جوناتان آلن، نماینده انگلیس در جلسه شورای امنیت، همین موضع را تکرار کرد. آلن، در ابتدا، حمایت انگلیس را از برجام اعلام کرد، اما در عین حال، در بسیاری موارد اظهاراتی بیان کرد که هیچ تفاوتی با مواضع دولت آمریکا ندارد.
او ایران را به نقض قطعنامه 2231 و سایر قطعنامههای شورای امنیت متهم کرد و مدعی شد که ایران برجام را نقض کرده و از موشکهای ماهوارهبر بهعنوان پوششی برای توسعه فناوریهای پیشرفته موشکی استفاده میکند.
آلن در پایان بهطور تلویحی از لزوم تمدید تحریمهای تسلیحاتی حمایت کرد و گفت: «ما معتقدیم که رفع مقرر شده محدودیتهای تسلیحاتی بر ایران در اکتبر، برای امنیت و ثبات منطقه تبعات بزرگی خواهد داشت.»
بیشتر بخوانید: آمریکا میتواند تحریمها را علیه ایران برگرداند؟
موضع آلن در جلسه شورای امنیت، این گمانه را تقویت کرد که آمریکاییها ممکن است از طریق انگلیس، تهدید به فعالسازی مکانیسم ماشه کنند. سپس سایر طرفهای برجام، خصوصاً روسیه و چین را که با تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران مخالفت میکنند، به تمدید تحریمهای تسلیحاتی در ازای عدم فعالسازی مکانیسم ماشه متقاعد کنند.
اروپاییها دنبال راهی هستند که هم برجام را حفظ کنند و هم به تمدید تحریمهای تسلیحاتی منجر شود. در دسترسترین راه این است که اروپاییها با همکاری آمریکا، تهدید به فعالسازی مکانیسم ماشه کنند. سپس در ازای عملی نکردن این تهدید، چین و روسیه را به موافقت با تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران متقاعد کنند.