صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 14
کد خبر: ۲۲۰۲۸۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۱۰ تير ۱۳۹۹
یاداشت مدیرمسئول رویداد۲۴ درباره اظهارات رئیس مجلس؛

فراموشکاری «مخاطب بایدها»/ وقتی قالیباف به ناکارآمدی خود در مدیریت اعتراف می‌کند!

اظهارات اخیر قالیباف رییس مجلس یازدهم در نقد دولت و بیان این مضمون که علت اصلی پشت‌بام‌خوابی‌ها «ناکارآمدی و ضعف در مدیریت» است را باید پیش از هر چیز اعتراف دیرهنگام سردار نسبت به سوءمدیریت‌هایی خواند که اتفاقا خود او به عنوان یکی از مدیران ارشد نظام در آن نقش داشته است.

رویداد۲۴ محمد حیدری*: ابتدا بگذارید به این نکته به عنوان پیش‌فرض اشاره کنیم که هدف نگارنده از نوشتن این مطلب مطلقا زدن اتهام ناروا به محمدباقر قالیباف نیست اما اظهارات اخیر ریاست محترم مجلس در جلسه برگزاری آزمون انتخابی دبیران کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی آنقدر از سر هیجان‌زدگی مطرح شد که شاید بتوان نام خودزنی بر آن نهاد.

محمدباقر قالیباف در آن جلسه گفته بود که «تصمیم و اقدام ما مسئولان و کارگزاران نظام و شمای کارمند و کارشناس است که مردم کشور را فقیر یا ثروتمند می‌کند، آن‌ها را به سمت آسایش و آرامش می‌برد یا شرایطی ایجاد می‌کند که برخی مجبور می‌شوند پشت‌بام اجاره کنند.»

قالیباف در جلسه مذکور وجود فساد، تبعیض و فقر در جامعه امروز کشور را ناشی از ناکارآمدی آنها خوانده و گفته باید با شایسته‌گزینی و اجرای قانون به سمت عادلانه بودن حرکت کنیم.

هرچند سخنان رئیس مجلس به‌ویژه در شرایط کنونی اقتصادی کشور، قابل تامل است، اما شنیدن این سخنان از سوی شهردار پیشین تهران چندان نزدیک به واقعیت نیست و ممکن است خوشایند مردمی که بارها اخبار مختلفی از تخلفات شهرداری تهران را شنیده‌اند، نباشد. همچنان که وقتی قالیباف در جریان مناظره‌های انتخاباتی از کنایه «۴ درصدی‌ها» برای روحانی استفاده می‌کرد، فارغ از اینکه این کنایه درست باشد یا غلط، کسی آن را از او باور نمی‌کرد. همان زمان جمله‌ای به طنز در میان مردم رواج یافته بود که قالیباف نماد «۴ درصدی‌ها» در میان همان ۴ درصدی‌ است که خودش می‌گوید!

نخستین عبارتی که در نقد به این جمله می‌توان مطرح کرد، «خودزنی» قالیباف است؛ چه آنکه خواندن جملات ایشان ابتدا ما را به یاد روز‌های پرغصه مدیریت ایشان در شهرداری تهران می‌اندازد. گاهی انسان تحت تاثیر شرایط یا عادت نداشتن به حضور در موقعیت جدید سخنی می‌گوید که شاید به عمق حرف خود کمتر توجه کند؛ درست مثل محمدباقر قالیباف که در جایگاه ریاست مجلس برای تاختن بر پیکر بی جان دولت، به بیان هرسخنی می‌پردازد و گاهی فراموش می‌کند عمق این صحبت‌ها ممکن است دامن مدیریت خود او را بگیرد. خصوصا زمانی که یاد تخلف گسترده عیسی شریفی قائم مقام ایشان در شهرداری تهران می‌افتیم و جملات قصار امروز او را با اتفاقات عجیب دیروز مقایسه می‌کنیم؛ گویی این سخنان دقیقا دربرگیرنده عملکرد ۱۲ ساله سردار قالیباف برمسند شهرداری پایتخت بوده است.

در واقع فساد! تبعیض و ناکارآمدی نتیجه ضعف مدیریتی است که بارها منتقدان قالیباف با همین کلیدواژه‌ها از او انتقاد کرده بودند، بنابراین اگر جمله رییس مجلس را دوباره بادقت مطالعه کنیم، می‌خوانیم: «وجود فساد، تبعیض و موثر بودن تحریم‌ها و ... ریشه در ناکارآمدی و ضعف در مدیریت دارد.» یعنی اگر پدیده نامبارکی همچون سردار عیسی شریفی قائم مقام وقت شهرداری تهران وجود دارد، علت اصلی آن «ناکارآمدی و ضعف در مدیریت» است؛ اعترافی دیرهنگام اما کلیدی.

این اعتراف سردار قالیباف نشان می‌دهد او نیز بر عملکرد پراشکال و پرابهام خود در دوره زعامتش بر شهرداری تهران واقف است، ولی چنان در شوق کوبیدن رقیب است که بر وزن کلمات دقت و مراقبت لازم را ندارد؛ گویی فراموش می‌کند نقد‌هایی را که امروز نثار دولت می‌کند خود سال‌ها در زمان ریاست بر شهرداری تهران به آن‌ها متهم بوده است. اگر از دوره ۱۲ ساله مدیریت او بر شهرداری بگذریم، قالیباف سال‌ها به عنوان فرمانده نیروی انتظامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مسئولیت داشته و از این جهت خود او بیش از هر کسی «مخاطب بایدها» است که این نکته ظریف را گویا فراموش کرده است.

مدیر مسئول رویداد۲۴

نظرات شما