رویداد۲۴ در روزهایی که بحث دادگاه اکبر طبری داغ شده است، حالا بعضی اظهار نظرها میتواند به تاریکخانههای جدیدی نور بیندازد. از طرفی، افراد زیادی تلاش دارند دادگاه را از مسیر رسیدگی به پرونده خارج کنند. در هفته گذشته اما دو اظهار نظر حاشیهای، پردههای جدیدی از دادگاه را به نمایش گذاشت که بعید نیست با تداوم این روند، موجب غیر علنی شدن ادامه جلسات دادگاه شود.
اولین اظهار نظر متعلق به محمدرضا زائری بود که در صفحه توییتر خود نوشت: اگر واقعا قضیه مبارزه با فساد جدی است، باید بروند و پرونده فوت آقای مروی را بررسی کنند که چطور بعد از درافتادنش با اکبر طبری و برخی دیگر از باند گسترده فساد، از معاون اولی قوه قضاییه استعفا داد و یکباره ناپدید شد! در نامههایش چه نوشته بود؟ آیا واقعا چنان که اعلام شد سکته کرد؟
بیشتر بخوانید: اختلاف اصولگرایان بر سر پرونده اکبر طبری/ نام شرکتهای خانوادگی برادرزاده آیت الله هاشمی شاهرودی به میان کشیده شد
به گزارش رویداد۲۴ حجت الاسلام هادی مروی، سوابق مبارزاتی پیش از انقلاب داشت که به حکم امام خمینی ریاست دادگاه عالی انتظامی قضات و با حکم مرحوم هاشمی شاهرودی، در دورهای معاونت اول قوه قضائیه را برعهده داشت.
او در سال ۸۶ در مشهد درگذشت و آیت الله خامنهای و سید محمد خاتمی از جمله افرادی بودند که در پیامهای تسلیت خود، از او تجلیل کردند. مرحوم هادی مروی با راضیه خزعلی فرزند ابوالقاسم خزعلی ازدواج کرد و پنج فرزند حاصل این ازدواج بود. برادر او احمد مروی هم اکنون تولیت آستان قدس را بر عهده دارد.
هادی مروی در دوران مسئولیت چهرهای رسانهای نبود، اما حالا اسم او مورد توجه رسانهها قرار گرفته است. مشخص نیست دلیل این توییت زائری فقط یک اشاره تاریخی بوده یا جریانی در وفات هادی مروی نقش داشته است؟ نکته جالب اینجاست که هادی مروی در یکی از معدود اظهار نظرهای خود در زمان مسئولیتش از نحوه رفتار با همسر سعید امامی برای اعتراف گرفتن انتقاد کرده بود.
مطرح شدن نام مروی از این جهت است که جریانی از اصولگرایان سعی دارند همه تخلفات اکبر طبری را مربوط به دوران صادق آملی لاریجانی کنند، اما ظاهرا این پرونده، ریشههایی در دوران ریاست هاشمی شاهرودی در قوه قضائیه هم دارد.
نوبت رسول قهرمانی
اما اتفاق دیگر، مطرح شدن نام رسول قهرمانی به عنوان یک متهم بود. رسول قهرمانی جوان ۳۶ سالهای است که این روزها نامش در مبارزه با مفاسد اقتصادی زیاد شنیده میشود. او در کسوت نماینده دادستان در برابر تعدد متهمان بانکی، فوتبالی، سینمایی و حتی دانه درشتهایی همچون اکبر طبری که معاون اجرایی رئیس سابق قوه قضاییه بوده با سبک خاص و اقتدار ظاهر میشود. اطلاعاتی در دادگاه مطرح میکند که نشان میدهد روی پروندهها بسیار مسلط است.
نام کامل او «امید رسول قهرمانی» است که بر اساس گزارش میزان، متولد سال ۱۳۶۳ و هم اکنون نیز ۳۶ ساله است. او جزو ورودیهای سال ۷۸ حوزه علمیه آیت الله مجتهدی تهران است و دروس حوزوی را در این مرکز آموخته و در حال حاضر هم در سطح ۴حوزه تحصیل میکند و بیش از هفت سال است مشغول فراگیری دروس خارج از فقه است.
محمد جواد منتظری دادستان کل کشور این هفته در نشست خبری خود گفته بود رسول قهرمانی باید در دادگاه پاسخگوی رفتار خود باشد. این خبر بلافاصله با استقبال برخی محافل مواجه شد از جمله باشگاه خبرنگاران جوان که سال گذشته نیز نامه آملی لاریجانی به یزدی را منتشر کرده بود.
منتظری دادستان کل کشور اخیرا از طرف جریان عدالتخواه زیر فشار است. آنها تصاویر فرزند او را در کنار منتخب مردم تفرش که به خاطر جعل مدرک رد صلاحیت شد را منتشر میکنند و میپرسند ثروت بالای او و خودروهای زیادی که دارد از کجا تامین شده است؟
ساعتی بعد منتظری در گفتگو با صدا و سیما گفت منظورش از رسول قهرمانی، قاضی منصوری بوده است و «رسانههایی که این اشتباه را کرده اند» را شماتت کرد. برخی گفتند این در چنین پرونده حساسی، چنین اشتباهی هدفمند بوده است و برخی گفتند اشتباه سهوی بوده و دیگران به آن دامن زدهاند. دلیل آن هر چه بود توییتهای فراوانی منتشر شد که مضمون آن حمله به رسول قهرمانی بود.
پرونده اکبر طبری از پروندههای عجیب قوه قضاییه است که احتمالا فرآیند رسیدگی به آن تا مدتها طول بکشد؛ فشارهای زیادی روی قاضی و دادستان وارد شود؛ رازهای مگوی زیادی در آن برملا شود و پای چهرههای دیگری نیز به دادگاه کشیده شود. حجم تخلفات این پرونده آنقدر هست که نماینده دادستان کلمه «فساد شبکهای» و «باند کلاهبرداری» را برای آن به کار ببرد؛ منتظر نامهای زیادی باشید که در روزهای آینده در پرونده مطرح میشود.