دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی امروز با استقرار هیات رئیسه سنی در جایگاه کار خود را به طور رسمی آغاز کرد.
رویداد۲۴ صادق زیباکلام، فعال سیاسی و استاد دانشگاه در رابطه با راه و روش مجلس یازدهم گفت: «فعالیت مجلس یازدهم با آتش سنگینی برروی دولت دوازدهم آغازخواهد شد و اعضای جبهه پایداری و طرفداران آقای احمدینژاد یکی بعد از دیگری در حملات خود دولت را مسئول نابسامانیهای اقتصادی، تورم نزدیک به ۴۰ درصد، بیکاری و کسربودجه ۵۰ درصدی معرفی میکنند.»
وی در ادامه اضافه کرد: «تندورها سیاستی را که در مدت دو یا سه سال گذشته به کار بردند همچنان ادامه خواهند داد. به این معنا همانطور که مورد اشاره قرار دادم تمام تقصیرات و مشکلات را متوجه دولت آقای روحانی میکنند و مسائل واقعی کشوررا بدون هیچ اشارهای ندید میگیرند. به عنوان مثال یکی از دلایلی که باعث کسربودجه عظیم و کم سابقه شده، کاهش صادرات نفت بوده است، زیرا براساس بودجه باید یک میلیون بشکه در روز نفت صادر میشد، ولی با واسطه تحریمها به یک دهم این مقدار هم نرسیده یا بودجه براساس هر بشکه نفت به ارزش ۵۰ دلار بسته شده بود، اکنون حول و حوش ۱۵ دلار به فروش میرسد که دریافت پول آن هم به سادگی امکانپذیر نیست.»
این فعال سیاسی در اینباره یادآور شد: «تندروها به دلایل وقوع این مسائل اشاره نخواهند کرد و نقش خود را در به وجود آمدن تحریمها و رکود اقتصادی که دولت با آن روبرو است، مورد توجه قرار نمیدهند، اما پشت شعارهایی مانند اقتصاد مقاومتی و بیتوجهی دولت به آن سعی میکنند که به گونهای با مردم سخن گویند که مشکلات تنها به روحانی و وزرا او برمیگردد. این در حالی است زمانی که توانایی صادرکردن ۱۰۰ هزار بشکه نفت هم نداریم در اینکه چه فردی در مقام ریاستجمهوری نشسته باشد، تفاوتی به وجود نمیآید.»
زیباکلام در ادامه تصریح کرد: «با تمام اینها باید مورد اشاره قرار گیرد که مشکل اساسی برای تندروها از چند ماه دیگرکه دولت روحانی به پایان میرسد، شروع خواهد شد. درآن زمان نه مجلس دهمی و اصلاحطلبانی وجود دارند و نه روحانی و نوبختی که تمام اشتباهات متوجه آنها باشد، پس هیچ چارهایی جز نرمش قهرمانانه برای آنان باقی نخواهد ماند.»
این استاد دانشگاه در این رابطه که روز گذشته در مجلس مطرح شد که وکیل الدوله و معاندالدوله نیستند، اظهار داشت: «واقع مطلب این است زمانی که آقای تقوی و سایر اصولگرایان تندرو هیچ اشارهایی به مسائل واقعی نمیکنند و تلاشی بابت ریشهیابی مشکلاتی مانند عدم صادرات و واردات به خصوص در حوزه نفت انجام نمیدهند، نشان دهنده آن است که علاقهای به پرداختن این مسائل ندارند، بنابراین چارهای جزمتهم شمردن دولت برای آنان باقی نخواهد ماند.»
وی درادامه اضافه کرد: «نمایندگان مجلس یازدهم در تنها موردی که وکیل الدوله نیستند حمله به روحانی است، در این خصوص صحیح بیان کردند، ولی آیا حاضرهستند به نهادهای دیگر حاکمیت هم انتقاد کنند و ازآنها پاسخگویی بخواهند؟ بدون شک این کار را انجام نخواهند داد و تنها مکانی که بدون هیچ ترس و واهمهایی به آن ضربه خواهند زد، قوه مجریه است، به سایر قوا حتی جرات نزدیک شدن ندارند.»
بیشتر بخوانید: مجلس یازدهم احتمالاً به روی دولت شمشیر بکشد
این فعال سیاسی درباره شیوه رفتار نمایندگان مجلس یازدهم با سیاستهای وزارت خارجه مانند برجام ابراز کرد: «مسئله اساسی در این خصوص نرمش قهرمانه است. به این معنا تندروها منتظر خواهد ماند تا ببینند باید با جو بایدن کنار بیایند یا با ترامپ که برای بار دوم انتخاب شده است. زیرا همانطور که در ابتدا توضیح دادم جز نرمش قهرمانانه هیچ راه دیگری فراروی ایران نیست. کشوری ۸۵ میلیونی با شعار شاید ۱۰ سال بتوان اداره کرد، ولی تا ابد نمیتوان با ژستهای سیاسی و کلمات زیبا به این کار ادامه داد، بنابراین دیر یا زود تندورها مجبور هستند، تصمیمات دشوار و سختی را اخذ کنند.»
منبع: دیدارنیوز