صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 09
کد خبر: ۲۱۷۸۹
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۰ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۵
حسین نوش آبادی؛

وزارت ارشاد نقشی در توقیف روزنامه قانون نداشته/حج تعطیل نمی‌شود/ تصمیم هیات نظارت بر مطبوعات یک تصمیم حاکمیتی است

نشست خبری حسین نوش آبادی (سخنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی) امروز عصر سی و یکم خردادماه در محل برگزار بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن برگزار شد.
رویداد۲۴- حسین نوش آبادی ابتدای این نشست با اشاره به برگزاری نمایشگاه قرآن بیان کرد: ما اعتقاد داریم اصلاح فرهنگ عمومی و رشد و اعتلای فرهنگ در سایه تمسک به قرآن کریم خواهد بود.

وی ادامه داد: عمل به دستورات کتاب آسمانی که نسخه شفابخش امراض فکری، سیاسی و اقتصادی است همان‌طور که تربیت باید قرآنی باشد اقتصاد و فرهنگ نیز باید قرآنی باشد. مهجور ماندن از تعلیم انسان‌ساز قرآن باعث ضعف فرهنگ عمومی و بی‌توجهی به فضائل قرآنی باعث تغییر سبک ایرانی و اسلامی خواهد شد.

نوش‌‌آبادی با بیان اینکه توسعه نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های قرآنی زمینه‌ساز انس مردم و این هدیه آسمانی است، اضافه کرد: معجزه جاودان قرآن‌کریم به این دلیل است که عمل به این کتاب سعادت همیشگی را برای پیروان آن به ارمغان می آورد. قران کریم خود بزرگترین رسانه برای روشن‌گری، حق‌طلبی و کمال‌جویی است. اینکه امروز شاهد برگزاری نمایشگاه قرآن هستیم حاصل تلاش معاونت قرآن و عترت است .

سخنگوی وزارت‌ارشاد ادامه داد: خوشبختانه امسال تعداد زیادی از هنرمندان، خطاطان، طراحان، نگارگران و عکاسان با تولید و خلق آثار قرآنی جلوه خاصی را به بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن داده‌اند. در این نمایشگاه 50 تابلوی قرآنی به همایش گذاشته شده که 30 تابلو از آثار خوش‌نویسان ایرانی و همچنین خوش‌نویسان خارجی از کشورهای مانند بحرین، هلند، اسپانیا، فرانسه و ... در نمایشگاه وجود دارد. همچنین 155 نقاشی خط و 123 اثر نگارگری و 106 اثر معرق و منبت در حوزه قرآنی و 40 قطعه عکس با موضوع دفاع مقدس در نمایشگاه قرآن به نمایش درآمده است.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب اظهار کرد: حضور 110 موسسه عفاف و حجاب در این نمایشگاه تعداد گویای طراحان این جشنواره است. این نمایشگاه مورد استقبال مردم و به خصوص بانوان محترم قرار گرفته است. توجه به نیاز نوجوانان و نسل‌‌جدید با ارایه طرح‌ها و رنگ‌های متنوع در نمایشگاه عفاف و حجاب حرکت بسیار خوبی است. این حرکت را به فال‌نیک می‌گیریم برای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی.

نوش‌آبادی درباره کاهش زمان نمایشگاه‌قرآن بیان کرد: درباره زمان نمایشگاه با توجه به منابع موجود تصمیم‌گیری می‌شود. اعتباری که منظور شده برای نمایشگاه با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد و بحث‌های اعتباری؛ ترجیح داده شد زمان کمتری به نمایشگاه اختصاص داده شود تا هزینه کمتری متحمل شود و بیشتر به کیفیت نمایشگاه توجه شده است. در این بین مشکلات اعتباری و محدودیت‌هایی مطرح است و با 4 میلیارد هزینه‌ای که برای نمایشگاه در نظر گرفته شده این نمایشگاه فعالیت خود را انجام می‌دهد.

وی متذکر شد: ما وظیفه داریم برای فرهنگ‌سازی از ابزارهای موجود استفاده کنیم که یکی از این ابزارها همین نمایشگاه قرآن است. قرآن به عنوان مبنای توسعه‌فرهنگی می‌تواند نقش بهتری ایفا کند. این نمایشگاه در حوزه اقتصاد مقاومتی به ابزارهای در اختیار گرفته شده نقش خود را ایفا می کند.

سخنگوی وزارت ارشاد درباره سرنوشت اموال و امکاناتی که از سوی ایران در مکه و مدینه وجود دارد، بیان کرد: ما ناامید از برگزاری حج در سال‌های آینده نیستیم. حج تعطیل نمی‌شود و حکام سعودی اجازه چنین کاری را نخواهند داشت. سعودی‌ها تظاهر می‌کردند به اینکه ما اجازه ورود حجاج را خواهیم داد اما در عمل این‌طور نبود. سعودی‌ها ما را عملا از انجام این حج الهی محروم کردند اما این به معنای برگزار نشدن حج در سال های آینده نخواهد بود.

نوش‌آبادی با اشاره به اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری و هشدار ایشان درباره حفظ و صیانت محصولات فرهنگی و رشد کالاهای فرهنگی و احساس نگرانی ایشان گفت: اولا باید از مقام معظم رهبری تشکر کنیم که با یک نگاه دقیق، کارشناسانه و هوشمندانه مسایل و رخدادهای فرهنگی کشور را رصد می‌کند و همواره بر مسایل فرهنگی تاکید دارند. هشدار مقام معظم رهبری به تمام مدیران حوزه‌های دولتی و غیر دولتی است و همچنین مورد خطاب ایشان تمام کسانی است که در این حوزه فعالیت می‌کنند. ما هم به عنوان یک دستگاه فرهنگی که متولی رسمی فرهنگ هستیم از هشدار و تذکر ایشان تشکر می‌کنیم و باید همیشه مراقبت کنیم.

او افزود: کسی نمی‌تواند قاطعانه بگویید تمام کارهای فرهنگی که انجام می‌شود بی‌عیب و نقص است. ما تلاش خواهیم کرد این دغدغه‌ها به حداقل برسد و خاطر مقام معظم رهبری و دغدغه‌های ایشان به کمترین حد ممکن برسد. مسوولان ذیربط توجه و عنایت کافی دارند بعد از سخنان ایشان شخص وزیر توجه ویژه‌ای به این مساله داشت و برنامه‌ریزی دقیقی در این حوزه صورت گرفته و روند فعالیت‌های فرهنگی رو به رشد است.

سخنگوی وزارت ارشاد همچنین خاطرنشان کرد:‌ سایر بخش‌های فرهنگی و هنری که از منابع دولتی و عمومی استفاده می‌کنند و بودجه‌های کلانی در اختیار دارند باید خودشان را مورد خطاب سخنان رهبری بدانند و به اندازه‌ای که از اعتبارات کشوری و منابع‌مالی آن استفاده می‌کنند باید پاسخگو باشند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یک نهاد رسمی برای به وجود آوردن یک فضای رسمی و همچنین برطرف کردن ضعف‌ها و دغدغه‌هایی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند تلاش می‌کند.

وی درباره سوالی مبنی بر تصمیمات هیات نظارت بر مطبوعات و توقیف شدن سایت جهان‌نیوز بیان کرد: وزارت‌ارشاد تنها یک رأی از آرای این هیات را دارد. تصمیم هیات نظارت بر مطبوعات یک تصمیم حاکمیتی است چراکه نمایندگان حاکمیت در آن حضور دارند بنابراین هر تصمیمی که این هیات ارایه می‌کند و مورد نقص مخالفان و موافقان قرار می‌گیرد ناشی از شناخت کم آنها از این هیات است. درباره سایت نیوزجهان تصمیم را هیات نظارت بر مطبوعات گرفته است. البته استناد این هیات هم اعلام شده است. این تصمیم یک تصمیم شورایی و دستگاهی نیست بلکه یک تصمیم حاکمیتی است. وقتی هیات نشریه یا رسانه ای را توقیف می‌کند باید ظرف یک هفته پرونده رسانه‌ای آن به دادگاه ارسال شود و در این بین ممکن است رأی هیات نظارت بر رسانه تغییر کند که در طول سالیان اخیر شاهد آن بوده‌ایم.

او همچنین با اشاره به توقیف روزنامه قانون گفت: وزارت ارشاد نقشی در توقیف روزنامه قانون نداشته، البته رسیدگی این پرونده باید در دادگاه رسانه دنبال شود. ما از توقیف یک رسانه به هیچ عنوان خوشحال نیستیم و همواره توصیه کردیم رسانه‌ها با انتشار برخی مطالب برای خودشان مشکل ایجاد نکنند.

سخنگوی ارشاد درباره بحث بیمه هنرمندان نیز اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان مسوول حوزه فرهنگ و هنر باید به اصحاب فرهنگ و هنر توجه داشته باشد . در این بین بحث امنیت شغلی هنرمندان، تامین اجتماعی، تسهیلات رفاهی همواره از دغدغه‌های دولت بوده  و تلاش شده به آنها پرداخت شود. سعی کردیم اکثر هنرمندان، روزنامه‌نگاران و نویسندگان را تحت پوشش قرار دهیم و فلسفه صندوق اعتباری هنر بر این  اساس بوده است.

وی تاکید کرد: آنهایی که امکان بیمه شدن‌شان نبوده براساس سابقه و رتبه‌بندی تحت پوشش قرار گرفتند. موسسه هنرمندان پیشکسوت نیز موسسه‌ای است که هنرمندان بازنشسته را مورد حمایت خود قرار می‌دهد. بنابرین بیمه هنرمندان بخشی از سوی موسسه هنرمندان پیشکسوت و بخش دیگر از سوی صندوق اعتبار هنر پیگیری می‌شود. البته در این حوزه باید تلاش بیشتری صورت بگیرد .

او همچنین در پاسخ به این سوال که چرا فیلم‌های روی پرده اصلاحیه می‌خورند، گفت: درباره برخی فیلم‌ها خوردن اصلاحیه‌ها طبیعی است ارشاد این اختیار را دارد که اگر جایی نیاز به ورود بود عمل کند. درباره فیلم بارکد باید بگوییم این فیلم از نظر فیلمنامه و ساخت دارای مشکل نبود و تنها مشکل آن موسیقی تیتراژ پایانی فیلم بود و آن هم به آن دلیل که موسیقی مجوز نداشت و متن آن که باید به نظر دفتر موسیقی می رسید مجوز نگرفته بود بنابراین تیتراژ حذف شد و این کاملا طبیعی بود.
منبع: ایلنا
نظرات شما