رویداد۲۴ به دنبال انتشار برخی اخبار مبنی بر اجرای طرح ترافیک در تهران از بعد از عید سعید فطر، دکتر مینو محرز درباره احتمال افزایش ابتلا به کرونا با شلوغ شدن وسایل حمل و نقل عمومی، گفت: باید توجه کرد در وسایل حمل و نقل عمومی، جمعیت زیادی تجمع پیدا میکنند و به خصوص در مترو که افراد به صورت چسبیده به یکدیگر میایستند، خطر ابتلا به کرونا را افزایش میدهد.
وی افزود: البته از طرفی هم عدم اجرای طرح ترافیک منجر به شلوغ شدن شهر و افزایش آلودگی هوا میشود و واقعا هم تهران ظرفیت این حجم از ماشین را ندارد، اما زیرساخت و ظرفیت وسایل نقلیه عمومی نیز در تهران نامناسب بوده و بسیار کم است. حال باید پرسید راه حل این موضوع چیست؟. اینها مشکلاتی است که باید به صورت همه جانبه مورد توجه قرار گیرند.
محرز با تاکید بر اینکه اصولا اتوبوس و مترو جزو مکانهایی هستند که به دلیل ازدحام جمعیت به راحتی کرونا در آنها، منتقل میشود، ادامه داد: مگر اینکه تمهیدات جدی مانند اجباری شدن استفاده از ماسک و سوار کردن تعداد کمتری مسافر مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه از نظر ما هنوز برای کاهش فاصله گذاری فیزیکی زود بود، اظهار کرد: با این حال از آنجایی که در حوزههای اجتماعی و اقتصادی هم مشکلاتی وجود دارد، باید راه حلهای مناسب را مورد نظر قرار داد. به هر صورت داشتن وسیله نقلیه شخصی و استفاده از آن در رفت و آمدها، مطمئنا میزان انتقال کرونا را کاهش داده و بالعکس وسایل حمل و نقل عمومی که جمعیت زیادی از آنها استفاده میکنند، شانس انتقال کرونا را بالا میبرد. بر همین اساس باید تصمیمات متناسبی اتخاذ شود. به عنوان مثال مردم میتوانند با دوچرخه رفت و آمد کرده و یا اقدامات دیگری انجام شود.
محرز درباره وضعیت بیماری کووید-۱۹ در کشور، گفت: خوشبختانه در تهران همچنان میزان مراجعات کم است. البته اینطور نیست که بگوییم ویروس ضعیف شده است. در تهران در زمان اوج بیماری تعداد زیادی از افراد مبتلا شدند که از میان آنها برخی علائم شدید داشته و به بیمارستان مراجعه کردند و برخی هم بدون علامت مبتلا شدند. اما اگر قرار باشد، سفرها و جابجایی بین استانی افزایش یابد، میزان موارد ابتلا هم بالا میرود. برخی استانها مانند لرستان و خوزستان موارد بسیار زیاد شده، اما در تهران میزان مراجعات کاهش یافته و در حال حاضر آن اوج زیاد را نداریم.
بیشتر بخوانید:سند افشاشده پنتاگون: ویروس کرونا تا تابستان ۲۰۲۱ باقی میماند/ تا آن زمان هیچ واکسنی هم برایش تولید نمیشود
وی تاکید کرد: تجربیات کشورهای مختلف نشان داده که اگر فاصله گذاری فیزیکی کمرنگ شود، موارد ابتلا باز هم بالا خواهد رفت. این اتفاقی بود که در آلمان رخ داد و باعث شد که مجددا محدودیتها را بازگردانند. بنابراین توصیه می کنم مردم همچنان موارد بهداشتی را به صورت ۱۰۰ درصد رعایت کنند، اگر کار ضروری ندارند، از خانه بیرون نیایند. توصیه من این است که خود مردم فاصله گذاری فیزیکی را رعایت کنند، از ماسک استفاده کنند و دستهایشان را مرتبا بشویند.
محرز گفت: مسالهای که من نگران آن هستم و طبق مطالعات هم بیشترین اثر را در انتقال بیماری داشته است، حضور در رستورانها است. اینکه افرادی که چند ساعت در رستورانها مینشینند و بدون ماسک با یکدیگر صحبت کرده و غذا میخورند، خطرناک است. طبق مطالعات کشورهای غربی یکی از راههای مهم انتقال کرونا حضور در رستورانهاست. اگر بعد از ماه رمضان رستوران ها باز شود و عده زیادی در رستورانها بنشینند، بدترین حالت است.