جلیل مالکی:
جلیل مالکی عضو سابق هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز پاسخ رییس قوه قضائیه به مطالبه عمومی وکلای دادگستری و رعایت مر قانون در تهیه هر متن اصلاحی برای آیین نامه لایحه استقلال کانونهای وکلای دادگستری را قابل تقدیر خواند.
رویداد۲۴ پاسخ ریاست محترم قوه قضائیه به مطالبه عمومی وکلای دادگستری و رعایت مر قانون در تهیه هر متن اصلاحی برای آیین نامه لایحه استقلال کانون های وکلای دادگستری قابل تقدیر است و بیانگر نگاه جامع ایشان به موضوعات و پرهیز از افراط گرایی در امور تخصصی حقوقی و احترام به نظر قاطبه حقوقدانان است و لیکن مقدمه ی تحقق فرمایش ایشان مبنی بر رعایت قوانین موضوعه، رعایت حقوق مردم و حفظ استقلال و ارتقاء سلامت نهاد وکالت ، قطعا مستلزم رعایت جایگاه مقام تنظیم و پیشنهاد آیین نامه و جایگاه مقام تصویب آن طبق ماده ی ۲۲ لایحه ی استقلال کانون های وکلای دادگستری به عنوان مهمترین دلیل مخالفت جامعه وکالت با پیش نویس معاونت محترم حقوقی قوه قضائیه است که انشاءالله در صورت تقدیم هر پیشنهاد مستقل از طرف کانون های مذکور ، از سوی مقام تصویب رعایت شود.
ریاست محترم قوه ی قضائیه بهتر از هر کس دیگری واقف است که هرگونه تغییر در اصلاحات پیشنهادی کانون های وکلای دادگستری ، دخالت در امور آنها و نقض استقلال آنها تلقی میشود و لازم است هر تغییری با تفاهم و موافقت مقام تنظیم و پیشنهاد باشد. امیدوارم روزی در ادامه ی طرح تحول ریاست محترم قوه ی قضائیه شاهد حذف تبصره ی تبعیض آمیز و خلاف حقوق مردم ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری و همچنین پیشنهاد حذف شرط غیر قابل ابطال بودن آیین نامه های رئیس قوه ی قضائیه از ماده ی ۱۲ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدات اداری باشیم. شرطی که از یک طرف پاسخگو بودن رئیس محترم قوه ی قضائیه در مقابل مراجع نظارتی را از بین برده و بر خلاف سیاست های شفافیت و پاسخگویی رئیس محترم قوی ی قضائیه می باشد. از طرفی خطر قانونگذاری از طریق آیین نامه و نقض اصل تفکیک قوا را بوجود آورده است و از طرفی دیگر نیز حق بنیادین تظلم خواهی هر مخاطب آیین نامه ی مصوب رئیس محترم قوه ی قضائیه در دیوان عدالت اداری را از بین برده است.