صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 04
کد خبر: ۲۱۶۶۹۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۷ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۵ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

خطوط قرمز تا پشت دفتر فرماندهان ارتش!/ حاشیه‌های حذف مصاحبه سرتیپ سیاری از سایت دولت چه بود؟

سرتیپ حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با ایرنا مواردی را عنوان کرده که گویا برای فردی در سطح او خط قرمز محسوب می‌شود. سخنان سیاری ساعتی پس از انتشار در ایرنا حذف شد اما بازتاب زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشت.
رویداد۲۴ مصاحبه پایگاه خبری دولت با امیر حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی تنها دقایقی بعد از انتشار از خروجی سایت خبرگزاری رسمی دولت حذف شد، اما همان چند دقیقه کافی بود تا صدایش به همه برسد. امیر سیاری در گفت‌گو با ایرنا از فعالیت‌های تبلیغی و اقتصادی نهادهای نظامی انتقاد کرده و گفته چنین فعالیت‌هایی نیروی نظامی را از کارکرد اصلی خودش دور می‌کند.
 
او گفته «اصلا به صلاح نیرو‌های مسلح نیست که وارد بحث‌های اقتصادی بشوند» و در توضیح اینکه چرا ارتش وارد فعالیت‌های سیاسی نمی‌شود، گفته «آیا این معنی‌اش این است که سیاست نمی‌فهمیم؟ این نیست. ما سیاست را خوب می‌فهمیم، خوب تحلیل می‌کنیم، خوب متوجه هستیم، اما وارد سیاست نمی‌شویم. چون سیاست‌زدگی برای نیرو‌های مسلح آسیب است.»
 
این فرمانده ارشد ارتش به محتوای برخی سریال‌ها و فیلم‌های صداوسیما و سینما انتقاد کرده و گفته یکبار ارتش قانونی شکایت کرده و برای رییس صداوسیما نامه نوشته اما کسی پاسخگو نبوده است زیرا چیزی پشت پرده صداوسیماست که منجر به بی نتیجه ماندن شکایات می‌شود.
 
او درباره آثار مخرب تبلیغات علیه ارتش فیلم ابراهیم حاتمی کیا را مثال زده و گفته در فیلم «چ» تصویری که از سرتیپ ولی‌الله فلاحی فرمانده ارتش ارائه شده که هیچ شباهتی به واقعیت ندارد.
 
 
موضوع وجود دو نهاد نظامی در کشور بارها توسط چهره‌های مختلف مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است. اما این نخستین بار است که یک فرمانده ارشد نظامی درباره آن صحبت می‌کند. با این حال سخنان سرتیپ سیاری به معنای تضعیف سپاه نبود و او بیشتر بر این نکته تاکید داشت که وظیفه ارتش نباید اقدامات تبلیغی یا فعالیت اقتصادی باشد. اما همین سخنان که بیشتر معطوف به فعالیت ارتش بود، بازتاب قابل توجهی در شبکه‌های اجتماعی داشت. جمعی از اصولگرایان انتقادات تندی را متوجه فرمانده ارشد ارتش کردند که تا حدودی روشنگر دلیل حذف ویدئوی مصاحبه از خروجی سایت ایرناست.
 
سید محمود رضوی تهیه کننده فیلم‌هایی ماجرای نیمروز و لاتاری و چهره نزدیک به سپاه، درباره اظهارات سیاری گفته «امیر عزیز، اگر علت پر رنگ بودن سپاه به نسبت ارتش در رسانه وسینما را می‌خواهید بدانید فقط کافی است، تعداد حضور فرماندهان ارشد سپاه در سرصحنه فیلم‌ها در کنار سینماگران را با تعداد حضور امرای ارتش مقایسه کنید، جلسات خصوصی به کنار، هنرمند با تعامل به تاثیر در آفرینشش می‌رسد نه با دستور از بالا.»
 
علی قلهکی کاربر اصولگرای توییتر در اظهار نظری ماجرای بوئینگ اوکراینی را در کنار ناوچه کنارک گذاشته و تلویحا ارتش را مسئول این دو حادثه خوانده است. او در انتقاد به اظهارات سیاری گفته «عمیقا از برخی مطالب داخل ویدئو تعجب کردم و بیش از هر چیزی ناراحتم که چرا امیر سیاری در مکان و زمان بیان این حرف‌ها دچار اشتباه شده. آن‌هم بعد از ماجرای بوئینگ اوکراینی و ناوچه کنارک!»
 
برخی کاربران به امیر سیاری توصیه کرده‌اند که «در تله شیطنت رسانه‌ها قرار نگیرد» چرا که برخی رسانه‌ها کارشان «فتنه‌انگیزی و اختلاف‌افکنی بین ارتش و سپاه» است. اتهام تفرقه افکنی به ایرنا توسط تعداد قابل توجهی از کاربران شبکه‌های اجتماعی تکرار شده است.
 
به گزارش رویداد۲۴ کاربر سامی در توییتر خود خطاب به مصاحبه کننده ایرنا گفته «آقای خبرنگار مغرضی که نشستی با امیر سیاری عزیز ما مصاحبه کردی و هی ناخن زدی تا برادران ارتشی را مقابل برادران سپاهی قرار بدی! بدان و آگاه باش که به مقصودت نخواهی رسید و ارتش و سپاه دو شهبال پرواز نظام مقدس ج.ا ایران خواهند ماند.»

سید محمد علوی از فعالان اصولگرای توییتر نیز اتهام مشابهی را متوجه ایرنا کرده و گفته «مصاحبه کننده دنبال مسائل دیگری بود که امیر بدان توجهی نکرد.»
 
غلامحسین اسلامی فرد جانشین مدیرعامل ایرنا در زمان احمدی نژاد و مدیر ارتباطات و اطلاع رسانی نمایندگی، ولی فقیه در حج و زیارت در سال ۸۶ نیز ایرنا را به تفرقه افکنی متهم کرده است. او در توییتر خود با گفتن این عبارت که «به کجا می‌رویم (فاین تذهبون) نوشته: «ایرنا که باید نبض نظام در داخل و دست بزن نظام در خارج باشد حالا با انجام مصاحبه با سردار عزیز سیاری عامل تفرقه بین برادران عزیز ارتش و سپاه می‌شود.»

خبرنگار روزنامه خراسان مدعی شده فیلم به دلیل یک ناهماهنگی کوچک در ایرنا منتشر شده و به این دلیل ظرف ۲۰ دقیقه بعد از انتشار حذف شده است.
 
برخی اظهار نظر‌ها در توییتر حاوی انتقاداتی به دستاورد‌های ارتش است. کاربری به نام زهرا در واکنش به اظهارات امیر سیاری مدعی شده در زمان جنگ ارتش «هیات واگذاری زمین» بوده و هر زمینی که توسط «سپاه» از دست عراقی‌ها آزاد می‌شده بعدا توسط ارتش بار دیگر واگذار می‌شده است!»
 
معلوم نیست این اظهار نظر چقدر سندیت دارد و به نظر می‌رسد بیش از اینکه چنین موضوعی در واقعیت اتفاق افتاده باشد، ماجرایی برای رد اظهارات تیمسار سیاری بوده است.
 
 
جریان مقابل، اتهام‌زنی‌ها به ارتش و امیر سیاری را اقدامی هماهنگ‌شده از سوی گروهی خوانده‌اند که با پول هجمه‌هایی را در شبکه‌های اجتماعی تولید و طوفان توییتری در موقعیت‌های مختلف ایجاد می‌کنند. برخی کاربران توییتر مدعی شده‌اند که امیر سیاری بعد از سفر به ونیز برای شرکت در اجلاسی از فرماندهی نیروی دریایی ارتش کنار گذاشته شده است.

برخی کاربران دریاردار سیاری را از جمله متدین‌ترین و وطن‌پرست‌ترین فرماندهان کشور خواندند و انتقادات او را انتقاد به‌جایی می‌دانند. امیر تنها فعال توییتری در واکنش به انتقادات علی قلهکی به سیاری گفته «امیر سیاری با آن همه تجربه در امر دفاع و ارتش و نظامی‌گری اشتباه می‌کنه که انتقاد می‌کنه به یه بخش دیگه نظامی کشور ولی من و علی قلهکی عقلمون بیشتر می‌رسه از ایشون که بیشتر از سن ما تجربه داره.» جمعی از کاربران شبکه‌های اجتماعی تصویر پروفایل خود را در حمایت از امیر سیاری تغییر داده و عکس او را گذاشته‌اند.

مهرماه ۹۶ امیر سیاری به عنوان فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در راس هیاتی به دعوت همتای ایتالیایی خود برای شرکت در سمپوزیوم قدرت‌های دریایی مدیترانه موسوم به RSS عازم ونیز شد. این اولین سفر یک مقام عالی رتبه نظامی ایران به اروپا بعد از انقلاب اسلامی بود که بازتاب قابل توجهی در رسانه‌های جهان پیدا کرد.
 
پس از جابجایی سرتیپ سیاری از فرماندهی نیروی دریایی ارتش، عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش در مراسم تودیع امیر سیاری به اختلاف‌افکنی میان سپاه و ارتش اشاره کرده و گفته بود: دشمنان ما در دوران دفاع مقدس از اتحاد ارتش و سپاه ضربه‌های زیادی خوردند و امروز هم می‌خواهند به این رابطه خدشه وارد کنند.
 
سرلشکر موسوی درباره دلیل برکناری امیر سیاری گفته بود: «بنده احساس می‌کنم که امیر سیاری و نیروی دریایی در واقع یکی هستند، ولی به هر حال باید در راستای حکم حضرت آقا حرکت می‌شد و زمینه این تغییر و تحولات ایجاد می‌شد.»

امیر دریادار سیاری از مرداد ماه سال ۱۳۸۶ با حکم آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده کل قوا به سمت فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و به مدت ۱۰ سال این مسئولیت را بر عهده داشت.
 
ساخت اولین ناوشکن ایرانی با نام «جماران» در دوران فرماندهی امیر سیاری در نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران رقم خورد. همچنین حضور گسترده ناو‌های ایرانی در شمال اقیانوس هند، خلیج عدن، تنگه باب‌المندب و دریای سرخ به منظور تامین امنیت کشتیرانی در این مناطق و جلوگیری از ضربه خوردن به اقتصاد منطقه، از جمله اقدامات نیروی دریایی ارتش در زمان فرماندهی امیر سیاری بود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۱
بله خیلی سخته که سرتیپ سیاری میگه نیروی نظامی باید از اقتصاد بره بیرون!!!
زیرا بعدش دیگه قرارگاه خاتم الانبیا نمیتونه تمام پروژه های پالایشگاهی، پتروشیمی، پل و پارک و ســــد و اتوبان و مـــترو و تونل و راه آهن و لوله کشی آب و گاز و نیروهای قراردادی سازمانها و... بدون مناقصه بگیره و تمام درآمد دولت اعم از مالیات و پول فروش نفت و اسکناسهای چاپ شده کسری بودجه مملکت همه را جمع کنه و هنوز هم سردار عبدالهی فرمانده قرارگاه در زلزله سر پل ذهاب بگه ما از دولت 10 میلیارد دلار طلبکاریم.فقط توربین سازی مپنا 4000شرکت زیر مجموعه داره
پرویز
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۹
همین انبوه انتقادات از امیرسیاری مشخص میکنه که ارتش چقدر مظلومه.حجم سخنرانی های امرای ارتش را با سرداران ببینید آیا هیچکدام ازرسانه ها وهمین افرادیکه انتقادکرده اند یک جمله انتقادکرده اند.شما رسانه ها منغیرمستقیم با انتشار انتقادها از امیرسیاری میخواهید بگویید که ارتش حق حرف زدن نداره.
امير
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
سپاه وارتش ب فرماندهيً رهبرعزيز انقلاب همچنان وبأ قدرت وبأ حماية هاي مردم شهيد پرور ايران به پيش مي رود
ناشناس
۰۶:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
حق انتقاد از سیاری با تجربه را ندارید هر چند شما رسانه ها همه جیره خور مقابلش هستید
ناشناس
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
این که روشن تر از روز است که سپاه بیشتر از کار نظامی کار اقتصا ی میکند بانک انصار و مهر اقتصاد و کوثر و مِلل میشود دخالت در بازار پول بابا قرارگاه خاتم هرچه پروژه بزرگ در کشور بوده قبضه کرده وبا عث بیکاری و تعطیلی شرکتهای بزرگ شده با شرکتهایی مانند اطلس در زمینهای بنیاد علوی و استان قدس ساخت و ساز های لاکچری کرده و خود را به یک بنگاه اقتصادی بزرگ با رانت اطلاعاتی تبدیل کرده که بخش خصوصی توان رقابت با آن را نداشته و این افتی است که خود را دارد به وضوح نشان میدهد
نظرات شما