تنش میان ایران و آمریکا اوج گرفته است، به این دلیل که واشنگتن حرکت تجارت دریایی ایران به سمت ونزوئلا را تجاوز از تحریمها دانسته و تهدید به هدف گرفتن نفت کشهای ایرانی کرده است.
رویداد۲۴ المیادین نوشت: با توجه به اینکه تهدید آمریکا در مورد حرکت کشتیهای ایرانی در دریای کارائیب به سطحی جدی رسیده و نشانههایی از عقب نشینی از آن دیده نمیشود، این تنش به کجا خواهد رسید؟ و آیا شاهد مقابله نظامی مستقیم بین دو طرف خواهیم بود؟
تنش میان ایران و آمریکا اوج گرفته است، به این دلیل که واشنگتن حرکت تجارت دریایی ایران به سمت ونزوئلا را تجاوز از تحریمها دانسته و تهدید به هدف گرفتن نفت کشهای ایرانی کرده است. این در حالی است که تهران هم تهدید کرده است در صورتی که آمریکا متعرض کشتیهای ایرانی شود، پاسخ محکمی به ان میدهد.
مشخص است که واشنگتن با این تهدید قصد دارد اهداف سیاسی و اقتصادی خود در مورد مانور مستمر در راستای مقابله با ایران را در پیش گرفته و به لحاظ سیاسی این کشور را وادار به تسلیم کند.
از آنجا که واشنگتن گمان میکند تهران توان مقابله با ظرفیتهای دریایی نظامی آن و امادگی برای هر نوع حادثه دراماتیک برای کشتیهای خود در دریای کارائیب که به آمریکا نزدیکتر است را ندارد، ایران هم از دو موضع به این مساله نزدیک میشود، اول، از راه قانونی و اقدامات دیپلماتیک و رسانه ای، که بیانگر حمایت قانون بین المللی از حرکت انتقال کشتیهای تجاری است و دوم، با پاسخ قاطع به تهدید آمریکا، مبنی بر اینکه هر اقدامی که لازم باشد را برای حمایت از منافع ملی و حق حاکمیت انجام میدهد.
با توجه به اینکه ایران تلاش میکند از راه قانونی برای جلوگیری از تعرض امریکا به کشتیهای خود وارد شود، طبیعتا منتظر تصمیم سازمان ملل در خصوص این موضوع میماند تا پس از آن، تصمیم دیگری اتخاذ کند؛ و از آنجا که هیچ پوشش قانونی برای تحرک نظامی آمریکا علیه کشتیهای ایرانی وجود ندارد و اقدامات قبلی آمریکا در مورد تحریمهای سرسختانه علیه ایران هم از مشروعیت بین المللی برخوردار نیست، در صورت اجرایی شدن تهدید واشنگتن در مورد حمله به کشتیهای ایران در دریای کارائیب، ممکن است تهران به اجرای یک اقدام دریایی روی اورد، تا جایی که تبدیل به یک اقدام نظامی شود.
مادامی که منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز مرکز مانور ایران برای مقابله با فشارها و تجاوزهای غربی علیه آن است و به دلیل حرکت جهانی نفت و تجارت آن از این مسیر و با توجه به اینکه منطقه مذکور محل نفوذ و استقرار حساس و قدرتمند سپاه پاسداران است، به احتمال زیاد پاسخ ایران در این تنگه اتفاق میافتد.
بر همین اساس، در پاسخ به هدف گرفته شدن کشتیهای تجاری ایران در کارائیب توسط آمریکا، عبور و مرور کشتیهای تجاری آمریکا از این تنگه ممنوع میشود.
بیشتر بخوانید: از خلیج فارس تا دریای کارائیب؛ جزئیاتی از تجارت بنزینی ایران با ونزوئلا و تنش جدید میان تهران و واشنگتن
با افزایش مقابله و تنشها، اقدامات ایران در جلوگیری از عبور کشتیهای نظامی آمریکا افزایش یافته و در ادامه، احتمالا جامعه بین الملل علیه ایران موضع گیری میکند، تا اینکه تنگه هرمز بسته میشود و عبور تمام کشتیها از این تنگه ممنوع میشود. حتی ممکن است قایقهایی در مسیر تنگه هرمز قرار گرفته و برای تشدید ممنوعیت عبور و مرور کشتی ها، به روی آنها آتش افروزد.
این مانور ایران، دور از واقعیت نیست، بویژه در صورتی که کشتیهای آن در دریای کارائیب مورد تعرض قرار گیرند. از انجا که در این صورت ایران هیچ راهی جز مقابله ندارد، تلاش میکند این مقابله را به تنگه هرمز محدود کند. اما در ادامه شراره این درگیری تمام منطقه را فرا میگیرد و راه را به روی تمام احتمالات میگشاید. در این صورت، دولت دونالد ترامپ، مسئول عواقب و وپیامدهای خطرناک و حساس این مقابله جهانی خواهد بود.