونا دیده انئ اجتمالا بیش از ۹ درصد کاهش رشد اقتصادی را امسال تجربه خواهد کرد و ریکاوری اقتصادی در ایتالیا نیز به شدت کند خواهد بود.
 
پیش بینی‌ها از نرخ بیکاری رقم ۹ درصد را در اتحادیه اروپا نشان میدهد. آلمان که بزرگترین اقتصاداروپاست احتماالا رکودی سخت‌تر رکود بعد از جنگ جهانی دوم را تجربه میکند، اما پیش بینی میشود ریکاوری اقتصادی در این کشور با سرعت بالاتری باشد.
 
اروپا و آمریکا نزدیک‌ترین شریک تجاری یک دیگریند. سالانه ۱.۳ تریلیون دلار مبادله بین این دو صورت میگیرد. بر اساس آمار دولت آمریکا شرکت‌های اروپایی دایملر، بی ام و یا زیمنس بیش از ۴ میلیون اشتغال در آمریکا ایجاد کرده اند.
 
یکی از خطراتی که اروپا را تهدید میکند تضعیف یورو به دلیل اختلافات بین رهبران حوزه یوروست.
کشور‌های اروپایی امیدوارند رکود به وجود آمده «وی شکل» بوده و اقتصاد‌های اروپا بعد از تجربه یک سقوط ناگهانی، مسیر احیا را در پیش بگیرند.
 
درحال حاضر بسیاری از کارخانه‌ها در ایتالیا کارشان را شروع کرده اند و آلمان نیز آرایشگاه‌ها و فروشگاه هایش را باز کرده است. فرانسه نیز محدودیت هایش را کاهش داده است. اما بسیاری از محدودیت‌ها از جمله ممنوعیت تجمعات گسترده همچنان باقی است و معلوم نیست کی بار دیگر جهان به زندگی عادی برمیگردد.
 
نظرات شما