صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 07
کد خبر: ۲۱۷۶۱۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۹
رای الیوم بررسی کرد؛

طرح الحاق ۳۰ درصد کرانه باختری به اسرائیل/ روابط اسرائیل با اعراب دوباره شکراب می‌شود؟

بنیامین نتانیاهو ممکن است مرتکب یک اشتباه تاریخی شده و تمام دستاورد‌های یک دهه خود را از بین ببرد، به این دلیل که وی در حال زمینه سازی برای الحاق کرانه باختری است و در شرایط بحران کرونا و بحران اقتصادی ایجاد شده، هیچ کس نیست تا نتانیاهو را از تصمیمش منصرف کند.
رویداد۲۴ رای الیوم نوشت: به عقیده یک مستشرق اسرائیلی، بنیامین نتانیاهو ممکن است مرتکب یک اشتباه تاریخی شده و تمام دستاورد‌های یک دهه خود را از بین ببرد، به این دلیل که وی در حال زمینه سازی برای الحاق کرانه باختری است و در شرایط بحران کرونا و بحران اقتصادی ایجاد شده، هیچ کس نیست تا نتانیاهو را از تصمیمش منصرف کند و هر چه به زمان الحاق کرانه باختری نزدیک می‌شویم، تهدیدات فلسطینی‌ها و اعراب، بیشتر و بیشتر می‌شود و مطمئنا این مساله به زیان اسرائیل خواهد بود.

در ادامه این مطلب آمده است: ایهود یعاری، کارشناس اسرائیلی مسائل عربی می‌افزاید: نتانیاهو برای الحاق بیش از ۳۰ درصد از مساحت کرانه باختری به اسرائیل آماده می‌شود، اما در این میان، بنی گانتس جرأت اظهار نظر در این باره را ندارد، با این حال، با تصمیم نتانیاهو هم مخالفت نمی‌کند.

یعاری تاکید می‌کند که نامزد اصلی دموکرات‌ها برای ریاست جمهوری، جو بایدن، اعلام کرده است که هرگز الحاق کرانه باختری را به رسمیت نمی‌شناسد. در همین رابطه، عرب‌ها نیز شروع به ارسال پیام‌های سری و علنی کرده اند که بیش از هر طرفی متوجه کاخ سفید است، به این دلیل که می‌دانند که نتانیاهو تاثیر زیادی از ترامپ می‌پذیرد.

بیشتر بخوانید: آیا «فرصت طلبی» بایدن او را پیروز انتخابات خواهد کرد؟
وی می‌افزاید: شنیده ایم که پادشاه اردن در خصوص وقوع یک مقابله سخت هشدار داده و وزیر خارجه امارات، انور قرقاش خواستار مطرح نشدن کلی موضوع الحاق کرانه باختری شده است. همچنانکه مصر دو پیام مهم در این باره فرستاده است، که به زودی از سوی عربستان سعودی نیز شنیده می‌شود.

با این حال، تحلیلگر صهیونیستی معتقد است که نتانیاهو از تصمیم خود منصرف نخواهد شد، هر چند که می‌داند با الحاق کرانه باختری، تمام دستاورد‌های مهمی که در رابطه با دولت‌های عربی و اسلامی داشته است را از دست می‌دهد و در نتیجه، اسرائیل به یک دولت ضعیف تبدیل می‌شود که روابط مستحکمی با همسایگان خود در منطقه ندارد.

در همین رابطه، رئیس سابق دستگاه امنیت عمومی اسرائیل (شاباک)، هشدار می‌دهد که این اقدام اسرائیل می‌تواند یک گام دراماتیک باشد که امنیت منطقه را به صورت نسبی از میان برده و معاهده‌های صلح با اردن و مصر را ریشه کن می‌کند. علاوه بر اینکه این مساله با مخالفت شدید دولت‌های اروپایی مواجه شده، تا انجا که ممکن است این دولت‌ها اسرائیل را به دادگاه جرم‌های بین المللی در لاهه بکشانند.
منبع: انتخاب
نظرات شما