صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 27
کد خبر: ۲۱۹۳۰۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۱ - ۰۲ تير ۱۳۹۹
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

سردار مجلس و چالش جدید دولت/ آیا قالیباف خواستار نقش پررنگ‌تری در سیاست خارجی است؟

اظهارنظر اخیر قالیباف درباره ممنوعیت مذاکره ایران و آمریکا بازتاب قابل توجهی در رسانه‌های جهان داشت. برخی از این رسانه‌ها معتقدند او تلاش می‌کند در سیاست خارجی نقش پررنگ‌تری برای خود ترسیم کند. این در حالی است که بیان چنین استراتژی‌های معمولا توسط رهبر انقلاب مشخص می‌شود و حتی سران قوا به صورت مطلق درباره آن سخن نمی‌گویند؛ با این حال مجلس یازدهم فعلا خط و نشان‌هایی کشیده که بی‌شک در ادامه نیز بیشتر خواهد شد. نطق‌های قالیباف فعلا فراتر از حد اختیارات رییس مجلس و حتی رییس جمهور است.
رویداد۲۴  روز شنبه رئیس‌جمهوری آمریکا در جریان یک سخنرانی اعلام کرد: «ایران می‌خواهد جو بایدن برنده شود. بگذارید صریح به شما بگویم من می‌توانم بهترین و سریع‌ترین توافق را با ایران انجام بدهم. آنها می‌خواهند من ببازم. جان کری و بقیه به آنها گفته‌اند صبر کنید. اگر ترامپ ببازد،‌ شما صاحب و مالک آمریکا می‌شوید. من گفتم ما می‌توانیم صبر کنیم. ایران می‌تواند صبر کند، اما بعد باید هزینه بزرگ و وحشتناکی را برای توافق بپردازد.» او رسما در تجمع انتخاباتیش از در شهر «تالسا» اعلام کرد آماده مذاکره فوری با ایران است.
 
در چنین شرایطی اظهار نظر محمد باقر قالیباف رییس مجلس ایران درباره ممنوعیت مذاکره با آمریکا پاسخی به سیگنال ترامپ تلقی شده است. این اظهار نظر  در حالی  مطرح شده که دولت درگیر تحریم‌های اقتصادی، تبعات کرونا و تهدیدهای آژانس بین المللی انرژی اتمی است و باید تصمیم عاقلانه‌ای اتخاذ کند. اظهار نظر قالیباف اما زاویه جدی دولت و مجلس جدید را برای همه روشن کرده  و توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است.

اورشلیم پست در یادداشتی تحت عنوان «قالیباف کیست و چرا شناخت او اهمیت دارد؟» نوشته رییس جدید مجلس ایران اخیرا بار‌ها نامش در خبر‌ها شنیده شده و سعی دارد خود را درگیر سیاست خارجی و داخلی کند. او در یک اظهار نظر هرگونه مذاکره با آمریکا را ممنوع اعلام کرده و دشمن سرسخت اروپا و آمریکاست و همه را به بی‌اعتمادی به این دو دعوت می‌کند.
 
در ادامه این یادداشت به بخش دیگری از صحبت‌های قالیباف اشاره شده که خواستار مقاومت فعال و هوشمند در برابر غرب شده است. او همچنین سعی کرده بازرسی‌های بالقوه آژانس بین المللی انرژی اتمی یا گزارش‌های آژانس را خفیف جلوه دهد.
 
این رسانه تاکید کرده همه این رفتار‌ها نشان می‌دهد او سوگیری سیاسی داشته و این رویکرد در رسانه‌های غربی به رویکرد تندروانه شهرت دارد که در برابر میانه رو‌ها قرار می‌گیرد. این در حالی است که قالیباف واقع یک تندروی افراطی در جناح راست ایران نیست.
بیشتر بخوانید: پیشنهاد جدید ترامپ برای مذاکره با ایران و رونمایی از یک تاکتیک جدید!

اورشلیم پست در پاسخ به این سوال که قالیباف کیست و چرا باید او را بیشتر بشناسیم؟ نوشته: او از استان خراسان رضوی ایران است و اجداد او کرد بوده‌اند. او متولد ۱۹۶۱ است و دکترا دارد. او پیشتر خلبان سپاه بوده و در دوران جنگ ایران و عراق رشد کرده و در نهایت به فرماندهی بخشی از نیرو‌های نظامی ایرانی دست پیدا کرده است. او بعد از پایان مبارزه و تحصیل، درگیر کار در مجموعه‌های وابسته به سپاه شده است. جهان‌بینی او به سردار سلیمانی نزدیک است و معتقد است ایران باید از حزب الله، یمن، شیعهیان عراقی و فلسطینی‌ها حمایت کند.
 
در ادامه این گزارش آمده در سال ۱۹۹۹ (۱۸ تیر ۷۸) قالیباف در جریان سرکوب اعتراضات نقش داشته است. او و ژنرال سلیمانی نامه‌ای را به رییس جمهور وقت محمد خاتمی نوشته و خواستار سرکوب اعتراضات مردم شده بودند.
 
به گزارش رویداد۲۴ قالیباف سال‌های بعد شهردار تهران شد و گروهی را تحت عنوان تکنوکرات‌های سپاه تشکیل داد. او بار‌ها شانسش را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری امتحان کرده است. شبکه اطراف او در قوه قضاییه ایران به فساد محکوم شده‌اند، اما گزارش‌ها نشان می‌دهد نام او در دادگاه مطرح نشده است.
 
این رسانه در پایان نوشته ایران در موقعیت خاصی از تاریخ است. درگیر ویروس کرونا و تحریم‌های اقتصادی است و باید درباره برنامه هسته‌ای‌اش تصمیم‌گیری کند. در چنین شرایطی رییس مجلس می‌تواند نقش مهمی بازی کند و رییس مجلس کنونی خواستار فاصله گرفتن ایران از اروپا و آمریکاست.
بیشتر بخوانید  قالیباف: اجازه تخطی به آژانس بین‌المللی اتمی را نمی‌دهیم/ مذاکره با آمریکا مطلقاً ممنوع است
عرب نیوز در گزارشی قالیباف را یک اصولگرای تندرو معرفی کرده و ادعاهایی درباره شائبه‌های اقتصادی او مطرح کرده است. آتلانیک کانسیل در یادداشتی به قلم آرش عزیزی درباره قالیباف نوشته او سال‌ها سعی کرده از ماهیت نظامی و ارتباطش با سپاه فاصله بگیرد. او به لحاظ توان مدیریتی خود را با رضا شاه مقایسه می‌کند با این حال هرگز موفق نشده رای اصلاح طلبان را به سمت خود معطوف کند.
 
این نشریه نیز به تلاش قالیباف برای بیشتر دیده شدن در نقش ریاست مجلس ایران اشاره کرده و نوشته قالیباف تلاش می‌کند به عنوان یک سرباز تکنوکرات در تاریخ ایران نقش‌آفرینی بیشتری داشته باشد، اما وضعیت وخیم اقتصادی و سیاست دشمنی با آمریکا روز‌های سختی را برای قالیباف و رییس جمهوی آینده که احتمالا یک رییس جمهور اصولگرا خواهد بود، رقم خواهد زد.
 
به گزارش رویداد۲۴ مجلس یازدهم مجلسی تماما اصولگراست که در روزهای اولیه کارش در حوزه‌های مختلف دولت را تحت فشار گذاشته است. قالیباف در نطق ابتدایی خود مدیریت دولت را ناکارآمد خواند و از ریل‌گذاری جدیدی برای قوه مجریه سخن گفت. در روزهای بعد نمایندگان خواستار برخورد بیشتر با فضای مجازی شده‌اند و به وزیر ارتباطات را با لحن تندی هشدار دادند. امروز نیز قالیباف از ممنوعیت هر گونه مذاکره با آمریکا سخن گفته است؛ این در حالی است که بیان چنین استراتژی‌های معمولا توسط رهبر انقلاب مشخص می‌شود و حتی سران قوا به صورت مطلق درباره آن سخن نمی‌گویند؛ با این حال مجلس یازدهم فعلا خط و نشان‌هایی کشیده که بی‌شک در ادامه نیز بیشتر خواهد شد. نطق‌های قالیباف فعلا فراتر از حد اختیارات رییس مجلس و حتی رییس جمهور است. 
 
نظرات شما