به گزارش رویداد۲۴ بیش از ۵۵ درصد آمریکاییها به رویترز گفتهاند که با نحوه برخورد ترامپ با حوادث اخیر مخالفند. ۴۰ درصد آنها از گزینه «قویا مخالف» استفاده کردهاند و تنها یک سوم پاسخ دهندگان با واکنشهای دولت موافقت کردهاند. حتی در میان جمهوری خواهانی که در این نظر سنجی شرکت کردهاند تنها ۶۷ درصد واکنشهای رییس جمهور را تایید کردهاند و این آمار با رقم ۸۲ درصدی جمهوری خواهانی که با عملکرد ترامپ در حوزه اشتغالزایی موافق بودند فاصله زیادی دارد.
جو بایدن رقیب دموکرات ترامپ در سخنرانیای که روز پنجشنبه درباره ناآرامیهای آمریکا ایراد کرد وعده داد که بر آتش نفرت مردم ندمد. افکار عمومی ممکن است با ادامه این ناآرامیها بیش از این هم تحت تاثیر قرار بگیرند. تعداد زیای از افسران پلیس تاکنون به سمت مردم شلیک کردهاند و ترامپ فرمانداران ایالاتی را که هنوز درخواست کمک از ارتش نکردهاند، به باد استهزا گرفته است.
روز دوشنبه پلیس از گاز اشکآور برای پراکنده کردن معترضانی که به شکل صلحآمیز اقدام به تظاهرات در مقابل کاخ سفید و در زمان سخنرانی ترامپ کرده بودند استفاده کرد.
آمریکاییها در نظرسنجی رویترز نسبت به واکنش پلیس نظرات متفاوتی داشتند. بر اساس نظر سنجی رویترز ۴۳ درصد مردم معتقدند پلیس کارش را خوب انجام داده و ۴۷ درصد با این نظر مخالفند. بیشتر مخالفان دموکرات هستند و بیشتر موافقان جمهوری خواه.
سی بی اس نیوز نیز نظرسنجی مشابهی درباره واکنش مردم به پاسخهای ترامپ به اعتراضات سراسری انجام داده و نتایج این نظر سنجی نشان میدهد ۴۹ درصد پاسخ دهندگان با واکنش رییس جمهور به حوادث اخیر مخالفند. تنها ۳۳ درصد با نحوه واکنش جو بایدن رقیب انتخابات ترامپ اعلام موافقت و حمایت کردهاند، اما ۴۲ درصد پاسخ دهندگان گفتهاند چیزی درباره واکنش بایدن نمیدانند. ۲۵ درصد واکنش بایدن را زیر سوال بردهاند.
در یک نظرسنجی دیگر که توسط سازمان «مورنینگ کانسالت» انجام شده میبینیم که ۴۵ درصد پاسخ دهندگان فکر میکنند ترامپ در رسیدگی به وضعیت اخیر بد عمل کرده و ۳۲ درصد مردم فکر میکنند خوب عمل کرده است.
اگرچه نظرسنجیهای هر دو نهاد اخیر قبل از اقدام عجیب ترامپ در حین سخنرانی روز دوشنبه انجام شده است. (پراکنده کردن مردم از نزدیکی کاخ سفید در زمان سخنرانی ترامپ و استفاده از باتوم و گاز اشکآور علیه مردم) نتیجه نظرسنجی مورنیگ کانسالت نشان میدهد مرگ جرج فلوید مستقیما بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تاثیر خواهد گداشت. تقریبا ۴۵ درصد مردم گفتهاند که در این وضعیت به احتمال زیاد به بایدن رای خواهند داد. ۳۱ درصد رای دهندگان از ترامپ حمایت کردهاند و ۱۸ درصد گفتهاند که به هیچ کدام رای نمیدهند.
بر اساس این نظرسنجی، ۷۰ درصد آمریکاییهای سیاه پوست احتمالا به بایدن رای میدهند. تنها ۶ درصد جامعه آمریکایی-آفریقاییها میخواهند به ترامپ رای بدهند.
نیویورک تایمز نیز در گزارشی با اشاره به سقوط محبوبیت ترامپ در هفته گذشته و در جریان اعتراضات سراسری آمریکا نوشته نشانههایی از سردرگمی در تیم ترامپ دیده میشود. در هفتههای گذشته کمپین انتخاباتی رییس جمهور بیش از ۱.۷ میلیون دلار صرف تبلیغات تنها در سه ایالتی کردهاند که در سال ۲۰۱۶ به ترامپ رای داده بودند (اوهایو، لاوا و آریزونا). انتظار میرفت رقابتی در این سه ایالت در نگیرد و ترامپ پیروز میدان در آنها باشد. اما هزینههایی که کمپین انتخاباتی ترامپ در این ایالات کرده نشان میدهد احتمالا وضعیت تغییر کرده و رقابت شکل گرفته است.
بر اساس این یادداشت اگر ترامپ آرای جورجیا با ۱۶ رای الکتروال و آریزونا با ۱۱ رای را از دست بدهد، حتی در صورتی که رای فلوریدا و نورث کارولینا و ویسکانسین را هم داشته باشد، وضعیتش به مخاطره میافتد. کارشناسان معتقدند اگر ترامپ رای اوهایو را از دست بدهد دیگر شانسی در رقابتها ندارد.
نتیجه نظرسنجیهای فاکس نیوز که یک موسسه حامی ترامپ است، نشان میدهد بایدن در رقابتها از رقیت جمهوری خواهش پیشی گرفته و ۴ درصد اختلاف دارد.
نتیجه نظرسنجیها زنگ خطری برای ترامپ است. حمایتها از ترامپ در بین رای دهندگان سفید پوستی که مدرک دانشگاهی دارند نیز کاهش پیدا کرده است. نتیجه نظرسنجی دانشگاه مونموث نشان میدهد ترامپ تنها ۵۲ درصد حمایت سفیدپوستان کشور را به خود جلب کرده و این عدد ۵ درصد از عدد او در سال ۲۰۱۶ کمتر است. لازم به ذکر است که ترامپ در سال ۲۰۱۶ با رای الکترال پیروز رقابتها شده و در مجموع رای کمتری نسبت به هیلاری کلینتون رقیب دموکرات خود به دست آورده بود.
...و فی الواقع چقدر این رویکردشان هنوز ابلهانه است که ترامپ و مقامات دولتی و امنیتی مرتباً با آخرین تکنولوژیها، ارتباطات مخابراتی جهانی و یا فضای مجازی جهانی و غیره را مونیتورینگ و بررسی و بازبینی چندباره می کنند که ببینند همه این معترضان راسخ و نترس و فداکار از چه کسانی فرمان یا دستور می گیرند؟!!!...و از اینجهت بهتر است که بجای غرق شدن در تکنولوژیهای بشری، کمی هم به اذهان و افکار متنفر از تبعیض نژادی و جنگ افروزی ها و شیعه هراسی سردمداران کاخ سفید توجهات و تغییرات کلی را مد نظر قرار دهند. چرا که علاوه بر ظلم و ستم به مسلمانان و سیاهپوستان و سرخپوستان لاتینی، در سالهای اخیر شبه نظامیان تروریست داعشی را هم بر ضد ما ایرانیان شکل دادند که با شنیع ترین شیوه ها و رویه ها و به اسم اسلام راستین به سرکوب و نابودی دیگر ملت های مسلمان و نیز امنیت و منافع ما در جهان اسلام پرداختند تا که یک اسلام سلفی_ وهابی را بر منطقه حاکم کنند((که البته روش شهادت داوطلبانه را هم داعش و القاعده از استشهاد ما شیعیان وام گرفته است مثل وام گیری سیاهپوستان فعلی آمریکا، ولی در جهت غلط جنگ افروزی غرب در منطقه ما )) و یا ظلم و تبعیضی که هنوز هم آمریکا در خاک خودش با گروگانگیری نخبگان و اساتید مسلمان ایرانی به بهانه معاوضه با زندانیان آمریکایی در ایران و یا به بهانه ارتباط غیرقانونی با ایرانیان دور زننده تحریم برجامی سازمان ملل انجام میدهد و دیگر نقشه های شومشان مانند ربایش نخبگان علمی و فکری و اساتید سرشناس مسلمانان و غیره و بدرفتاری با آنان در صورت عدم همکاری با نظام ظالم غرب و یا دستگیری اخیر و غیرقانونی مدیر نخبه و چینی شرکت جهانی هواوی و عزم جدید و جدی غرب و آمریکا برای متوقف کردن اوج گیری جهانی چین که بمانند به مقال دیگر که قیل و قالهای امروزه قدرتهای بین المللی هم خود از اهمیت ژئواستراتژیک و ویژه ای برخوردار است...در پایان این دیدگاه نیز ابراز امیدواری می شود که همه ما در این شرایط ویژه جهانی جهت اعتلای تاریخ و فرهنگ و دانش و اندیشه ایران اسلامی و صلح و عدالت جهانی، سعی و تلاش شایسته و الهام بخش خود را داشته باشیم...