صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 23
کد خبر: ۲۲۰۰۶۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۰۸ تير ۱۳۹۹

دمنوش‌های گیاهی برای بهبود گوارش

یک متخصص گیاهان دارویی، با اشاره به کاربرد دمنوش‌های گیاهی در بهبود بسیاری از بیماری‌های شایع گوارشی که روزمره با آن سر و کار داری، گفت: دو گیاه نعناع و پونه در انواع بیماری‌های گوارشی موثر بوده و دمکرده آنان موجب هضم غذا می‌شود.
رویداد۲۴ دکتر مریم ناصری، با اشاره به کاربرد دمنوش‌های گیاهی در بهبود بسیاری از بیماری‌های شایع گوارشی که روزمره با آن سر و کار داریم، اظهار کرد: این دمنوش‌ها در رفع ناراحتی‌های معده، نفخ، دل درد و سوءهاضمه موثر است.

وی با بیان اینکه از دمکرده گیاه گلپر در انواع ناراحتی‌های گوارشی همچون نفخ و دل درد و سوءهاضمه استفاده می‌شود، تصریح کرد: هم خانواده‌های گیاه گلپر مانند زیره سبز و سیاه، رازیانه و انیسون نیز بهبوددهنده گوارشی محسوب می‌شود.

این دکترای داروسازی، از دیگر کاربرد‌های دمنوش‌های گیاهی از خانواده چتریان را در رفع سنگینی معده دانست و گفت: برخی از افراد بعد از صرف غذا احساس سنگینی و هضم نشدن می‌کنند که دل درد به همراه دارد.

ناصری، با بیان اینکه از دمکرده‌های گلپر و رازیانه و زیره برای اطفال بالای شش ماه نیز می‌توان استفاده کرد، متذکر شد: نوزادان اغلب با مشکلات گوارشی مانند نفخ و دل درد مواجه هستند و دمکرده‌های رازیانه و انیسون و شوید بسیار موثر است؛ البته کودکان باید کمتر از بزرگسالان از دمنوش‌ها مصرف کنند.

بیشتر بخوانید: ۸ خوراکی برای کاهش سریع فشار خون
وی با بیان اینکه از جوشانده شیرین بیان نیز می‌توان در رفع ناراحتی‌های معده و انواع زخم‌های گوارشی و گاستریت استفاده کرد، ادامه داد: در بسیاری از موارد این گیاه می‌تواند جایگزین دارو‌های معده شود.

این متخصص گیاهان دارویی، نعناع فلفلی را یکی از گونه‌های نعناع دانست و خاطرنشان کرد: گیاه نعناع گونه‌های فراوانی دارد، اما نعناع فلفلی بسیار معطر بوده و بیشترین کاربرد‌های دارویی را دارد. دو گیاه نعناع و پونه در انواع بیماری‌های گوارشی موثر بوده و دمکرده آنان موجب هضم غذا می‌شود.

ناصری، با بیان اینکه از دمکرده نعناع و پونه می‌تواند در رفع سردرد‌های ناشی از سوءهاضمه نیز استفاده کرد، یادآور شد: کودکان زیر پنج سال نباید از دمکرده نعناع یا پونه استفاده کنند، زیرا دارای اثرات نامطلوب بر سیستم عصبی آنان است و لذا خانواده‌ها در مصرف این نوع دمنوش دقت کنند.
منبع: ایسنا
نظرات شما