صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 06
کد خبر: ۲۱۹۱۸۱
تاریخ انتشار: ۰۶:۰۷ - ۰۲ تير ۱۳۹۹
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

پایان ماجراجویی‌ها با کوله‌پشتی/ آینده سفر در دوران پسا کرونا چیست؟

سفر و توریسم بعد از تمام شدن شیوع ویروس کرونا برای همیشه تغییر خواهند کرد. نظر شش متخصص و پیش‌بینی‌هایشان را درباره آینده سفر و صنعت توریسم را در گزارش رویداد۲۴ بخوانید. این گزارش نشان داده ویروس کرونا به رونق سفر‌های داخلی می‌انجامد و در جهان بسیاری به دنبال خرید ون‌ها یا اتومبیل‌های بزرگتری می‌روند. ضمن اینکه سفر‌های بین المللی نیز از سر گرفته خواهد شد، اما مناسب افرادی که ارزان سفر می‌کردند نخواهد بود. به این ترتیب قشری که تنها با یک کوله پشتی سفر می‌کرد، از این بعد باید فکری برای خودش بکند.
رویداد۲۴  با شروع تابستان عصر جدید، تمایل افراد به برداشته شدن محدودیت‌های سفر نیز بیشتر شده است. در هفته‌های اخیر کشور‌های عضو اتحادیه اروپا مرز‌های داخلی‌شان را به روی هم باز کردند و قصد دارند تا پایان ماه جولای محدودیت‌های خارجی را نیز کاهش دهند. سنگاپور و چین سفر‌های ضروری را آغاز کرده اند و تنها مسافرانی که تست کرونایشان منفی است به کشور راه میدهند. آیسلند نیز مرزهایش را به روی توریست‌ها باز کرده، اما قرار است همه مسافران را در فرودگاه تست کند.

با همه این احوال فرودگاه‌های جهان هنوز خانه ارواح است. در سراسر جهان اقتصاد جهانگردی با فروپاشی جدی مواجه شده و رستوران‌ها و هتل‌ها و آژانس‌های مسافرتی ورشکست شده‌اند. گفته می‌شود بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در جهان در اثر پندمی کرونا بیکار شده‌اند. با این ترس و تردیدی که برای سفر وجود دارد هیچ کس نمی‌داند آیا به سرعت این صنعت قادر است خود را ترمیم کند یا نه.
بیشتر بخوانید: اقتصاددانان جهان درباره قرنطینه چه می‌گویند؟/ چشمتان را روی هزینه‌های اقتصادی قرنطینه ببندید

جیمز کربتری استادیار دانشگاه ملی سنگاپور به فارین پالسی گفته ایرلاین‌ها و هتل دار‌ها امیدوارند راه سفر باز شود و افرادی که از قبل ابتلایشان به کرونا بررسی شده بتوانند سفر کنند. افرادی که یا از قبل آنتی بادی ویروس در بدنشان به وجود آمده است. آن‌ها همچنین امیدوارند که سال آینده سفر‌های روتین از سر گرفته شود.

او گفته سفر‌ها در مناطقی که امن شناخته شده‌اند و با ویروس کرونا تعامل بهتری از خود نشان داده‌اند زودتر از سرگرفته خواهد شد. کره جنوبی، چین، آلمان و یونان از آن دسته‌اند، اما کشور‌های در حال توسعه همچنان مجبور به دست و پنجه نرم کردن با این ویروسند؛ کشور‌هایی نظیر هند و اندونزی.
 
این استاد دانشگاه معتقد است ساختار سفر‌ها در سراسر جهان تغییر خواهد کرد. بسیاری از جمله افراد مسن ترجیح می‌دهند اصلا سفر نکنند اما توریست‌ها که به سفر‌های داخلی عادت کرده‌اند این عادتشان را حفظ می‌کنند.
 
ویوک وادوا استادیار دانشگاه کارنگی ملون درباره آینده سفر با اشاره به جلسات آنلاین به فارین پالسی گفته در یک ماه گذشته بیشتر از یک سال با مدیران عامل شرکت‌های مختلف جهان جلسه داشته‌ام. این جلسات بسیار سازنده بوده و بیشتر از چیزی که فکر می‌کنید کمک کرده است. از همه این‌ها مهمتر همه این افراد در خانه‌های خودشان در آرامش در جلسات شرکت کرده‌اند.

او گفته شاید تا دو ماه پیش در مورد استفاده از اسکایپ و زوم برای جلسات رضایت نداشتیم، اما الان این اتفاق به یک نرم تبدیل شده است و شیوع ویروس کرونا ما را به ده سال آینده پرتاب کرده و هیچ بازگشت به عقبی وجود ندارد. سفر‌های ما نیز احتمالا به دنیای مجازی منتقل خواهد شد.
بیشتر بخوانید:وضعیت پروازهای ایرلاین‌های جهان بعد از شیوع کرونا چگونه است؟

به گزارش رویداد۲۴ الیزابت بکر نویسنده کتاب «کسب و کار رو به رشد سفر و توریسم» درباره آینده سفر گفته یک شبه همه جهان از «سفر‌های بیش از حد» به «هیچ سفر» تغییر کاربری داده اند. از آن زمان مردم متوجه شده اند که چقدر دوری از شلوغی اماکن دیدنی، پیست‌های خلوت و تمیز اسکی، کاهش زباله ناشی از توریست، سواحل و کانال‌های تمیز و بازگشت به حیات وحش میتواند عالی باشد.
 
او گفته با این وجود کسب و کار‌های مرتبط با توریسم یکی پس از دیگری ورشکست شده‌اند. در نتیجه باید منتظر دو رویکرد متفاوت باشیم؛ برخی دولت‌های محلی وملی در استراتژی‌های توریسم‌شان بازنگری می‌کنند تا تعداد توریسم را کاهش دهند و در عوض محیط زیست را بیشتر حفظ کنند؛ ضمن آنکه بسیاری از پروتکل‌های بهداشتی اجباری خواهند شد.

بکر گفته دیگر دولت‌ها در عوض برای جبران خسارت ناشی از کرونا به صنعت توریسم اجازه می‌دهند خودش خودش را ترمیم کند و این فرآیند می‌تواند شامل تخفیف‌های شدید برای پر کردن هتل‌ها و ایرلاین‌ها و بازگشت مسافران باشد.
 
او معتقد است مسافران نیز تنها به مقاصد سفری اعتماد می‌کنند که حکمرانی خود در آن جریان دارد. احتمالا تعداد سفر‌ها کمتر و زمان استقرار افراد کوتاه‌تر خواهد شد.
 
الکساندر دی ژونیاک مدیرعامل اتحادیه بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا) و رییس سابق ایرلاین‌های ایر فرانس و کی ال ام هلند نیز پیش بینی خود را از آینده سفر ارائه کرده و گفته خیلی زود است بتوانیم پیش بینی کنیم، اما احتمالا اقداماتی اتخاذ می‌شود که مانع از ارتباط افراد با هم شده و ضد عفونی کردن فضا افزایش پیدا کند. از طرفی اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی و تب‌سنجی اجزای غیر قابل جدا شدن سفر‌ها خواهد بود. با توجه به اینکه فاصله‌گذاری کافی در هواپیما امکان‌پذیر نیست احتمالا استفاده از ماسک اجباری می‌شود.
 
او به روز‌های بعد از حادثه یازده سپتامبر اشاره کرده و گفته این حادثه بیشترین تاثیر را بر سفر‌های هوایی گذاشت، اما پرواز‌ها به صورت ایمن‌تر ادامه پیدا کردند، اما دو دهه بعد ما هنوز دچار ناکارآمدی‌هایی در فرآیند‌های ایمن سازی هستیم. این بار ماه‌ها تعطیلی این زمان را به صنعت هواپیمایی داده که آماده‌تر و با برنامه‌تر ظاهر شود.
 
این مقام ارشد یاتا گفته شاید این پرتکل‌های جدید مزاحم کسانی باشد که نیاز به سفر مکرر دارند، اما این پروتکل‌ها این اطمینان را به دولت‌ها و مسافران می‌دهد که در ایمنی کامل به سر می‌برند.
 
او گفته با همه این احوال آزادی در سفر اتفاقی است که باید در ایام پسا کرونا حاصل شود بنابراین من نسبت به پیروزی مسافران، دولت ها، صنعت هوایی و اقتصاد در برابر کرونا امیدوارم.
بیشتر بخوانید: جهان در آستانه رکود بزرگ/ ویروس کرونا بر بازار کمپانی‌های چندملیتی چگونه اثر گذاشته است؟
به گزارش رویداد۲۴ رابرت پاتز نویسنده کتاب «هنر سفر‌های طولانی در جهان» به فارین پالسی گفته بسیاری از مردم سفر را معادل تعطیلات میدانند، اما به نوعی این تعبیر به دوران ماقبل کرونا تعلق دارد. سفر‌های جاده‌ای و ماجراجویی‌ها و کوله‌گردی‌ها احتمالا دیگر جایی در پکیج تور‌ها ندارند.

او گفته بی تردید جهان جدید با رونق سفر‌های داخلی مواجه خواهد شد. بسیاری به دنبال خرید ون‌ها یا اتومبیل‌های بزرگتری می‌روند. سفر‌های بین المللی نیز از سر گرفته خواهد شد، اما مناسب افرادی که ارزان سفر می‌کردند نخواهد بود.
 
پیکو اییر نویسنده ۱۵ کتاب از جمله کتاب «راهنمای سفر به ژاپن برای مبتدی‌ها» درباره آینده سفر بعد از کرونا گفته ما مخلوق عادات هستیم. کرونا به ما یادآوری کرد چطور به سختی قادریم درباره امشب‌مان پیش‌بینی کنیم چه برسد به فردا. اما به زعم او سفر‌ها دوباره از ماه می سال آینده از سر گرفته خواهد شد و به وضعیت می پارسال برمی‌گردد.
نظرات شما