رویداد۲۴ تن ماهی غذایی لذیذ است که سریع آماده می شود. در کنار همه ی این خاصیت ها اگر در مصرف تن ماهی نکاتی رعایت نشود می تواند سلامتی انسان را به خطر بیندازد و فرد را تا پای مرگ ببرد. تن ماهی را همه نمی توانند بخورند، در این مقاله شما را با شرایطی آشنا می کنیم که اگر این شرایط را داریدتن ماهی نخورید!
یک کارشناس تغذیه گفت: سالمندان مبتلا به فشار خون از مصرف غذاهای شور از جمله ماهی دودی یا کنسرو شده و از تن ماهی پرهیز کنند.
لیلا شوروزی با بیان این مطلب اظهار داشت : این افراد باید از مصرف سوسیس، کالباس، کنسروگوشت، همبرگرها و سایر فرآوردههای گوشتی به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم بپرهیزند.سبزیهای کنسروشده در آب نمک، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات شور نیز نباید مصرف شوند.
وی تصریح کرد: ماهی دودی یا کنسرو شده و تن ماهی سرشار از سدیم هستند که باید از برنامه غذایی حذف شوند.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه سسها، سوپها، قرصهای گوشت، کنسرو لوبیا و سایر غذاهای آماده مصرف میتواند سبب تشدید بیماری شود، تأکید کرد: مواد حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای و نوشابههای گازدار باید در حد اعتدال مصرف شوند.
شوروزی درباره مواد غذایی مفید برای سالمندان، گفت: مصرف ماهی تازه منجمد شده یا کنسرو شده بدون آب نمک، مفید است و میتوان ماهی را با برگ بو، شوید، فلفل سسهای خانگی بدون نمک و سایر سبزیها معطر کرد. ماهیهای حاوی اسیدهای چرب مفید از قبیل حلوا، قزلآلا و قباد چندین بار در هفته توصیه میشود.
این کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی گفت: سبزیهای ریشهای از قبیل سیبزمینی، همچنین برنج، ماکارونی ، رشتهها و حلیم بدون نمک مواد نشاستهای دارای سدیم کم هستند و میتوان به عنوان پایهای برای وعده غذایی از آنها استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: سیستم ایمنی بدن به چه ویتامینها و مواد معدنی نیاز دارد؟
شورورزی خاطرنشان کرد: میوهها و سبزیها دارای مقدار کم سدیم هستند و باید به وفور مصرف شوند، مصرف آلو، انگور، هلو، انجیر، موز، گوجه فرنگی، کنجد، خرما، سیر، گلابی، مرکبات توصیه میشود.
وی تأکید کرد: منابع منیزیم شامل جوانه گندم برشته، بادام زمینی، سیبزمینی، اسفناج، شیر، نان سبوسدار و مرغ است و منابع غذایی کلسیم شامل شیر و لبنیات و ماهی است.همچنین مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم، منیزیم و کلسیم در بهبود فشار خون بسیار مؤثر است و مصرف کم موادغذایی حاوی سدیم و چربیهای اشباع موجب کاهش فشار خون میشود.
مقامات کشور اسپانیا به تازگی توصیه کرده اند کودکان زیر ۱۰ سال و زنان باردار هیچ شکلی از ماهی تن را مصرف نکنند. علت این مسأله جیوه بسیار زیادی است که در ماهی تن وجود دارد، فلزی سمی که میتواند باعث بیماریهای عصبی، گوارشی یا ایمنی شود.
به جای آن مصرف ماهی تن را محدود کنید و به دنبال ماهیهایی باشید که از دریاچههای محلی و آبهای تحت نظارت صید شده اند. توصیههایی که در مورد مصرف ماهی در کشورتان میشود را همیشه دنبال کنید.