صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 17
کد خبر: ۲۱۸۶۶۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۷ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۹

دستگیری ۲۰ نفر در ماجرای آتش‌سوزی‌های اخیر جنگل‌ها

معاون وزیر کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از دستگیری بالغ بر ۲۰ نفر در جریان آتش‌سوزی‌های اخیر در سطح جنگل‌ها و مراتع کشور خبر داد.
رویداد۲۴ مسعود منصور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در پاسخ به سوالی مبنی درباره ادامه فرایند مالچ باشی در برخی مناطق با وجود اعلام توقف مالچ‌پاشی در کشور گفت: از زمان اتخاذ این تصمیم به هیچ وجه دریافت مالچ جدیدی نداشتیم، اما زمانی که این تصمیم گرفته شد مقداری مالچ در مخازن ما در عرصه باقی مانده بود که اگر استفاده نمی‌شد ممکن بود منجر به آتش‌سوزی و مشکلات دیگری شود و از طرفی کیفیت و خاصیت خود را از دست می‌داد.

منصور با بیان اینکه به مدت یک هفته اجازه داده شد تا مالچ‌های موجود در مخازن استفاده شود، افزود: اکنون به هیچ وجه عملیات مالچ‌پاشی در جایی نداریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که آیا از زمان اعلام فراخوان دریافت نقطه‌نظرات علمی و کارشناسی در خصوص مالچ‌پاشی طرحی ارائه شده است یا خیر، گفت: پیشنهاداتی آماده شده است که در مرحله تست و بررسی قرار دارد. ۱۷ نفر از متخصصان دانشگاه‌ها، موسسات، شرکت‌های دانش‌بنیان، جوامع محلی و ان. جی. او‌ها همچنین پژوهشکده نفت نفراتی را معرفی کردند و به اتفاق همکاران ما در سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کارگروهی را تشکیل دادند که یک سال فرصت دارند تا پروتکل‌های جدیدی را در خصوص این موضوع تدوین کنند و راهکار‌ها مشخص شوند.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور درباره آتش‌سوزی‌های اخیر در کشور گفت: بالغ بر ۲۰ نفر در این زمینه دستگیر شدند و در اختیار مقامات قضایی قرار دارند. برخی از آن‌ها بعضا اعتراف کرده‌اند که عمدا اقدام به ایجاد حریق کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: 
طبیعت بی‌جان/ نقش سازمان محیط زیست در آتش سوزی خائیز چه بود؟

او در خصوص علت عمدی بودن این اقدام اظهار داشت: چرایی این اقدام، مجازات و چگونگی اقدام به ایجاد آتش در مراتع و جنگل‌ها باید از طریق مقامات قضایی اطلاع‌رسانی شود، اما برای ما واضح بود که برخی از این حریق‌ها به شکلی عمدی بوده است.

منصور افزود: البته اینکه می‌گوییم عمدی، ممکن است به دلیل اختلاف بین دو نفر و آسیبی که می‌خواهند به یکدیگر بزنند باشد که منجر به سرایت به سایر نقاط جنگل می‌شود و این موارد را نیز در دسته حریق‌های عمدی قلمداد می‌کنیم، اما عمده حریق‌های اتفاق افتاده غیرعمدی، اما با عامل انسانی بوده است.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بی‌مبالاتی گردشگران، انداختن ته‌سیگار، روشن گذاشتن آتش و به آتش زدن مزارع که منجر به سرایت به جنگل‌ها شد از جمله علت‌ها است، البته به جز یک مورد که شائبه حریق وجود دارد، بقیه با عامل انسانی و عمدتاً غیرعمد و در برخی موارد عمدی بوده است که تعدادی دستگیر شده و علت آن بررسی می‌شود.
منبع: ایلنا
نظرات شما