مدیرکل آسیبدیدگان بهزیستی مطرح کرد:
مدیرکل امور آسیبدیدگان سازمان بهزیستی با اشاره به تایید لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان از سوی شورای نگهبان گفت: هرگونه کوتاهی در اعلام کودک آزاری براساس لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان جرم است، به عنوان مثال اگر فردی از کودکآزاری در همسایگی خود یا حتی در فضای مجازی مطلع شود و به مراجعی مانند بهزیستی و پلیس فتا اطلاع ندهد، جریمه میشود.
رویداد۲۴ محمود علیگو گفت: دقت نگارش لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان به شدت در تعیین مجازات مرتکبان کودکآزاری به بهزیستی و ساختارهای قضایی کمک میکند تا به راحتی خاطیان را مورد پیگیری قرار دهند.
وی ادامه داد: همچنین این لایحه موجب میشود تا عدهای که متاسفانه مرتکب رفتارهای کودک آزاری میشوند، راحتتر بتوان عواقب کارشان را به اطلاع آنها رساند و عواقب و جرایم، قبل از وقوع جرم اطلاع رسانی میشود.
مدیرکل امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی افزود: به طور مثال اکنون دزد میداند که در صورت ارتکاب دزدی این امکان وجود دارد که دستش قطع شود؛ اگر کودک آزارها نیز بدانند که در صورت ارتکاب به کودک آزاری، چه عواقبی منتظر آنها است، در پیشگیری از جرم بسیار موثر خواهد بود.
علیگو با بیان اینکه یکی از ویژگیهای لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان، روح پیشگیرانه آن از وقوع جرم است، افزود: یکی دیگر از نکات قابل توجه این لایحه، ساختارهای مداخلهای است که در آن طراحی شده است؛ به طور مثال هم سازمانهای مردم نهاد و هم سازمانهای دولتی مانند آموزش و پرورش و بهزیستی و نهادهای دیگر به شکل مناسبی، درگیر این موضوع شده اند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین براساس لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان، سلب مسئولیت از دستگاه قضا اتفاق نیفتاده است و این امر موجب میشود که همگرایی در اجرای قانون شکل گیرد و همه نهادها به یک اندازه در اجرای قانون همکاری داشته باشند.
مدیرکل امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی تاکید کرد: بند بند لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان باید تبدیل به مدلهایی شود که از طریق رسانهها به اطلاع مردم برسد. تمام مفاد این لایحه این ظرفیت را دارد تا به صورت مجزا به مردم اطلاع رسانی شود که در صورت رعایت نکردن حقوق کودک، چه عواقبی در انتظار آنها است.
علیگو گفت: در یکی از بندهای لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان به مدلهای اطلاع رسانی اشاره شده، به آن معنا که اگر کسانی که میتوانند در امر کودک آزاری، اطلاع رسانی کنند، اما کوتاهی میکنند، مجرم هستند. این بند به اورژانس اجتماعی کشور با شماره تلفن ۱۲۳ کمک میکند تا مردم در این زمینه کوتاهی نکنند و این موارد را به شماره ۱۲۳ اطلاع دهند.
بیشتر بخوانید:
وی با ابراز امیدواری اینکه با تصویب لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان، موارد ارتکاب کودک آزاری که اکنون کم است، همان میزان کم نیز دیگر وجود نداشته باشد، گفت: به طور مثال در مورد موضوع کودک آزاری اخیر در مشهد که زنی که با کتک زدن فرزند خود و پخش تصاویر آن در صفحه اینستاگرام، از مردم تقاضای پول برای عدم انجام این رفتار غیرانسانی میکرد، با وجود این لایحه همه افراد مطلع از این کودک آزاری –حتی فالوئرهای آن صفحه اینستاگرامی - به راحتی قابل پیگیری خواهند بود و ظرفیت تعیین مجازات برای آنان براساس این لایحه وجود خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، روز یکشنبه هجدهم خرداد ماه، لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در جلسه شورای نگهبان بررسی و عدم مغایر با موازین شرع و قانون اساسی تشخیص داده شد.
لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۹۰ به پیشنهاد قوه قضائیه و توسط دولت وقت به مجلس ارسال شد و سال ۱۳۹۷ به تصویب رسید. سه مرتبه با ایراد شورا و اصلاح مجلس مواجه شد، ولی ناتمام ماند.