صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 31
کد خبر: ۲۱۷۶۷۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

جنبش ضد نژادپرستی و امید رقبا به فروپاشی آمریکایی/ روسیه، ایران و چین چشم‌انتظار تغییرات بزرگ در غرب

جنبش اعتراضی مردم آمریکا به خشونت پلیس علیه سیاه پوستان و قتل جورج فلوید که به یک جنبش جهانی ضد نژادپرستی تبدیل شده توجه همه رسانه‌های جهان را به خود جلب کرده، اما برخی کشور‌ها پا به پای رسانه‌های داخلی آمریکا در حال پوشش خبر‌های این جنبش اند؛ ایران، چین و روسیه.
رویداد۲۴ صدا و سیمای جمهوری اسلامی این روزها بیست و چهار ساعته، بعضا به صورت زنده و در تمامی بخش‌های خبری به پوشش اخبار مربوط به اعتراضات مردم آمریکا مشغول است. توجه رسانه‌ها و مقامات ایران بعضا به تولید محتوا‌های جالبی نیز منجر شده نظیر اتفاقی که در روز‌های گذشته در مجلس شورای اسلامی افتاد. احمد نادری نماینده تازه وارد مجلس یازدهم و استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اقدامی عجیب از نمایندگان مجلس خواست تا به احترام مردم معترض امریکا ۱۵ ثانیه سکوت در مجلس حاکم شود و ۵ بار شعار مرگ بر آمریکا سر بدهند!
 
در چین نیز اتفاق مشابهی در جریان است. هو شی جین سردبیر سایت دولتی گلوبال تایمز چین در توییتر خود به فاجعه میدان تیان آن‌من اشاره کرده و تصویر معروف «مرد تانک» را با ویدئوی زیرگرفتن معترضان توسط پلیس مقایسه کرده است.
 
او در توییتر خود نوشت: سرکوب اعتراضات داخلی توسط آمریکا عملا این ادعا را که آمریکا حافظ دموکراسی است زیر سوال برده است. دورانی که نخبگان سیاسی آمریکا از حادثه تیان آن‌من بهره برداری می‌کردند تمام شده است.
 
یکی از مشهورترین عکس‌ها از میدان تیان‌آن‌من چین که بسیاری را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده، تصویر مرد جوانی است که در مقابل صف طولانی از تانک‌ها می‌ایستد و می‌خواهد مانع از حرکت آن‌ها بشود.
 
 
این عکس در ۵ ژوئن ۱۹۸۹ میلادی توسط جف وایدنر، عکاس آسوشیتدپرس در نزدیکی میدان تیان‌آن‌من گرفته شده است؛ دقیقا در بامداد سرکوب تیان‌آن‌من. پس از شبی که چینی‌ها یکی از خونین‌ترین سرکوب‌ها را شاهد بودند.
 
در بهار ۱۹۸۹، صد‌ها هزار دانشجو و کارگر در میدان نمادین تیان آن‌من (به معنی «دروازه صلح آسمانی») در قلب پکن گرد آمدند و درخواست خود را برای تغییرات در کشور مطرح کردند. این حرکت انگیزه‌ای برای شروع اعتراضات مشابه در سراسر کشور شد.
 
جرقه شروع این راهپیمایی‌ها خبر درگذشت «هو یائوبانگ»، از رهبران چین، بود که در مرحله‌ای برای بردن کشور به سوی یک نظام سیاسی بازتر تلاش کرد و تبدیل به نمادی برای اصلاحات دموکراتیک شد.
 
جدال لفظی‌ای میان سخنگوی وزارت خارجه چین و همتای آمریکایی او در توییتر نیز اتفاق افتاد. مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توییتر خود از مردم جهان خواست تا حکومت چین را مجبور به پاسخگویی کنند چرا که این حزب در حال سرکوب معترضان هنگ کنگی است.
 
هوا چونینگ همتای چینی او توییتش را بازتشر کرد و عبارت «نمی توانم نفس بکشم» را در پاسخ به او به طعنه به کار برد.
 
 
این شعار در اعتراضات آمریکا به شعار محوری تبدیل شده و عبارتی است که جرج فلوید قبل از مرگ به دست افسر پلیس به کار برده بود.
بیشتر بخوانید: هراس از پایان دولت ملی در آمریکا/ آیا دوران آزادی بیان و انتخاب به سر آمده است؟
هوا چونینگ یکی از خبر‌های راشا تودی که اعتراضات آمریکا را با معترضان هنگ کنگی مقایسه کرده بود بازنشر کرده و عبارت «اراذل اوباش و قهرمانان نفاق» را در توصیف آن به کار برد.
 
چین دیلی یک کاریکاتور انتقادی درباره تصمیم دولت ترامپ به قطع تامین مالی سازمان بهداشت جهانی منتشر کرده است. در این کاریکاتور یک بیمار کرونا خطاب به ترامپ که در حال قطع شیر اکسیژنی که عنوان سازمان بهداشت جهانی بر روی آن حک شده می‌گوید: نمی‌توانم نفس بکشم.
 
یک کاریکتور دیگر نیز با مجسمه آزادی آمریکا را در نقس افسرپلیسی کشیده که زانویش را بر روی گردن جرج فلوید گذاشته است.
 
 

راشا تودی رسانه رسمی کرملین نیز با جدیت در حال پوشش اخبار اعتراضات آمریکاست. در ۲۰ ماه می این رسانه یک ویدئوی سه دقیقه‌ای منتشر کرد و سران آمریکا را که از معترضان هنگ کنگ حمایت می‌کنند، اما اعتراضات داخلی‌شان را سرکوب می‌کنند به دورویی متهم کرد.
 
در این ویدئو مجری خبر می‌گوید: ما از چین برای استفاده از ارتش علیه معترضان چینی انتقاد می‌کنیم، اما همزمان پلیس آمریکا در خیابان به معترضان حمله می‌کند و اموال مردم را تخریب می‌کند. همان صدایی که از معترضان هنگ کنگی حمایت می‌کرد امروز معترضان آمریکایی را اراذل و اوباش می‌خواند.

بیشتر بخوانید: حمایت «گزینشی» از مسلمانان جهان/ دنیا، ایغورهای ترکستان شرقی را فراموش کرده است +فیلم
به گزارش رویداد۲۴ این توجه بیش از حد به تحولات آمریکا از دید رسانه‌های این کشور پنهان نمانده است. فری بیکن که یک رسانه دست راستی آمریکاست در یادداشتی به بهره‌برداری کشور‌های خارجی از مرگ جرج فلوید با هدف زیر سوال بردن مشروعیت سیستم سیاسی امریکا اشاره کرده و گفته چین، روسیه، ایران و دیگر کشور‌های اقتدارگرا لحظه به لحظه تحولات آمریکا و اعرتاضات به مرگ فلوید را پوشش می‌دهند و از این ناآرامی‌ها به عنوان شاهدی بر این مدعا استفاده می‌کنند که سیستم‌های دموکراتیک نیز عاقبت به آشوب کشیده می‌شوند.
 
این رسانه به اظهارات مقامات عالی رتبه این کشور‌ها نیز اشاره کرده و گفته این دولت‌ها سعی می‌کنند جنبش‌های آمریکا را به آشوب و بی‌نظمی در شهر‌های آمریکا تقلیل بدهند.
 
فری بیکن مدعی شده این دولت‌های متخاصم سعی می‌کنند یک تراژدی آمریکایی را به نفع منویات خودشان دستکاری کنند. مایک گونزالس از اعضای ارشد بنیاد هریتیج به فری بیکن گفته کشور‌های خارجی نظیر چین دچار نفاق و دورویی‌اند و از ناآرامی‌های آمریکا برای مشروعیت بخشی به رژیم‌های خودشان سوءاسنفاده می‌کنند. این اوج دورویی حکومت چین است که خود فاجعه کمپ‌های اویغور‌ها را در بیخ گوشش دارد و اجازه هیچ انتقادی را نمی‌دهد، اما درباره شورش‌ها در یک کشور دیگر اظهار نظر می‌کند.
 
این رسانه به برخی اخبار رسانه‌های چینی نیز اشاره کرده که از ناآرامی‌های اخیر امریکا برای دامن زدن به اختلافات دو کشور در خصوص ریشه ویروس کرونا استفاده میکنند.
 
فری بیکن اظهارات مقامات ایران را عمدتا در راستای همدردی تفسیر کرده و گفته این همدردی‌ها عمدتا به دلیل شکافی که بین فهم ایران از فرهنگ آمریکا وجود دارد شکل طنزی به خود می‌گیرد.
 
این رسانه به توییت محمود احمدی نژاد اشاره کرده که در ان از عبارت «کاکا سیاه» (نیگر) برای همدردی با سیاست پوستان آمریکایی استفاده کرده در حالی که این عبارت در واقع توهین آمیز است!
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سید علی پرورش
۰۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۳
بردران عزیز ضمن خسته نباشید از اینکه خبرهای مربوط به ناآرامی های اخیر آمریکا در پی شهادت جورج فلوید را بطور بیست و چهار ساعته پوشش دادید و کماکان منتظر سقوط و تجزیه آمریکا هستید تقاضا دارم نیم نگاهی هم به ناآرامی های چند روز اخیر شهرهای جنوب غربی سوریه بیندازید.گویا مجددا مردم گرسنه و خسته از ظلم رژیم جنایتکار بشار اسد به خیابان ها آمده اند.این روزها بیشتر از گذشته جای خالی سردار سلیمانی و برادر پوتین در سوریه احساس می شود تا با داعشی خواندن مردم بی دفاع سوریه با اعزام گردان های فاطمیون و جیش الشعبی و مدافعین حرم وطنی درس عبرتی به سوریه ها بدهند که باورشان شود که در نبود سردار سلیمانی ها ؛ حکومت جمهوری اسلامی کما فی السابق در کنار آنها هستند !!!
ناشناس
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
بدبختا دوباره به استمنای فکری روی اوردید
نظرات شما