صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 31
کد خبر: ۲۱۹۵۰۴
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۰۵ تير ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد ۲۴ بررسی می‌کند:

چنگال کرونا بر گلوی داغِ خوزستان/ چرا استاندار خوزستان مسئولان استانی را در بی‌خبری نگه داشته است؟

مسئولان استان خوزستان در بی‌خبری کامل به سر می‌برند، شریعتی استاندار خوزستان از ارائه گزارش‌ها و اطلاعات لازم در خصوص وضعیت استان درباره شیوع ویروس کرونا امتناع می‌کند و همین موضوع باعث شده تا استان در شرایطی برزخی به سر ببرد. از سوی دیگر، در برخی از شهرستان‌های محروم این استان که از کمبود بیمارستان رنج می‌برند نیز بیمارستان‌های ارتش در اختیار مردم قرار نمی‌گیرد.
رویداد۲۴ شادی مکی: ۵ ماه از انتشار ویروس کرونا در کشور می‌گذرد، تقریبا اوایل اردیبهشت ماه بود که فرایند اپیدمی این ویروس در کشور برای مدتی کوتاه روند کاهشی به خود گرفت که علت آن را می‌توان تعطیلات دو هفته‌ای نوروز و عدم حضور مردم در جامعه دانست. شرایط اما همینطور باقی نماند.
 
عادی‌سازی سریع شرایط و از میان برداشتن محدودیت‌ها در جامعه با اعمال مواردی همچون از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی و بازگشایی کسب و کارها، اجازه حضور دوباره مردم در مراکزی که با تجمع بالا همراه است مانند مساجد, بقاع متبرکه، بوستان‌ها و مراکز خرید و برداشته شدن محدودیت‌های تردد‌های جاده‌ای در کنار خستگی روحی مردم از قرنطینه و رعایت مداوم پروتکل‌های تدوین شده از سوی ستاد مقابله با کرونا باعث شد که به تدریج آمار مراجعات کرونایی به مراکز درمانی مجددا افزایش پیدا کند.
 
در حالیکه اوایل اپیدمی کرونا شهر‌های شمالی کشور در کنار قم و تهران شرایط بسیار وخیمی را طی کردند، اما از اواخر اردیبهشت این شهر‌های جنوبی و گرمسیر کشور مانند هرمزگان، خوزستان و بوشهر بودند که در کنار تهران گوی سبقت را در خصوص آمار ابتلا از سایر استان‌ها ربودند و در وضعیت قرمز قرار گرفتند.
 
بخش‌هایی از خوزستان مدت‌هاست که دروضعیت قرمز قرار دارد. براساس اطلاعاتی که رویداد ۲۴ به دست آورده است شهر‌های اهواز، دزفول، آبادان، باوی، دشت آزادگان، کارون، خرمشهر و حمیدیه این استان به لحاظ اپیدمی ویروس کرونا در وضعیت قرمز قرار دارند.
 
همچنین شهر‌های ماهشهر، مسجد سلیمان، شوش، رامشیر، شادگان، هفتگل، امیدیه، رامهرمز و اندیمشک در شرایط زرد قرار داشته و شهر‌های دهدز، گتوند، لالی، باغملک، هویزه، بهبهان، ایذه و اندیکا نیز در وضعیت سفید قرار دارند.
 
حالا مردم این استان در شهر‌های با وضعیت قرمز و زرد با وجود گرمای شدید هوا ناچارند از ماسک و دستکش استفاده کرده و کادر درمانی و مشاغل حساس نیز در این شرایط باید از لباس‌های مخصوصی استفاده کنند که در اسفند ماه نیز پوشیدن آن‌ها باعث تعریق بالای کادر پزشکی و بریدن نفس‌های‌شان شده بود. در کنار این مساله آنچه شرایط را نگران‌کننده‌تر می‌کند پرشدن ظرفیت بیمارستان‌ها در شهر‌های با وضعیت قرمز این استان و نیز نبود آب سالم و لوله‌کشی در برخی از مناطق این استان است.
 
 


ابتلا روزانه ۹۰۰ نفر به کرونا در خوزستان/ابهام در اعلام وضعیت مبتلایان در خوزستان

 
 
 
سید محسن موسوی‌زاده نماینده اهواز در شورای عالی استان‌ها به رویداد ۲۴ می‌گوید: براساس اعلام وزارت بهداشت وضعیت خوزستان بیش از یک ماه و نیم است که به لحاظ شیوع ویروس کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد.
 
وی با بیان اینکه حدود یک هفته است که آمار ابتلا به تفکیک شهرستان، شهر و بخش به فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها اعلام نمی‌شود، ادامه می‌دهد: در روز‌های قبل حداقل این آمار به فرمانداران اعلام شده و آن‌ها اطلاع داشتند که وضعیت شهر‌ها و شهرستان‌های تحت مدیریت‌شان به چه صورت بوده و سختگیری‌هایی را اعمال می‌کردند. این اعلام آمار هشداری بود به مردم که بیشتر مراقب سلامت خود باشند. اما در حال حاضر هیچکس اطلاع ندارد که میزان ابتلا و فوتی‌ها در استان و شهرستان‌ها به چه میزان است. دقیقا نمی‌دانیم کدام مناطق در شرایط سفید و کدام مناطق در شرایط قرمز قرار دارند.
 
موسوی‌زاده می‌افزاید: تا پیش از این مدت آمار مبتلایان، بستری شده‌ها و فوتی‌ها را در تمام ۲۷ شهرستان خوزستان اعلام می‌کردند. مدتی نیز آمار حوزه‌های دانشگاهی را اعلام می‌کردند مانند حوزه علوم پزشکی اهواز، آبادان، دزفول و...، اما در حال حاضر حوزه دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز مشخص نیست.
 
عضو شورای شهر اهواز با اشاره به اینکه استاندار اعلام کرده است وضعیت مانند دو تا سه هفته پیش بوده و ثابت مانده است، اضافه می‌کند: اگر چنین باشد آمار موارد ابتلا در استان طی این مدت به روزانه ۹۰۰ نفر هم رسیده بود که یک سوم این آمار مربوط به شهر اهواز بود و کمتر از روزانه ۳۰۰ مورد ابتلا نداشتیم. برخی آمار غیررسمی نیز از ابتلا روزانه ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ نفر در سطح استان خبر می‌داد. حقیقت آن است که وضعیت اصلا خوب نیست و جو نامساعد روانی که در میان مردم استان ایجاد شده است از ویروس کرونا بدتر است. از یک طرف ترس از ابتلا به بیماری و از سوی دیگر مردم نمی‌دانند که استان‌شان در چه شرایطی قرار دارد.
 
وی می‌افزاید: تنها اطلاع ما آن است که وزارت بهداشت اعلام کرده وضعیت استان خوزستان به لحاظ ابتلا به ویروس کرونا قرمز است، اما شرایط شهر به شهر را نمی‌دانیم. بیمارستان‌های ما متراکم و مملو از بیمار هستند، اما هیچ تدابیر خاص و ویژه‌ای برای کنترل و مدیریت این شرایط اتخاذ نمی‌شود.

 

 


بیشتر بخوانید: یک‌سوم مبتلایان روزانه ویروس کرونا در خوزستان هستند / فضا بحرانی است
وضعیت قرمز کرونا در ۲۰ شهرستان خوزستان

سختی استفاده از ماسک در هوای گرم خوزستان/طولانی شدن وضعیت قرمز آرامش روانی را از مردم گرفته 

 
موسوی‌زاده با اشاره به نطق پیش از دستور خود در جلسه شورای عالی استان‌ها عنوان می‌کند: مقابل محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کردیم که باتوجه به وضعیت قرمز استان خوزستان در یک ماه و نیم گذشته و اینکه بیش از یک سوم آمار مبتلایان به ویروس کرونا و شاید فوتی‌های آن درسطح کشور متعلق به استان خوزستان است یا ستاد ملی مقابله با کرونا در خوزستان تشکیل شود یا اینکه شعبه‌ای ویژه را در این استان دایر کرده و وزیر و معاونان وی مرتب به استان سرکشی کرده و شرایط را بررسی کنند. تا اگر قصوری هست رفع و رجوع شود. تدابیر ویژه و سختگیرانه‌تری اتخاذ شود تا وضعیت کنترل شود.
 
او با تاکید براینکه ما قصد نداریم تقصیر‌ها را بر گردن بخش بهداشت کشور بیندازیم، خاطرنشان می‌کند:‌ کادر درمانی کشور و استان خوزستان واقعا زحمت کشیده و جهاد می‌کنند. اما ضروری است که محدودیت‌هایی در سطح استان اتخاذ شده و اقداماتی صورت گیرد تا خوزستان از این وضعیت خارج شود. طولانی شدن شرایط قرمز استان خوزستان آرامش روانی مردم را از آن‌ها گرفته است.

وی عنوان می‌کند: افرادی که آزمایش تشخیص کرونای آن‌ها مثبت شده و در خانه قرنطینه می‌شوند آنچنان که باید و شاید مراقبت نشده و دستورالعمل‌های ویژه‌ای به آن‌ها داده نمی‌شود این مساله باعث شده که در هر خانه‌ای که فردی مبتلا و قرنطینه شده است ممکن است چند نفر دیگر را هم مبتلا کند. همچنین با توجه به گرم بودن شدید هوا در خوزستان مردم و به‌ویژه سالمندان توان استفاده از ماسک را نداشته و این موضوع برای‌شان مشکل است که این موضوع هم می‌تواند از دیگر علل انتقال ویروس در جامعه باشد.
 
نماینده اهواز در شورای استان خوزستان تصریح می‌کند: بیمارستان امیرالمومنین اهواز به صورت کامل در اختیار بیماران کرونایی است و به همین خاطر ظرفیت پذیرش بیمار در استان همچنان وجود دارد، همچنین بیمارستان‌های سینا، رازی، طالقانی، سپاه، ارتش و ... آمادگی و امکانات لازم برای پذیرش این بیماران را دارند و از این موضوع استقبال هم می‌کنند و این بیماران را در صورت لزوم بستری کرده و خدمت‌رسانی می‌کنند. اما میزان ابتلا بسیار بالا و نگران‌کننده بوده و رو به افزایش است.
 
 
 

ابتلای روزانه ۱۰۰ نفر به کرونا در دزفول/ بیمارستان ارتش همکاری نمی‌کند

 
 
 
مهدی دودانگه عضو شورای شهرستان دزفول نیز به رویداد ۲۴ می‌گوید: دزفول ورودی استان خوزستان بوده و به لحاظ جمعیت نیز دومین شهر پرجمعیت استان خوزستان بوده و بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. در این شهرستان ۲ بیمارستان مهم وجود دارد به نام‌های گنجویان و نبوی که ظرفیت بیمارستان گنجویان پر شده و ظرفیت بیمارستان نبوی رو به اتمام است. همچنین ۳۰ درصد از ظرفیت تخت‌های بخش ICU به بیماران کرونایی اختصاص داده شده است که این ظرفیت نیز تکمیل شده است؛ بنابراین امکان پذیرش بیماران کرونایی به دلیل کمبود تخت، نیرو و منابع مالی در بیمارستان‌ها وجود ندارد.
 
عضو شورای استان خوزستان تصریح می‌کند: بیمارستان‌های نظامی نیز برخلاف وظایف ذاتی‌شان که در شرایط بحرانی کشور باید برای کمک پیشقدم باشند عملا نمی‌بینیم که برای پیشگیری از شیوع و گسترش این بیماری اقدامی کنند. براساس گفته‌های رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیمارستان ارتش در این مدت هیچ همکاری نداشته است. با توجه به پر شدن ظرفیت بیمارستان‌های دزفول درخواست بیمارستان نظامی دادیم، زیرا ظرفیت بیمارستان نظامافی شوش و کارون گتوند هم از بیماران کرونایی پر شده است. حال باید دید که آیا عدم همکاری بیمارستان ارتش به دلیل نوع ساختار آن است یا به دلیل کمبود امکانات یا اینکه تمایلی به همکاری ندارند.
 

ابتلای ۶۰ نفر از کادر درمانی دزفول به کرونا

 
وی با اشاره به اینکه ۶۰ نفر از کادردرمانی دزفول به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند، اظهار می‌کند: ۳ نفر از کادر درمانی دزفول در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند. تعداد پرسنل درمانی ما بسیار کم و ناکافی است. دانشگاه علوم پزشکی درخواست اعزام نیرو از سایر شهر‌های استان که در وضعیت سفید قرار دارند را داده است که متاسفانه این شهر‌ها همکاری لازم را با ما نداشتند و در کل تنها ۳ پرستار به بیمارستان گنجویان دزفول منتقل شده‌اند.
 
دودانگه با بیان اینکه ما در دزفول بیمارستان صحرایی نیز نداریم، خاطرنشان می‌کند: ۴۳.۹ درصد از افرادی که درحوزه دانشگاه علوم پزشکی دزفول آزمایش کرونا داده‌اند، مبتلا شده‌اند که برخی بستری شده و برخی در منزل قرنطینه شده‌اند. البته بیمارستان‌های دزفول ظرفیت پذیرش این تعداد بیمار را ندارد و به ناچار به بسیاری از بیماران گفته می‌شود در خانه استراحت کنید انشاءالله که خوب می‌شوید.

 

 


بیشتر بخوانید: 
رئیس مرکز بهداشت خوزستان: همه مردم کرونا می‌گیرند!
مفقودی ۱۱ هزار نمونه تست کرونا در خوزستان!
 
 

اگر قرنطینه را ادامه می‌دادیم...

 
وی با اشاره به اینکه از عید فطر آمار ابتلا به کرونا در دزفول افزایش یافته است، می‌گوید: اگر از همان ابتدای شیوع ویروس قرنطینه را ادامه می‌دادیم امروز شاهد این شرایط نبودیم. بخشی از مساله مقابله با کرونا بر عهده مردم است و در شهر‌های سفید نیز این مردم بودند که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و رعایت فاصله‌‌گذاری از گسترش ویروس کرونا پیشگیری کردند.
 
عضو شورای شهرستان دزفول با اشاره به هزینه‌های بالای رسیدگی به بیماران کرونایی، تاکید می‌کند: بیمارستان گنجویان به شدت نیازمند کمک‌های مالی و نیروی انسانی است. زیرا این شهرستان موقعیت جغرافیایی استراتژیکی دارد، از سمت لرستان، ایلام و حتی مرکز کشور که به سمت خوزستان حرکت کنید باید ابتدا از دزفول عبور کنید و این بیمارستان در حال خدمت‌رسانی به استان‌های اطراف نیز هست و به همین دلیل هم باید از این بیمارستان حمایت شود.
 
به گزارش رویداد ۲۴ در حالیکه دو دانگه از اعزام تنها ۳ پرستار به بیمارستان گنجویان دزفول خبر می‌دهد اما چند روز پیش معاون پرستاری وزارت بهداشت از اعزام ۴۰ پرستار ویژه ICU به استان خوزستان خبر  داده است تا خدمات تخصصی سلامت را در این استان ارائه دهند. در  این بین اما مشخص نیست که چرا تنها ۳ پرستار به شهر پرجمعیت دزفول که تعداد بیماران کرونایی آن نیز کم نیست اعزام شده‌اند. گرچه شاید اعزام تنها ۴۰ پرستار به استان پر افت و خیز خوزستان به لحاظ شیوع کرونا و کمبود امکانات بیمارستانی و پرسنل درمانی چندان هم موثر نباشد . به علاوه آنکه ضروری است ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت برای پیشگیری از گسترش بیشتر این ویروس در خوزستان چاره‌ای بیندیشد مبادا روزی برسد که به دلیل توسعه چشمگیر این ویروس در استان‌های در وضعیت قرمز حتی امکان انتقال تجهیزات و امکانات به مناطق مختلف کشور وجود نداشته باشد. 
 
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۶
وای خدا خودت به داد اینا برس
نظرات شما