صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 09
کد خبر: ۲۱۶۴۸۱
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۸ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
تونی بلینکن، مشاور ارشد جو بایدن:

اگر ایران مانند گذشته عمل کند، دولت آینده‌ی بایدن به برجام باز خواهد گشت

تونی بلینکن، مشاور ارشد جو بایدن در مورد برجام و ایران گفت: برجام یک اکسیر معجزه‌آسا نیست. ما قصد نداشتیم تمامی مشکلات را حل کنیم.

رویداد۲۴ نشنال اینترست نوشت: تونی بلینکن مشاور سیاست خارجی جو بایدن گفت که اگر ایران مانند گذشته عمل کند، دولت آینده‌ی بایدن به توافق ۲۰۱۵ با ایران باز خواهد گشت.

بایدن، نامزد حزب دموکرات برای ریاست جمهوری آمریکا است و این سیگنال را داده است که می‌خواهد درباره‌ی توافق نامه بین المللی با ایران دوباره مذاکره کند. تونی بلینکن، یکی از مشاوران ارشد بایدن، این هفته دو بار تصدیق کرد که ایالات متحده باید قبل از اینکه درخواست جدیدی داشته باشد، دوباره به توافق نامه‌ی اصلی برگردد.
بیشتر بخوانید: پنج نکته درباره اقدام ضد ایرانی دولت ترامپ/چرا آمریکا معافیت‌های هسته‌ای را لغو کرد؟
دولت جو بایدن باید بلافاصله پس از بازگشت به برجام، روند مذاکره برای توافق نامه بعدی با ایران را آغاز کند
مشاوران سیاست خارجی جو بایدن چه کسانی هستند؟ / برجامیان در حلقه‌ی اول کاندیدای اصلی دموکرات‌ها در انتخابات

وی گفت: اگر ایران به توافق نامه عمل کند، جو بایدن نیز قول داده است که ما هم همین کار را می‌کنیم. لیکن ما از این فرصت به عنوان یک بستر استفاده می‌کنیم تا با همکاران خود توافق نامه‌ی قوی‌تر و طولانی تری برقرار کنیم.

وی گفت: من فکر می‌کنم شانس مناسبی برای انجام این کار خواهیم داشت، زیرا شرکایمان با ما خواهند بود و از ما دور نیستند. در عین حال، خیلی بیشتر احتمال دارد که شرکایمان در تلاش برای جلوگیری از اقدامات دیگر ایران که به نظر ما قابل اعتراض است، به ما بپیوندند.

بلینکین در یک رویداد در روز دوشنبه به میزبانی گروه لابی سیاست خارجی به نام Demority For Israel نیز همین حرف را زده بود.

گفتنی است، در ابتدا توافق نامه‌ی برجام در ازای رفع تحریم‌های اقتصادی از ایران، محدودیت‌هایی برای برنامه هسته‌ای این کشور ایجاد کرده بود. اما رئیس جمهور دونالد ترامپ قبل از اجرای سیاست فشار حداکثری بر اقتصاد ایران، آن را "بدترین توافق مذاکره شده" نامید و از آن انتقاد کرد. از آن زمان، ایران تعهدات خود نسبت به برجام را کاهش داده است. برایان هوک، مسئول وزارت امور خارجه‌ی آمریکا که مسئولیت امور ایران را برعهده دارد، هفته گذشته ادعا کرد: تا زمانی که ترامپ در سمت ریاست جمهوری آمریکا است، قرار نیست واشنگتن به این معامله بازگردد و در آن باقی بماند.

بلینکن که بعنوان مشاور امنیت ملی جو بایدن در دوره اوباما، در برجام نقش ایفا کرده گفت: با توجه به شرایط موجود می‌توان گفت که رویکرد رئیس جمهور ترامپ نسبت به ایران یک شکست بسیار بسیار جدی بوده است. اما مطمئناً اتفاقاتی افتاده و زمان سپری شده است.

جیک سالیوان، یکی دیگر از مشاوران سطح بالای بایدن، هفته‌ی گذشته گفت که واقعیات نشان می‌دهند که هواداران توافق سال ۲۰۱۵ در چند مورد اشتباه کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: تحریم‌های اقتصادی به معنای محدود ایجاد درد عمیق اقتصادی علیه ایران، مؤثرتر از حد انتظار بود. بایدن خواستار تلطیف تحریم‌های اقتصادی برای کمک به ایران در مقابله با بیماری همه گیر کرونا ویروس شده، هرچند که به اندازه بسیاری از دموکرات‌ها از این ایده حمایت نکرده است.

سالیوان گفت: بایدن باید بلافاصله روند مذاکره درباره توافق نامه بعدی را آغاز کند که شامل مذاکره در مورد برخی از تاریخ‌های انقضای محدودیت‌ها برای ایران می‌شود.

مهمترین تاریخ انقضا در اکتبر سال ۲۰۲۰ است، وقتی که قرار است تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران منقضی شود. دولت ترامپ قصد دارد از یک مکانیزم بحث برانگیز به نام «مکانیزم ماشه» برای بازگرداندن این تحریم‌ها استفاده کند. اما سایر کشور‌های عضو سازمان ملل گفته اند که ایالات متحده هیچ دلیلی برای تمدید تحریم‌ها ندارد، زیرا قبلاً توافق ۲۰۱۵ را ترک کرده است.

بلینکن روز دوشنبه گفت: ما می‌خواهیم ببینیم که اوضاع به چه سمتی می‌رود، اما به نظر می‌رسد که عملکرد دولت در بسیاری از زمینه‌ها متزلزل باشد. شما برای استفاده از سازوکار‌های توافق، باید در آن بمانید.

وی در مصاحبه روز چهارشنبه افزود که محدودیت‌ها درمورد ایران حتی تحت توافق برجام نیز وجود دارد. بلینکن گفت: همه این‌ها واقعاً پابرجا خواهند ماند. برجام یک اکسیر معجزه‌آسا نیست. ما قصد نداشتیم تمامی مشکلات را حل کنیم. بلکه هدف ما این بود که یک مشکل را برطرف کنیم، همان مسئله‌ای که برای ما حادتر بود و آن ممانعت از دستیابی ایران به ظرفیت ساخت سلاح هسته‌ای است.
نظرات شما