صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۵ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 16
کد خبر: ۲۱۸۷۶۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۹
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

انتقاد از سه قوه در فضای فیلترینگ!/ توییت‌باز‌های مجلس یازدهم چه می‌نویسند؟

با اینکه توییتر همچنان در ایران غیرقانونی و فیلتر است، اما نیمی نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم از آن به عنوان ابزار ارتباط با مردم و بیان نظرات خویش استفاده می‌کنند. البته توییتر نمایندگان مجلس عمدتا از یکسال تا ۶ ماه پیش فعال شده و تنها چند نفر از آن‌ها از مدت‌ها قبل در توییتر فعالیت داشته‌اند. رویداد ۲۴ در این گزارش بخشی از توییت‌های نمایندگان در روز‌های گذشته را بررسی کرده است.

رویداد۲۴  استفاده از شبکه‌های اجتماعی یکی از مزیت‌های دوران جدید است که بسیاری از سیاستمداران نیز از آن بهره می‌برند؛ از جمله ۱۲۵ نفر از نمایندگان مجلس یازدهم که در توییتر حضور دارند تا با مردم بدون واسطه سخن بگویند. در این گزارش به بررسی مواضع این نمایندگان در سه روز اخیر می‌پردازیم. زمانی که به خاطر تعطیلات، مجلس تعطیل بود.

در میان نمایندگانی که از توییتر استفاده می‌کنند، محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه صفحه توییتر خود را سال ۲۰۱۴ باز کرده است و قدیمی‌ترین نماینده توییتر باز محسوب می‌شود!

در میان نمایندگان، محمدباقر قالیباف بیش از هر نماینده دیگری در توییتر دنبال کننده دارد که البته به جایگاه خاص او در شهرداری تهران، ریاست مجلس و نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری باز می‌گردد.

اما نمایندگان مجلس یازدهم در صفحه توییتر خود چه مسائلی را می‌نویسند؟ به نظر می‌رسد دغدغه اول نمایندگان در توییتر مسائل اقتصادی باشد. با این حال رویکرد مشخصی بین نمایندگان درباره مسائل اقتصادی وجود ندارد آنها هنوز برنامه مشخصی ارائه نداده‌اند و از مردم می‌خواهند که به آنها زمان بدهند.

تعدادی از نمایندگان نیز به ارائه گزارش کار از حوزه انتخابیه خود می‌پردازند یا به دیدارها و جلساتی که با مقامات بیاتی کشور داشتند اشاره می‌کنند.

به گزارش رویداد۲۴ بعضی دیگر از نمایندگان به انتقاد از مقامات دولتی می‌پردازند، انتقاد از معصومه ابتکار یا  کم‌کاری برای کرونا و برخی اظهارنظرها و گفتگوها. با این حال به نظر می‌رسد نمایندگان در انتقاد از دولت تا حدودی رعایت احتیاط را می کنند و مثل زمان تبلیغات تند نیستند که نشان می‌دهد که ارتباط و لابی‌های خوبی بین دولت و نمایندگان برقرار شده است.

نکته جالب انتقاد چند نماینده از رویه قوه قضاییه در دوران آملی لاریجانی است این نمایندگان گرچه از حجت الاسلام رئیسی به شدت دفاع می کنند و او را تکریم و احترام می‌کنند اما از لاریجانی انتقاد دارند.

جالب‌ترین موضوع انتقاد جواد کریمی‌قدوسی از علی لاریجانی است در حالی که کریمی قدوسی سال‌های سال برای ریاست مجلس به علی لاریجانی رای داده است، اما حالا که دیگر مجلس درس لاریجانی نیست تبدیل به منتقد او شده است.

تسلیت شهادت امام جعفر صادق یکی دیگر از موضوعاتی بود که نمایندگان مجلس به آن پرداخته بودند. در این میان سکوت درباره سیاست خارجی دولت قابل توجه است. به جز قاضی‌زاده سایر نمایندگان درباره مسائل بین‌المللی چیزی ننوشته‌اند قاضی‌زاده نیز انگلیسی اظهار نظر کرده تا کمتر بازتاب داخلی داشته باشد.

شاید نمایندگان مجلس یازدهم به این نتیجه رسیدند که رجز خوانی‌های قبل از دوران نمایندگی درباره ماجراجویی مقابل آمریکا زمانی که در مسئولیت قرار می‌گیرد دیگر کاربردی نداشته و سکوت را به اظهارنظرهای عجیب و غریب ترجیح داده‌اند. زهره سادات لاجوردی و مرتضی آقاتهرانی هم که در جریان انتخابات هیات رئیسه جریانشان (موتلفه و پایداری) شکست خورد هم در توییتی از نمایندگان به خاطر رفتار در زمان عضویت در کمیسیون‌ها انتقاد کرده‌اند.

نظرات شما