ریچارد نیکسون در تاریخ ۱۹۷۲ میلادی (۱۳۵۱ شمسی) به ایران سفر کرد. این دوران مستحکمترین دوران ارتباط ایران و آمریکا در طول تاریخ بوده است.
رویداد۲۴ هنری کسینجر و امیر عباس هویدا در حال کشیدن قلیان. وزیر امور خارجه، امیر خلعتبری نیز در سمت چپ تصویر دیده میشود.
ریچارد نیکسون در سال ۱۹۷۲ به ایران سفر کرد و مهمترین قرار داد نظامی ایران-آمریکا را با شاه منعقد کرد. بر اساس این توافق ایران میتوانست تمامی انواع سلاحهای نظامی را به استثنای سلاحهای هستهای، به مقدار نامحدود از ایالات متحده بخرد.
هنری کسینجر که در آن زمان مشاور امنیت ملی نیکسون بود و از سالهای پیش نقش مهمی در سیاست خارجی ایالات متحده ایفا میکرد، از هواداران رابطه بیشتر ایالات متحده با شاه بود و حتی عدهای او را متملق پهلوی مینامیدند.
بیشتر بخوانید:
امیرعباس هویدا که بود؟ از تولد تا اعدام
به گزارش رویداد۲۴ بنابر اسناد موجود نیکسون متاثر از کسینجر و به اصرار او به قراردادی چنین کلان با رژیم شاه تن داد. دوران کسینجر رابطه دیپلماتیک ایران-آمریکا مستحکمترین رابطه در طول تاریخ دو کشور بود.
کسینجر شاه را در ماجرای صلح مصر و اسرائیل و همچنین موضوعاتی، چون امنیت خلیج فارس تحسین میکرد و شاه تحت تاثیر چربزبانی کسینجر روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود با اسرائیل را مستحکم کرد. پس از رسوایی واترگیت و استعفای نیکسون جرالد فورد رییس جمهور ایالات متحده شد و کسینجر را به وزارت امور خارجه منصوب کرد و همچنان روابط ایران و آمریکا مستحکم باقی ماند.