صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۱۸۳۵۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۹

ادامه ریزش قیمت نفت با تشدید شیوع ویروس کرونا

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه تحت تاثیر موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در چین و آمریکا که چشم انداز شیوع مجدد بیماری و ضعیف ماندن تقاضا برای انرژی را برانگیخت، دو درصد سقوط کرد و به روند نزولی روز‌های اخیر ادامه داد.
رویداد۲۴ بهای معاملات نفت برنت ۸۹ سنت معادل ۲.۳ درصد کاهش یافت و به ۳۷ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه رسید.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۱۸ سنت معادل ۳.۳ درصد کاهش، به ۳۵ دلار و هشت سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز گذشته حدود دو درصد افزایش داشت.

موارد ابتلای خوشه‌ای به کووید ۱۹ در پکن، نگرانی‌ها نسبت به این بیماری را افزایش داده است. پاندمی ویروس کرونا اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین آغاز شد.

شاخص‌های قیمت نفت هفته گذشته تحت تاثیر افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا، حدود هشت درصد سقوط کردند که نخستین کاهش هفتگی از آوریل بود. شنبه هفته جاری بیش از ۲۵ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا گزارش شد و ایالت‌های بیشتری موارد بالای جدید از ابتلا به ویروس کرونا و بستری شدن در بیمارستان گزارش کرده اند.

تحلیلگران موسسه ING Economics در یادداشتی نوشتند: احیای تقاضا برای نفت در یک روند بسیار آهسته قرار دارد و موج جدید ابتلا مطمئنا نگرانی‌ها را نسبت به طولانی شدن روند احیای تقاضا برخواهد انگیخت.

تولید صنعتی در چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، در ماه مه برای دومین ماه متوالی افزایش پیدا کرد، اما این رشد کمتر از حد انتظار بود و نشان داد بزرگترین اقتصاد جهان برای بازگشت به وضعیت عادی در کشمکش است.

پالایشگاه‌های چین تولیدشان را در ماه مه به میزان ۸.۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش دادند و به حدود ۱۳.۶ میلیون بشکه در روز رساندند.

به گفته منابع آگاه، نشست کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس روز پنج شنبه برای بررسی وضعیت بازار نفت و ارایه توصیه به گروه اوپک پلاس در زمینه کاهش تولید برگزار می‌شود.

اوپک، روسیه و سایر کشور‌هایی که گروه اوپک پلاس را تشکیل می‌دهند، شنبه گذشته با تمدید یک ماهه کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز معادل حدود ۱۰ درصد از عرضه جهانی پیش از شیوع ویروس کرونا موافقت کردند. این توافق که از اول ماه مه به اجرا درآمد، کمک کرد قیمت‌های نفت نسبت به رکورد پایینی که در آوریل به ثبت رساندند، دو برابر افزایش پیدا کنند.

بر اساس گزارش رویترز، عراق که در میان اعضای اوپک پلاس در زمینه عمل به سهمیه کاهش تولید بدترین عملکرد را داشت، با شرکت‌های نفتی خارجی برای کاهش بیشتر تولید در ژوییه به توافق رسید. وزیر نفت این کشور اعلام کرد که عراق در ژوئن ۲.۸ میلیون بشکه در روز نفت صادر می‌کند.
منبع: ایسنا
نظرات شما