صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۲۱۴۸۸۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۹ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

۴ خوراکی که ریه هایتان را از نفس می‌اندازد

حفظ سلامت ریه‌ها تا حد امکان چه با برخی مشکلات در این اندام‌ها مواجه باشید یا فقط قصد اطمینان حاصل کردن از عملکرد قوی و درست آن‌ها را داشته باشید، همواره ایده خوبی است. این مساله به ویژه در حال حاضر که جهان با یک بیماری بسیار مسری مواجه است که موجب مشکلات تنفسی می‌شود، اهمیت بیشتری دارد.

رویداد۲۴ در کنار عاداتی مانند پرهیز از سیگار، ورزش کردن و به حداقل رساندن مواجهه با آلودگی هوا که برای حفظ سلامت ریه‌ها ضروری هستند، رژیم غذایی شما نیز می‌تواند در این زمینه نقش مهمی داشته باشد. در شرایطی که برخی مواد غذایی به افزایش توانایی و قدرت ریه‌ها کمک می‌کنند، برخی موارد دیگر می‌توانند به سلامت این اندام‌های کلیدی آسیب برسانند. در ادامه با برخی از این موارد مضر بیشتر آشنا می‌شویم.

نان سفید

کربوهیدرات‌های ساده مانند آرد‌ها و قند‌های پالایش شده می‌توانند به افت سلامت ریه‌ها منجر شوند. این مواد غذایی نه تنها التهاب زا هستند، بلکه متابولیسم آن‌ها می‌تواند ریه‌ها را به سخت‌تر کار کردن وادار کند. به گفته لیزا ریچاردز، متخصص تغذیه، یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات به بدن اجازه خواهد داد تا دی اکسید کربن کمتری تولید کند که خبر خوبی برای هر فرد مبتلا به مشکلات ریوی است. در شرایطی که کربوهیدرات‌ها برای عمکلرد درست و عادی بدن و تولید انرژی اهمیت دارند، اما انتخاب کربوهیدرات‌های پیچیده مانند غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات آن چیزی است که باید مد نظر قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید: صحبت‌های یک پزشک عفونی درباره استفاده از وایتکس +فیلم
کربوهیدرات‌های پیچیده فواید تغذیه‌ای را به رغم تولید دی اکسید کربن ارائه می‌کنند. این در شرایطی است که نان ها، پاستاها، و شیرینی‌های تهیه شده از آرد سفید و پالایش شده و همچنین برنج سفید فواید تغذیه‌ای چندانی نداشته و ارزش هزینه برای سخت‌تر کار کردن ریه‌ها و تنفس دشوارتر را ندارند.

التهاب ناشی از مصرف این قبیل مواد غذایی نیز می‌تواند موجب تنگ شدن مسیر‌های هوایی و تولید خلط بیشتر شود. برخی پژوهش‌ها ارتباط بین بیماری سلیاک و بیماری ریوی را نشان داده اند. عدم تحمل گلوتن می‌تواند خود را در قالب مشکلات ریوی همراه با سرفه نشان دهد.

بروکلی

ممکن است حضور بروکلی که به عنوان یک ماده غذایی سالم شناخته می‌شود در این فهرست موجب شگفتی شما شود، اما اگرچه بروکلی در برخی موارد می‌تواند به لطف خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی خود برای ریه‌ها مفید باشد، به واسطه ایجاد نفخ می‌تواند در افت سلامت ریه‌ها نیز نقش داشته باشد.

از آنجایی که هنگام تفکر درباره سبزیجات، آن‌ها را به صورت خودکار گزینه‌هایی سالم در نظر می‌گیریم، فراموش کردن این که مواد غذایی سالم نیز در برخی موارد خاص می‌توانند مضر بوده و باید مصرف آن‌ها محدود یا کاملا قطع شود، راحت است. اگر پس از مصرف مواد غذایی مانند بروکلی، گل کلم یا کلم با گاز بیش از حد در بدن خود مواجه می‌شوید، مصرف آن‌ها را محدود کرده یا گزینه‌های سرشار از مواد مغذی دیگر را جایگزینشان کنید.


بستنی

بستنی یکی از خوراکی‌ها محبوب در جهان است و پرهیز از آن برای افراد بسیاری غیر ممکن به نظر می‌رسد. اما لبنیات می‌توانند موجب افزایش تولید مخاط، به ویژه در دستگاه تنفسی انسان شوند، از این رو، طی فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا یا در حال حاضر که با بیماری کووید-۱۹ مواجه هستیم باید مصرف آن محدود شود.

شیر و محصولات لبنی می‌توانند مخاط زیادی تولید کرده و موجب التهاب بافت‌های دستگاه تنفسی شوند. اگر پس از مصرف لبنیات با سرفه مداوم، خلط بیش از حد، تحریک سینوس یا گرفتگی بینی مواجه می‌شوید، مصرف این محصولات را متوقف کرده و ببینید آیا تغییری در علائم حاصل می‌شود یا خیر.

به این نکته توجه داشته باشید که بستنی حاوی قند پالایش شده التهاب زا نیز است.

چیپس

جای شگفتی نیست که غذا‌های فرآوری شده گزینه‌های خوبی برای سلامت ریه‌های ما نیستند. غذا‌های فرآوری شده مانند چیپس سیب زمینی سرشار از چربی اشباع و نمک هستند که هیچ کدام از آن‌ها برای سلامت کلی بدن انسان و به طور خاص سلامت ریه‌ها خوب نیستند. چربی‌های ترانس و اشباع می‌توانند تاثیر منفی بر سلامت قلبی عروقی انسان داشته باشند که بلافاصله با سلامت ریه‌ها ارتباط پیدا می‌کند. از سوی دیگر، نمک می‌تواند فشار خون را افزایش دهد و مصرف مداوم مقادیر زیاد آن ممکن است افت سلامت قلب را به همراه داشته باشد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جواد
۰۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۱
سلام
چرا در مورد کلم بروکلی و مضرات آن برای ریه اطلاعات غلط می دید.
من کرونا بسیار شدید گرفتم و حتی از روزهای اول توی icu هر روز مقدار زیادی بروکلی ( تا یک ماه ) مصرف کردم.
نفخ که به هیچ وجه نداشتم و روند بهبودی بسیار خوب بود.
نظرات شما