صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 09
کد خبر: ۲۲۰۷۹۲
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۰ - ۱۴ تير ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
ابراهیم رزاقی در گفت‌وگو با رویداد‌۲۴:

قیمت دلار تا پایان دولت روحانی کاهش پیدا نمی‌کند/ ورود مردم به بازار ارز قمار است‌

ابراهیم رزاقی کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است تا یک سال آینده که دولت روحانی بر سر کار است، قیمت دلار نه تنها کاهش پیدا نمی‌کند بلکه بیشتر هم خواهد شد.

رویداد۲۴ با وجود وعده‌های رئیس‌جمهور مبنی بر موقتی بودن وضعیت آشفته بازار ارز، سکه و طلا، کارشناسان اقتصادی اما معتقدند که این وضعیت در آینده نزدیک بهبود پیدا نخواهد کرد.

حسن روحانی بارها اعلام کرده بود که افزایش قیمت دلار موقتی و ناشی از تحرکات بین‌المللی است. اکنون اما بیش از یک هفته است که قیمت دلار در کانال ۲۰ هزار تومانی باقی مانده است تا مردم نه تنها به سکه ۹ میلیون تومانی، بلکه به دلار ۲۰ هزارتومانی هم عادت کنند.  

با شیوع ویروس کرونا و تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران و همچنین کاهش فروش نفت، دولت برای تامین بودجه کشور با مشکل مواجه شد و از همین رو با دخالت‌های نه چندان مستقیم و بدون وجود نظارت در بازار سکه و ارز، سعی کرد تا قیمت ارز را بالا ببرد و از این طریق بخشی از بودجه را تامین کند.


بیشتربخوانید: تشکیل مثلث دلاری بانک مرکزی، دولت و مجلس یازدهم؛ موفق یا ناکام!/ دولت دلار را ارزان می‌کند؟


دولت و برخی از کارشناسان اعلام کردند که نوسان در بازار ارز موقتی است اما برخی دیگر از کارشناسان معتقدند که دولت با این سیاست سعی دارد تا بخشی از کمبود بودجه خود را جبران کند و بعید است تا پایان دولت قیمت ارز و سکه کاهش پیدا کند.

ابراهیم رزاقی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‎و‌گویی به رویداد ۲۴ می‌گوید: زمانی که دولت می‌گوید وظیفه من نیست در بازار ارز دخالت کنم چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ فسادی ایجاد می‌شود که برخی از طریق خرید و فروش ارز پولدار می‌شوند. البته نه صرفا ارز که حتی با خرید مسکن و سایر کالا‌ها سعی می‌کنند به سود برسند. افرادی که چنین اقداماتی انجام می‌دهند با برخی از بانک‌ها همکاری می‌کنند و بعضا خود بانک‌ها در همین موضوع ورود پیدا می‌کنند و ما هرچند مدت یکبار شاهد پیدایش یکی از سلطاین سکه و ارز هستیم.

وی ادامه داد: متاسفانه در کشور ما از افراد ثروتمند مالیات گرفته نمی‌شود و زمانی که مالیات گرفته نمی‌شود توان بستن بودجه را هم ندارند، وقتی برای تامین بودجه با مشکل مواجه می‌شوند علاوه بر اوراق قرضه در چندسال اخیر اقدام به فروش سهام شرکت‌ها و کارخانه‌ها در بازار بورس می‌کنند و می‌گویند می‌خواهیم نقدینگی را از دست خصوصی‌ها جمع آوری کنیم، به چه صورت؟ به این صورت که بیش از ۴ میلیون نفر را وارد بورس می‌کنند و به آن‌ها سهام می‌فروشند؛ سهامی که ارزشی ندارد. اکثر این شرکت‌ها و کارخانه‌ها ورشکسته هستند، اما به صورت تصنعی قیمت آن‌ها را بالا می‌برند.


بیشتربخوانید: قیمت ارز، دلار، یورو، سکه و طلا ۱۳۹۹/۰۴/۱۳


رزاقی با بیان اینکه یکی از سیاست‌های دولت افزایش قیمت ارز برای تامین بودجه مورد نظر است، تصریح کرد: هر میزان که قیمت ارز بالا برود درآمد دولت نیز بیشتر می‌شود و زمانی که قیمت را بالا برد، خود بانک‌ها با خرید آن، قیمت جدید را تثبیت می‌کنند و نتیجه همین می‌شود که قیمت دلار ۴ هزارتومانی جهانگیری تبدیل به دلار ۲۰ هزارتومانی می‌شود. اصلا توصیه نمی‌کنم که وارد چنین بازار‌هایی شوند و اگر دولت درست و خردمند باشد اصلا کار به جایی نمی‌کشد که مردم به جای کار و تولید، بیکار باشند و با سرمایه‌گذاری در بازار ارز و سکه پولدار شوند. این رفتار‌ها نه تنها رانت‌خواری است بلکه کاملا متضاد با منافع ملی است.

این کارشناس بازار اقتصاد ادامه داد: کار‌های دولت بی‌حساب است و به نوعی هرچند وقت یکبار بدهی بالا می‌آورد و این بدهی را باید دولت بعدی پرداخت کند. پس بنابراین تا زمانی که دولت فعلی بر سر کار است نه تنها قیمت ارز کاهش پیدا نخواهد کرد بلکه امکان دارد قیمت بالاتر هم برود.

رزاقی ادامه داد: به مردم توصیه نمی‌کنم که وارد بازار‌هایی مانند ارز و طلا شوند، زیرا یک قمار است و اگر بگوییم وارد بازار ارز شوند این شرایط را تایید می‌کنیم. همین ورود به بازار‌های ارز و سکه به معنای ورود به چرخه نابودگرایانه اقتصاد ایران است.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سلیمانی
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
باتوجه تغییر مدیریت قوه قضائیه و شروع بکار مجلس یازدهم ، که بنظر میرسد که با انرژی زیاد و با نشاط قصد اقدامات اساسی و ساختاری بصورت جهادی را دارند باید منتظر تعیین تکلیف دولت خسته ای باشیم که سالیان زیادی را به انتظار برچیدن میوه برجام بیهوده سپری کرده و از توجه به ظرفیت های داخل غافل مانده و کار را به اینجا کشاند و در حال حاضر نیز توجه خود را بجای اقدامات فوری و مقتدر انه و کلان و عالمانه و بنیادی و تآثیر گذار در اقتصاد ، به شعار های تکراری که باید فلان کارها بشود و کرونا و تحریم و بدون هیچ برنامه مدون و اساسی رو آورده ، ولی حقیقت مطلب اینست که مشکل اصلی تحریم و کرونا نیست بلکه سومدیریت و خامی دولت و سستی دولت ها خصوصا دولت فعلی میباشد تعطیلی تقریبا مسکن در طی ۷ سال چه ربطی به تحریم دارد؟ که هیچ لوازمی از آن تحریم نیست! و چقدر میتوانست در زمینه اشتغال و جذب سرمایه های سرگردان و ویرانگر و رونق تولید نقش آفرینی کند والا اکنون شاهد این لجام گسیختگی قیمت ها وکمبود مسکن نبودیم ویا اگر به قانون مالیات بر سرمایه غولهای ثروت که چندسالی معطل این دولت شده عمل میشد آیا چنین سیل ویرانگر ثروتهای باد آورده راه میافتاد که بهر جا میرسد از ارز و مسکن و طلا و ... ویران میکند و میگذرد و از طرفی نمیتوانست با این مالیاتها فاصله طبقاتی را کم و آرامش را به اقتصاد برگردانده و در آمد عظیمی برای اداره کشور فراهم کند؟ و صدها نمونه از این قبیل ، ولذا ارکان نظام خصوصا مجلس در مقابل انتخاب بسیار خطیر و سرنوشت سازی و با تعجیلی قرار گرفته که با حکمت و علم و تدبیر دست به کار بزرگی بزند و با اصلاح دولت خسته و کم توان و یا عزل او ، اگر که نتواند به وظیفه اصلی خود عمل نماید و بهمراه آن تصویب و نظارت بر اجرای مقتدرانه قوانین پیشرفته و مدرن و زیر ساختی و بنیادی و با افق بلند مدت ونه مقطعی و ضعیف و تکرار مکررات و صرفا پر کردن دفتر آمار و شعارهای تکراری ، خصوصا در زمینه اقتصاد برای همیشه به این مدیریت فله ای و ناکارآمد پایان دهد و کاری کند کارستان و استارت تحول عظیم اقتصادی شکوفا و نمونه را در دنیا منطبق بر ارزشهای معنوی و انسان بزند. انشااله
نظرات شما