رویداد۲۴ فست فود از خوراکیهای خوشمزه و پرطرفدار در جهان است، اما تردیدی نیست که گزینه غذایی سالمی محسوب نمیشود. در حقیقت، مصرف فست فود میتواند آثار منفی فراتر از بزرگ شدن اندازه دور کمر شما را موجب شود.
پژوهشگران متوجه شده اند که یک رژیم غذایی سرشار از فست فود و اجزا اساسی آن، مانند چربیهای ناسالم، سدیم و قند، میتواند بر مغز، استخوانها و خلق و خوی انسان تاثیرگذار باشد. پس چه رخ خواهد اگر مصرف فست فود را متوقف کنیم؟
لباسهای شما تنخور بهتری خواهند داشت
فست فود سرشار از سدیم است و شما میتوانید طی یک وعده به راحتی بیش از مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای این ماده را دریافت کنید. انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که میزان سدیم مصرفی روزانه نباید بیش از ۲,۳۰۰ میلی گرم باشد و در حالت ایده آل نیز محدود کردن مصرف سدیم به ۱,۵۰۰ میلی گرم توصیه شده است.
بدن برای رسیدگی به سدیم اضافه آب بیشتری را در خود نگه میدارد تا سطوح مناسب و متعادل سدیم در بدن حفظ شود. این زمانی است که میتوانید پف کردن بدن را تجربه کنید. پرهیز از مصرف فست فود میتواند به کاهش پف کردگی بدن کمک کند، از این رو، لباسهای شما تنخور بهتری خواهند داشت.
خطر بیماری قلبی را کاهش میدهید
مطالعهای که در نشریه Circulation منتشر شد، نشان داد که مصرف فست فود بیش از دو بار در هفته میتواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی را یک و نیم برابر نسبت به افرادی که به ندرت فست فود مصرف کرده یا از این غذا پرهیز میکردند، افزایش دهد. محتوای چربی و سدیم زیاد فست فود مقصر اصلی محسوب میشود. مطالعهای که در نشریه British Medical Journal منتشر شد، نشان داد که اگر آمریکاییها مصرف سدیم خود را کاهش دهند، هر ساله ۱۲۰ هزار مورد بیماری قلبی، ۶۶ هزار مورد سکته مغزی و ۹۹ هزار مورد حمله قلبی کمتر در این کشور رخ خواهد داد.
حافظه و توانایی یادگیری خود را افزایش میدهید
به نظر میرسد نیازی نیست تا چند سال فست فود مصرف کنید تا با آثار منفی آن بر بدن خود مواجه شوید. طی یک پژوهش که در نشریه Brain, Behavior, and Immunity منتشر شد، موشهایی که یک رژیم غذایی سرشار از غذاهای کم ارزش، مانند فست فود، مصرف میکردند، تنها پس از گذشت یک هفته نشانههای از دست دادن حافظه و افت توانایی شناختی خود را نشان دادند. این آثار میتوانند در انسانها نیز رخ دهند.
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی و سلامت اورگن طی یک پژوهش با استفاده از تصویربرداری امآرآی سطوح چربیهای ترانس خون افراد نسبت به حجم مغز آنها را مقایسه کردند. آنها دریافتند که چربیهای ترانس به واقع موجب کاهش بافت خاکستری، جایگزینی چربیهای خوب در غشاهای آن با نمونههای بد، و افت عملکرد آن میشود.
خلق و خوی شما بهبود مییابد
مطالعهای که در نشریه Public Health Nutrition منتشر شد، نشان داد که مصرف فست فود با نرخ بالاتر افسردگی مرتبط است و هرچه میزان مصرف فست فود شما بیشتر باشد، این خطر نیز افزایش مییابد. مطالعهای دیگر که در نشریه Brain, Behavior, and Immunity منتشر شد، نشان داد زنانی که یک رژیم غذایی سرشار از غذاهایی که موجب التهاب میشوند، مانند نوشابه ها، کربوهیدراتهای پالایش شده، گوشت قرمز و مارگارین را مصرف میکردند در مقایسه با زنانی که یک رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی ضد التهاب مانند چربیهای سالم، سبزیجات و میوهها را مصرف میکردند، با ۴۱ درصد خطر بیشتر برای ابتلا به افسردگی مواجه بودند.
خطر ابتلا به دیابت کاهش مییابد
مصرف یک رژیم غذایی سرشار از چربیهای اشباع و/یا چربیهای ترانس همانند فست فود میتواند به مقاومت به انسولین، شرایطی که بدن در آن قند بیشتری در خون آزاد میکند، منجر شود. به مرور زمان، این شرایط میتواند به افزایش وزن و افزایش خطر دیابت نوع ۲ منجر شود. در حقیقت، مطالعهای که در نشریه The Lancet منتشر شد، نشان داد که مصرف منظم فست فود میتواند احتمال ابتلا به مقاومت به انسولین را دو برابر کند.
از استخوانهای قویتری برخوردار خواهید شد
به گفته پژوهشگران دانشگاه استونی بروک، مصرف بیش از حد نمک با فشار خون بالا، سکتههای مغزی، و افت عملکرد کلیوی مرتبط است؛ و اگر اثر منفی نمک بر قلب، مغز و کلیهها برای شما کافی نیست، برخی مطالعات نشان داده اند که سدیم میتواند به واسطه رقابت با کلسیم در بدن بر سلامت استخوانها نیز تاثیرگذار باشد.
بیشتربخوانید: چگونه درباره ویروس کرونا با کودکان صحبت کنیم؟
هرچه سدیم بیشتری مصرف کنید، کلسیم بیشتری از طریق ادرار دفع میشود. این میتواند به دمینرالیزاسیون استخوان و کاهش توده استخوانی منجر شود که خطر پوکی استخوان و شکستگی آن را افزایش میدهد. در اصل، پرهیز از فست فود میتواند به معنای بهرهمندی از استخوانهایی قویتر باشد.
انرژی بیشتری خواهید داشت
فست فود سرشار از قند است. زمانی که مقادیر زیاد قند تصفیه شده و کربوهیدراتهای ساده را مصرف میکنید، پانکراس انسولین ترشح میکند تا قند خون پایین بماند. از آنجایی که فست فود حاوی کربوهیدراتهای پیچیده کافی نیست تا انرژی پایدار در اختیار شما قرار دهد، سطوح قند خون طی مدت کوتاهی پس از غذا خوردن افت کرده و با احساس خستگی و هوس خوردن خوراکیهای ناسالم سرشار از شکر و کربوهیدرات مواجه خواهید شد. زمانی که از مصرف فست فود پرهیز میکنید، احساس بهتری خواهید داشت، زیرا نوسان سطوح قند خون و انرژی خود را تجربه نمیکنید.