جهانپور دیروز خبر داد که به دنبال فوت ۶۴ بیمار کووید ۱۹ ظرف شبانهروز پیش از این اعلام، تعداد کل فوتیهای این بیماری ویروسی در کشور به ۷ هزار و ۱۸۳ نفر رسیده اما تا کنون ۹۸ هزار و ۸۰۸ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شدهاند.
به گفته جهانپور غیر از استان خوزستان که به دلیل شروع دیرهنگام پیک بیماری، لغو زودهنگام محدودیتهای ترددهای غیرضروری در استان و کمتوجهی مردم به توصیههای بهداشتی هنوز از بابت روند صعودی ابتلا، شرایط نگرانکنندهای دارد در اغلب استانها، وضعیت بیماری به ثبات نسبی رسیده چنانکه ظرف شبانهروز 30 تا 31 اردیبهشت در ۱۰ استان آمار فوتیها صفر بوده و در ۸ استان هم فقط یک مورد فوتی گزارش شده است.
بیشتر بخوانید: طرح ترافیک سه شنبه یا چهارشنبه هفته آینده اجرا میشود
نکته عجیب، سکوت طولانیمدت مسوولان حوزه سلامت استان تهران از بابت اعلام آمار مبتلایان است. در حالی که وزارت بهداشت از 4 فروردین ماه اعلام تفکیک استانی بیماری را متوقف کرد اما تا امروز مسوولان دانشگاههای علوم پزشکی در تمام استانها غیر از تهران، روزانه یا به تناوب از وضعیت استان خود گزارش داده و آمار ابتلا، فوت و بهبودیهای جدید را اعلام کردهاند. دولت هم ظرف دو هفته گذشته با اعلام تقسیمبندی مناطق کشور به سفید و قرمز و زرد، تکلیف شهروندان از بابت شرایط محل سکونتشان را تقریبا معلوم کرده و حتی در استان خوزستان هم که حالا به دلیل آمار ابتلا شرایط ویژه پیدا کرده، آمار روزانه هر روز توسط مسوولان استان اعلام میشود. اما مسوولان دانشگاههای علوم پزشکی در استان تهران تا امروز از اعلام هر گونه آمار از بابت تعداد مبتلا، فوت یا بهبود یافته خودداری کردهاند آن هم در حالی که دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران در این استان، قطبهای آموزش پزشکی کشور هستند اما رویهای که در پیش گرفته و از اعلام آمار روزانه خودداری کردهاند نه تنها به بهبود شرایط استان منجر نشده بلکه این شائبه را در ذهن بسیاری شهروندان ایجاد کرده که به دلیل بهبود شرایط، مسوولان دیگر نیازی به اعلام آمار استان ندیدهاند. علاوه بر این از امروز که تعطیلات چند روزه به مناسبت عید سعید فطر آغاز میشود، نادیده گرفتن توصیهها و تصور بازگشت کشور به شرایط عادی و عاری از ویروس کرونا و اقدام به سفرهای تفریحی میتواند تمام هموطنان را در معرض خطرهای جدی و عواقب جبرانناپذیر شیوع دوباره بیماری قرار دهد. به همین دلیل ظرف این روزها، وزارت میراث فرهنگی اعلام کرده که همچنان برگزاری هر گونه تور گردشگری و بازگشایی موزهها و مراکز گردشگری و حتی برپایی چادر مسافرتی و اقامت در کمپها توسط گردشگران ممنوع بوده و تنها سفر تفریحی مجاز، طبیعتگردی و استفاده از مراکز تفریحی روباز است. اینها توصیههای حداقلی است اما مهمترین اقدامات، جدی گرفتن واقعیت زنده بودن ویروس کرونا توسط خود شهروندان است و تلاش برای اینکه با رعایت همه توصیهها و جدی گرفتن پرهیز از هر گونه سفر یا تردد غیرضروری این ویروس را زمینگیر کنند.