هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره روند شیوع کرونامایک رایان مدیر امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت نسبت به اوج گرفتن دوباره کرونا در مناطقی که با روند نزولی شیوع روبرو هستند، هشدار داد و برداشتن پیش از موعد محدودیتهای وضع شده را در این روند دخیل دانست.
رویداد۲۴ خبرگزاری رویترز روز سه شنبه، در گزارشی با عنوان «سازمان جهانی بهداشت نسبت به موج دوم کرونا در مناطقی که با کاهش شیوع روبرو هستند هشدار داد» افزود: سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه اعلام کرد که در کشورهایی که ابتلا به کرونا رو به کاهش است هنوز هم با خطر موج دوم قریب الوقوع روبرو هستند.
«مایک رایان» مدیر امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت در گفت و گویی آنلاین، با بیان اینکه جهان هنوز در میانه موج نخست شیوع ویروس کرونا قرار دارد، خاطرنشان کرد: در حالی که موارد ابتلا در بسیاری از کشورها رو به کاهش است، گسترش کووید-۱۹ همچنان در آمریکای مرکزی و جنوبی، آسیای جنوبی و آفریقا رو به افزایش است.
رایان افزود: همه گیریها اغلب به صورت رفت و برگشت هستند و این بدان معنی است که گسترش کرونا که در برخی مناطق فروکش کرده، ممکن است دوباره اوج بگیرد. همچنین این احتمال وجود دارد که اگر اقدامات لازم که برای توقف موج نخست در پیش گرفته شده بود، زودتر از موعد برداشته شود، سرعت ابتلا بیش از گذشته میشود.
وی ادامه داد: هنگامی که ما از موج دوم صحبت میکنیم، معمولا منظورمان این است که پس از فروکش کردن موج اول، باید چند ماه بعدتر شاهد دوره بازگشت دوباره بیماری باشیم. ما همچنین باید از این واقعیت آگاه باشیم که این بیماری در هر زمانی میتواند دوباره اوج بگیرد. ما نمیتوانیم فرض را بر این بگیریم که تنها به این دلیل که موارد ابتلا رو به کاهش است، روند گسترش بیماری رو به افول است و ما چندین ماه فرصت داریم تا برای موج دوم آماده شویم. خیر ما ممکن است در حین همین موج با اوجی دوباره روبرو شویم.
بیشتر بخوانید: آمار جهانی مبتلایان ویروس کرونا
رایان تاکید کرد: کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی باید "اقدامات بهداشتی و اجتماعی عمومی، نظارتی، آزمایشی و یک راهبرد جامع" را به کار بگیرند تا اطمینان حاصل شود که ما در مسیر روند کاهش بیماری قرار گرفتهایم و خبری از اوج گرفتن دوباره بیماری نخواهد بود.
بسیاری از کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا در هفتههای اخیر اقداماتی را برای رفع محدودیتهای وضع شده ناشی از شیوع کرونا انجام دادهاند؛ اقداماتی که هرچند مانع شیوع این بیماری شده، اما ضربه سنگینی به اقتصاد کشورها وارد کرده است.
براساس آخرین آمار رسیده، تاکنون بیش از ۵ میلیون و ۵۸۸ هزار نفر در سراسر جهان به کووید-۱۹ مبتلا شده و از این میان بالغ بر ۳۴۷ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.