صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۰۵ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 27
کد خبر: ۲۲۰۶۶۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۱۲ تير ۱۳۹۹

بازی موذیانه انگلیس برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران

اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تدریج مواضع نزدیکتری به آمریکا در موضوع تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران اتخاذ کردند.
رویداد۲۴ مواضع اروپایی‌ها، خصوصا انگلیس، در نشست دیروز شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی روند اجرای قطعنامه ۲۲۳۱جلسه قابل تامل بود. در حالی که موضع اروپایی‌ها در خصوص برجام تقریبا مشخص است، موضع آنها درباره رفع یا تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران مشخص نیست و ابهاماتی دارد. اظهارات نماینده انگلیس به این ابهامات دامن زد.
 
اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تدریج مواضع نزدیکتری به آمریکا در موضوع تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران اتخاذ کردند.
 
بعد از صدور این قطعنامه، سه کشور اروپایی عضو برجام بیانیه مشترکی صادر کردند و تلویحا از تمدید تحریم‌های تسلیحاتی حمایت کردند. در این بیانیه آمده است: «سه کشور اروپایی به اجرای کامل قطعنامه 2231 که از طریق آن برجام در سال 2015 تایید شد، متعهد هستند.
 
با این حال، معتقدیم که رفع برنامه‌ریزی‌شده تحریم‌ تسلیحات متعارف سازمان ملل در اکتبر آینده که توسط قطعنامه 2231 مقرر شده، برای ثبات و امنیت منطقه‌ای تبعات بزرگی خواهد داشت. ما یادآوری می‌کنیم که تحریم‌های اتحادیه اروپا بر صادرات سلاح‌های متعارف و فناوری موشکی، تا 2023 برقرار باقی خواهند ماند.»

جوناتان آلن، نماینده انگلیس در جلسه شورای امنیت، همین موضع را تکرار کرد. آلن، در ابتدا، حمایت انگلیس را از برجام اعلام کرد، اما در عین حال، در بسیاری موارد اظهاراتی بیان کرد که هیچ تفاوتی با مواضع دولت آمریکا ندارد.

او ایران را به نقض قطعنامه 2231 و سایر قطعنامه‌های شورای امنیت متهم کرد و مدعی شد که ایران برجام را نقض کرده و از موشک‌های ماهواره‌بر به‌عنوان پوششی برای توسعه فناوری‌های پیشرفته موشکی استفاده می‌کند.

آلن در پایان به‌طور تلویحی از لزوم تمدید تحریم‌های تسلیحاتی حمایت کرد و گفت:‌ «ما معتقدیم که رفع مقرر شده محدودیت‌های تسلیحاتی بر ایران در اکتبر، برای امنیت و ثبات منطقه تبعات بزرگی خواهد داشت.»


بیشتر بخوانید: آمریکا می‌تواند تحریم‌ها را علیه ایران برگرداند؟


موضع آلن در جلسه شورای امنیت، این گمانه را تقویت کرد که آمریکایی‌ها ممکن است از طریق انگلیس، تهدید به فعال‌سازی مکانیسم ماشه کنند. سپس سایر طرف‌های برجام، خصوصاً روسیه و چین را که با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران مخالفت می‌کنند، به تمدید تحریم‌های تسلیحاتی در ازای عدم فعال‌سازی مکانیسم ماشه متقاعد کنند.

اروپایی‌ها دنبال راهی هستند که هم برجام را حفظ کنند و هم به تمدید تحریم‌های تسلیحاتی منجر شود. در دسترس‌ترین راه این است که اروپایی‌ها با همکاری آمریکا، تهدید به فعال‌سازی مکانیسم ماشه کنند. سپس در ازای عملی نکردن این تهدید، چین و روسیه را به موافقت با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران متقاعد کنند.

نظرات شما