مدتی است که فضای سیاسی کشور، متاثر از افشای فیشهای کلان حقوقی برخی مدیران شده است. مدیرانی که بر اساس فیشهای منتشره، مبالغ کلانی را در قالب حقوق و مزایا دریافت کرده اند که مقایسه درآمد حاصله از فعالیتهای آنان با حقوق پایه در کشور، نمایانگر وجود یک سیستم مالی ناعادلانه و تبعیض گونه در کشور است.
دومینوی افشای فیشهای کلان حقوقی در حال گسترده شدن به بسیاری از ادارات و موسسات مالی و بانکی است و در فضای به وجود آمده، هجمه عظیمی علیه دولت صورت گرفته است و رئیس جمهور را وادار به واکنش جدی به موضوع کرده است تا معاون اول، با بررسی مدارک موجود، اقدام به عزل مدیران متخلف کند.
پس از انتشار برخی فیشهای مرتبط با مدیران زیرمجموعه وزارت بهداشت، وزیر محترم بهداشت اقدام به واکنشی عجولانه کرد و در یادداشتی نوشت: «فراموش نکنیم دین حنیف، آیین پوشیدگی است نه افشاگری؛ در این ماه که ماه بندگی است سرکشی نکنیم، با آبروی انسانها بازی نکنیم... شمشیرها را در غلاف نگه داریم و به هوش باشیم که ممکن است حرکت ما به اراده دیگرانی آغاز شده باشد که در کمین نابودی این انقلاب (که موهبت الهی است) نشستهاند...»
در رابطه با یادداشت جناب وزیر، مطالبی وجود دارد که به نظر میرسد آقای دکتر هاشمی باید به آنها، توجه بیشتری کند.
۱- در این موضوع که انتشار یکباره فیشهای کلان حقوقی به صورت دومینو وار، یکی از برنامههای مدون اتاق تخریب دولت بوده و از اولین برنامهها برای سال پایانی سخت و نفس گیر دولت یازدهم است تردیدی وجود ندارد ولی در حال حاضر که چنین اتفاقی افتاده است آیا باید همه را به تقوا دعوت کرد یا اینکه واکنشی محکم و قاطع نشان داد؟
حال که فیشهای کلان حقوقی وجود دارد و بیانگر بیعدالتی در سیستم مالی و درآمدی دولت است آیا باید در مسیر مقابله با متخلفان، برخورد قاطع داشت و از آنان، طلب پاسخ کرد یا اینکه باید دست روی دست گذاشت تا افشاگران، متنبه شوند و مدیران هم به دریافت حقوقهای نجومی ادامه دهند؟
۲- در بدو حکومت، امیرالمونین علی (ع) در طی حکمی، معاویه را از حکومت شامات برکنار کرد و او را خلع ید کرد. بسیاری از اطرافیان امام (ع)، به ایشان معترض شدند که « یا علی، شما اجازه میدادید تا حکومتتان ثابت و استوار شود و بر اوضاع تسلط یابد، آنگاه اقدام به عزل معاویه میکردید». ایشان در عبارتی با این مضمون که «من حاضر نیستم در دوران حکومتم، افرادی مانند معاویه؛ حتی یک روز هم بر مسند امور باشند» جواب آنان را داد. مگر معاویه در دوران حکومت و ریاستش چه میکرد؟ آیا از بیت المال، برای خود، حقوق کلان، تعریف نکرده بود؟ آیا تبعیض و بیعدالتی در زمان مدیریتش، غوغا نمیکرد؟
معاویه جایی در حکومت علی (ع) نداشت چراکه یکی از هزاران ایراد وارد بر او، دستبرد به بیت المال با توجیهات «من در آوردی» بود. لذا دعوت به تقوا برای امثال افرادی که با علم به تخلف بودن اقدامی، دست به تخلف با توجیهات فراوان میزنند نه تنها فایدهای ندارد بلکه مسخره کردن خودمان است.
۳- جناب آقای وزیر، حتما میدانید که نحوه برخورد با احکام مرتبط با اجتماع مسلمین در حکومت اسلامی، با نحوه برخورد با احکام مرتبط با مسلمین متفاوت است. به طور مثال، کسی که در اجتماع و در منظر عموم، شرب خمر میکند باید در دادگاه صالحه، محاکمه شده و تنبیهات قانونی را تحمل کند چراکه اقدام به هتاکی به اجتماع مسلمین و قوانین حکومت کرده است ولی شخصی که در منزل شخصی خود و بدون اینکه مزاحمتی برای دیگران، ایجاد کند اقدام به شرب خمر میکند حکومت اسلامی، وظیفهای در قبال محاکمه وی ندارد و نمیتواند با تجسس، اقدام به آبرو ریزی نماید چراکه آن شخص، باید پاسخگوی اعمال شخصی خود در محضر پروردگار باشد.
زمانی که بیان میشود بر اساس فلان فیش حقوقی، فلان مدیر کذا، حقوق چند صد میلیونی گرفته است و شخص مدیر هم نه تنها انکار نکرده، بلکه بر سر کارش هم حاضر شده و بیان میکند که «گرفتم که گرفتم، نوش جانم که گرفتم» به نظر شما، این موضوع به اجتماع مسلمین مرتبط میشود یا به احکام شخصی مسلمین؟
آیا اینگونه نیست که مدیر مربوطه، با حقوق کلان خود، جامعه اسلامی را هدف قرار داده است؟ آیا چنین شخصی، نمیخواهد با حقوق کلان خود، به جامعه القا کند که در هرج و مرج حاکم بر سیستم مالی و اداری، هرشخصی که برای خود، لباسی ندوزد باخته است؟ آیا فیشهای کلان، نمایانگر بیانضباطی و بیقانونی در کشور نیست؟ آیا ممکن است که بسیاری افراد دیگر هم با خود بیندیشند که با لطایف الحیلی اقدام به دور زدن قانون کنند و با تخلفی جدید، حقوق و مزایای کلانی برای خود، دست و پا نمایند؟
۴- جناب آقای وزیر، به نظر شما انقلاب چگونه نابود میشود؟ آیا افرادی که در کمین نابودی انقلاب نشستهاند به تنهایی میتوانند اقدامی کنند یا نه؟ به نظر شما، افشای فیشهای کلان حقوقی، انقلاب را نابود میکند یا وجود چنین فیشهایی در سیستم مالی کشور؟
از تبعیض تا چه حد اطلاع دارید؟ از بیعدالتی به چه میزان میدانید؟ از عبارت «الملک یبقی مع الکفر ولا یبقی مع الظلم» چیزی متوجه میشوید؟ از حقوق ماهانه یک میلیون تومان با زن و فرزند و اجاره و بدبختی و «هزار کوفت و زهر مار» دیگر اطلاع دارید؟
آقای وزیر، انقلاب را تبعیض و بیعدالتی نابود میکند. انقلاب را شخصی که دویست میلیون تومان در ماه میگیرد نابود میکند و باید ترسید از آن روزی که اشخاص دارای حقوق یک میلیونی، دلسرد از انقلاب شده و با خود بیندیشند «از شانههای ما، پله ساختهاند و ما را لِه کردهاند.» آن روز است که باید منتظر به نتیجه رسیدن اقدامات افرادی بود که در کمین انقلاب نشستهاند.
۵- آقای وزیر محترم، چه کسی را میخواهید بازی بدهید؟ فرمودهاید که دغدغه آبروی افراد را دارید که دغدغه بسیار بجا و درستی است اما آیا برای دفاع از آبروی افراد، باید دیگران را متهم کرد یا اینکه در جهت رفع اتهامات و حفظ آبروی افراد، قدم برداشت؟
شما اگر دغدغه آبروی مدیران زیر مجموعه خود را دارید که بنابر فیشهای منتشره، حقوق کلان دریافت کردهاند کافیست دستور بدهید که آقای مدیر و پزشک مربوطه، شفاف سازی کن. خودت فیش حقوقی را منتشر کن. خودت منابع دریافتی را توضیح بده. خودت بگو بر چه اساسی به این میزان، دریافتی داشتهای.
آقای وزیر، کار سختی است؟ شما اگر بخواهید میتوانید در کمتر از نیم ساعت، به فیش حقوقی هرکدام از زیرمجموعه خود که بخواهید دست پیدا کنید پس لطفا بازی رسانهای راه نیندازید. خودتان بررسی کنید. اگر مدیری برخلاف قوانین، بیش از حد متعارف، دریافتی داشته است با او برخورد کنید. اگر هم که نداشته است شفاف سازی کنید.
جناب دکتر قاضیزاده هاشمی وزیر محترم و خدوم بهداشت، بازی شروع شده است. متاسفانه زمین بازی را هم برای ما و شما، طراحی کردهاند و ناچارا داریم در زمین حریف، بازی میکنیم. پس لااقل «گل به خودی نزنید.»
تکمله یک: در اینکه به ناچار باید در زمینی بازی نماییم که دشمنان دولت و تخریب کنندگان نظام و دلواپسان شنبه نشین، آن را طراحی نمودهاند بسیار جای تاسف وجود دارد ولی بازی شروع شده است و یک مهره چینی مناسب، زمینه ساز تغییر شرایط را فراهم خواهد آورد.
تکمله دو: در اینکه جناب آقای قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت پرتلاش و موفق دولت یازدهم است و اقدامات موثر و هدفمندی در حوزه بهداشت و درمان در دوره ایشان، به وقوع پیوسته است تردیدی وجود ندارد و همچنان از اقدامات ایشان در حوزه تخصصی حمایت خواهد شد.
تکمله سه: همانطور که اشاره شد اینکه امروز شاهد انتشار دومینو وار فیش های حقوقی مدیران دولتی هستیم دلیلی جز فضاسازی علیه دولت تدبیر و امید ندارد بنابراین برای آنکه این فضاسازی ها نتواند اثر گذار باشد و بیش از این دولت را تحت فشار قرار دهد بعد از برخورد با مدیران دولتی متخلف و توقف پرداخت های نجومی ضروری است دولت تجدید نظری جدی در ترکیب تیم اطلاع رسانی خود داشته باشد تا بیش از این قافیه را به رقبا نبازد.
طاعات قبول.
توصیه میکنم یک بار دیگه متن وزیر رو بخونید ...
نیاز اینهمه تفسیر بیموقع نبود جانا سخن تحلیلی اززبان وزیر بود.... باتمامی تفاسیر موافق....
آدرس اشتباهی ندهید..