براساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از مراکز سکونت صفویان و تجارت با بنادر جنوبی ، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است.
وجود بیش از ۲ هزارخانه، مسجد، حمام، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از قدمت بالای این شهر است.
وجود ارگ قدیمی، مساجد، حمام ها، کاروانسرا، زیارتگاه ها و برج و باروی گرداگرد شهر مجموعه بناهای باقی مانده از این بافت تاریخی است که بخشی از آن بازسازی شده است.
بافت تاریخی دهدشت به شماره ۳ /۱۶۸۹ در سال ۱۳۶۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت تاریخی رسیده است.
مجید صفایی روز یکشنبه اظهار داشت: با توجه به گزارشهای رسیده مبنی بر ایجاد خسارت زلزله، در همان ساعات اولیه تیمهای کارشناسی برای بازدید از بافت تاریخی دهدشت اعزام شدند.
وی بیان کرد: این زمین لرزه باعت ترک خوردگی بخش زیادی از بناهای تاریخی ازجمله کاروانسرای بافت تاریخی دهدشت شده است.
صفایی افزود: میزان خسارت این زمین لرزه به بافت تاریخی دهدشت از سوی کارشناسان در حال برآورد است.
زمین لرزهای به قدرت ۵.۲ در مقیاس درونی زمین/ریشتر/ روز یکشنبه شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند.
مرکز لرزه نگاری کشور اعلام کرده که این زمین لرزه ساعت ۱۳ و ۴۱دقیقه و ثانیه ۲۷ روز یکشنبه چهارم خرداد در عمق ۱۰کیلومتری زمین رخ داده است.
پس از این زلزله یک زمین لرزه دیگر به قدرت ۲.۹ در مقیاس درونی زمین شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد را نیز لرزاند.
مرکز لرزه نگاری کشور اعلام کرده که این زمین لرزه ساعت ۱۳ و ۵۱ دقیقه و ۴۱ ثانیه روز یکشنبه چهارم خرداد در عمق ۱۰کیلومتری زمین رخ داده است.
زمین لرزه اول بیشتر شهروندان دوگنبدان را به خیابان ها کشاند.
زلزله شهر دوگنبدان در شهرهای اطراف نیز احساس شد.
شهر ۱۰۷ هزار نفری دوگنبدان مرکز شهرستان نفت خیز گچساران در ۱۵۷ کیلومتری یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.