رویداد۲۴ تشنگی در کنار کارون بار دیگر صدای اعتراض مردم خوزستان را بلند کرد تا نشان دهند در ایران میشود کنار چاههای نفت زندگی کرد، اما برای دریافت آب ۴۰ سال فقط وعده وعید شنید.
چند روز قبل مردم بخش غیزانیه به دلیل نداشتن آب و با زبان روزه به جادههای اصلی ورودی روستاها آمدند و جاده را به نشانه اعتراض به نداشتن آب، بستند. این اعتراضها در نهایت با ورود نیروی انتظامی و یگان ویژہ به خشونت کشیده شد و چند تن از مردم این روستا با شلیک تیرهای مشقی نیروهای انتظامی مصدوم شدند.
دالوند رییس پلیس اهواز دلیل اعترضات مردمی را «بیتوجهی مسئولان به مردم غیزانیه در خصوص تامین آب شرب» خوانده بود. با اینکه فعلا این اعتراض پایان یافته اما درد و رنج مردم هنوز پایان نیافته است. گزارش رویداد۲۴ را بخوانید تا بدانید چرا.
هر وقت مردم اعتراض میکنند، فقط چند روز دو سه تانکر بیشتر میفرستند
جعفر مجدمی عضو شورای بخش غیزانیه به رویداد۲۴ میگوید: یکی از مهمترین مشکلهای مردم بخش غیزانیه آب است و زمانی که آب برای من و شما و مسئولین یک مشکل میشود واقعا جای تمسخر دارد. اب از بدیهیترین مسایل است و ما درباره هیچ موضوعی نمیتوانیم صحبت و برنامه ریزی کنیم، چون آب نداریم.
او میگوید: ۴۰ سال است که با روستاهای غیزانیه با مشکل آب روبرو هستند و هربار که مردم معترض میشدند برای چند روزی فشار آب را زیاد میکردند یا تانکرهای بیشتری را در روستا قرار میدادند و بعد دوباره شرایط به روال عادی برمیگشت. سال ۹۵ استاندار بازدیدی از منطقه داشت قرار بود سه ماه بعد یعنی در دی ماه طرح آب رسانی افتتاح و مورد بهره برداری قرار بگیرد؛ این سه ماه رفت و اکنون خرداد ۹۹ هستیم.
غیزانیه بیش از ۷۵۰ حلقه چاه نفت فعال دارد
او ادامه داد: ما بارها اعلام کردیم که اجازه ندهید وضعیت به مردم برسد، پیش از آنکه مردم ورود کنند خودتان مسئله را حل کنید. بارها شده برخی مسئولان فقط آمدهاند فیلم و عکس گرفتهاند.
عضو شورای غیزانیه میگوید: بخش غیزانیه بیش از ۷۵۰ حلقه چاه نفت فعال دارد اما مردم در رنج و عذاب زندگی میکنند. وعدههای مسئولین برای آب این منطقه آنقدر به امروز و فردا رسید که مردم روزهدار غیزانیه بعد از آنکه چندین روز بدون آب بودند، در نهایت یک روز قبل از عید و به دلیل فشار زیادی که متحمل شده بودند جاده را به نشانه اعتراض بستند.
از بستن جادهها نترسید؛ از اتفاقات بدتر بترسید
مجدمی با بیان اینکه همشهریان من در انتخابات با دبههای خالی و به نشانه نداشتن آب به صورت متمدنانه پای صندوقهای رای آمدند، اما کسی پیام این اقدام آنها را متوجه نشد، تصریح کرد: این رفتار مدنی آنها یعنی با وجود اینکه آب ندارم، اما به نظام پایبند هستم و به وظیفه خودم یعنی رای دادن عمل میکنم.
او میگوید: از اینکه این مردم از تشنگی و بیآبی به جاده میآیند و داد میزنند نباید ترسید. آنها احساسات صادق خود را نشان میدهند و بترسید از آن روزی که خشم خود را مانند برخی از جوامع نشان دهند. این مردم به راحتی به جاده آمدند و اعتراض خود را اینگونه نشان دادند.
بیشتر بخوانید: در غیزانیه اهواز چه گذشت؟/ تیراندازی نکنید، خودمان از سختی میمیریم +فیلم و عکس
بودجه خوزستان مگر پول بادآورده است که بی حساب و کتاب به پیمانکاران میدهید؟
عضو شورای بخش غیزانیه با انتقاد از اینکه مگر بودجه خوزستان پول بادآورده است که اینگونه بین پیمانکارها پخش میکنند، تصریح کرد: بودجه خوزستان را به راحتی پخش میکنند اما هیچ پروژهای تحویل نمیگیرند. در کجای دنیا اینگونه است که پول را به پیمانکار بدهند بدون آنکه زمان پایان آن را مشخص کنند؟ روز کلنگزنی پروژههای استان مشخص است، اما تاریخ پایان آن نامشخص است.
با لوله کشی به شهرهای دیگر نفت و گاز میفرستند اما به بخشهای خوزستان نمیتوانند لوله آب بکشند!
مجدمی ادامه داد: ما مسئولان محلی بارها و بارها درخواست کردیم، بارها نامه و تذکر دادیم و شرایط منطقه را تشریح کردم و حتی زمانی که به امام جمعه گفتم منطقه را با تانکر آب میدهیم با حالت تعجب گفت مگر زمان جنگ است؟ که گفتم حتی در بسیاری از مواقع همین تانکر هم برایمان آرزو است.
عضو شورای غیزانیه میگوید: مگر چقدر فاصله وجود دارد که اینها حتی نمیتوانند یک لوله کشی آب ساده انجام دهند؟ چگونه به شهرهایی مانند اصفهان و ... نفت و گاز را لوله کشی میکنند؟ چطور برای سایر شهرها امکانات هست، اما برای خوزستان نه؟ چگونه است که برای لوله کشی پتروشیمی سه ماهه کارها را تمام میکنند، اما برای یک لوله کشی آب ۴۰ سال است که وعده وعید میکنند! غیزانیه مستعد ۶۰ هزار هکتار زمین کشاورزی است که اگر آب داشتیم میتوانسیم کار کنیم و مردم روستا دیگر بیکار نبودند. ما هیچ چیز نمیخواهیم دست از سرمان بردارید.
ماموران بالا دستی گفته بودند با هر وسیلهای که میتوانید جلوی مردم را بگیرید و جاده را باز کنید
وی در ادامه یادآور شد: ما میدانیم دوستان نیروی انتظامی از قصد اینکار را نکردند. این جوانان عشایری فقط مامور بودند و مطمئنم مقامهای بالادستی به آنها گفتهاند با هر وسیلهای که میتوانید جلوی آنها را بگیرید و از جاده کنار بزنید و اکنون نیز از مسئولیت خودشان شانه خالی میکنند و سرباز جوان را مقصر جلوه میدهند. مهم رسیدن آب است که گفتهاند تا دو هفته آینده پروژه جامع آبرسانی تکمیل میشود که البته به این هم اعتماد نداریم و مطمئن نیستیم که اجرایی میشود.
عامر مجدمی رئیس شورای روستای نزهه نیز به رویداد۲۴ میگوید: ما بارها نامه نگاری و درخواست کردیم و اعلام کردیم که شرایط منطقه وخیم است و هربار که مردم معترض میشدند چند تانکر در روستا میگداشتند و بعد که شرایط آرام میشد، تانکرها میرفتند. اکنون تانکرها در منطقه هستند تا زمانی که لوله کشی کامل انجام شود.
با برچسب اغتشاشگر و تجزیه طلب مردم تشنه را ساکت میکنند
وی ادامه داد: در اعتراضات اخیر بازداشتی نداشتیم اما دونفر زخمی شدند که یکی از آنها نوجوان و یتیم است که خداراشکر حال فعلی او خوب است. برخی میگویند این اعتراضات اغتشاش است! این مردم بدبخت هستند و مسئولینی که پاسخگو نیستند با برچسب اغتشاش و تجزیه طلب مردم تشنه را ساکت میکنند و از زیر بار مسئولیت خودشان شانه خالی میکنند. آب موضوع حیاتی مردم است و زمانی که آب نداشته باشید هیچ کاری از دست شما برنمیاید. غیزانیه دریای نفت است اما آب نداریم. حتی همین آبی که با تانکر برایمان میآورند هم کثیف است و اگر با همین آب دو سه بار حمام کنید بدنتان تاول میزند.
عامر مجدمی با بیان اینکه آبی که از تصفیهخانه شیبان میآید اصلا تصفیه شده نیست و صرفا یک پمپاژ است، خاطرنشان کرد: از رود کارون آب را میگیرد و به روستاها پمپاژ میکند و اصلا تصفیه شده هم نیست، ما حتی همین را هم قبول کردیم و گفتیم باشه فقط آب باشد حتی اگر مریض هم شویم مشکلی ندارد ما فقط آب میخواهیم.