فرح پهلوی چند ماه مانده به انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ در سفری تفریحی به جزیره کیش میرود. در جریان این سفر که برای غواصی و تفریح بوده، بومیان این جزیره را نیز میبیند. در این تصویر تاریخی عکسی از سفر فرح را ببینید.
رویداد۲۴ عکسی که در تابستان ۱۳۵۷ چند ماه پیش از انقلاب و خروج شاه از ایران در جزیره کیش گرفته شده است. فرح پهلوی که برای غواصی و گذراندن تعطیلات به جزیره کیش رفته، به بومیان جزیره نیز سر زده و در حال گفتگو با آنهاست.
در تصویر کودکان ایرانی-آفریقایی تبار را میبینیم که در بدترین وضعیت زندگی میکنند. این در حالی است که فعالیتهای عمرانی در کیش به عنوان نماد توسعه ایران از دهه چهل آغاز شده بود.
ایرانی-آفریقاییتبارها فرزندان مردمانی هستند که پس از دوران صفویه به عنوان برده به خلیج فارس آورده شدند و استانهای جنوبی ایران آورده شدند و به مرور فرهنگ و زبان بومی را پذیرفته و زبان اجدادی خود که عمدتا از زبانهای بانتو بود را فراموش کردند.
رفتار غیر انسانی با این قوم، مقطوع النسل کردن و عدم رسیدگی بهداشتی باعث شد جمعیت ایرانی-آفریقایی تبارها در ایران محدود بماند. بردهداری در ایران از زمان باستان وجود داشته و نهایتا در دورهای با فشارهای بریتانیا و روسیه ورود برده به ایران ممنوع شد.
بیشتر بخوانید:
فرح پهلوی؛ بنیانگذار نهادهای موازی در ایران
به گزارش رویداد۲۴ قانون منع بردهداری نیز با تاخیر بسیار در سال ۱۳۰۷ در مجلس شورای ملی تصویب شد. ماده مذکور به این قرار است: ««ماده واحده-در مملکت ایران هیچکس به عنوان برده شناخته نشده و هر بردهای به مجرد ورود به خاک یا آبهای ساحلی ایران آزاد خواهد بود. هر کس انسانی را به عنوان برده خرید و فروش کرده یا رفتار مالکانه دیگری نسبت به انسانی بنماید یا واسطه دیگری در حمل و نقل برده بشود، محکوم به یک تا سه سال حبس تأدیبی خواهد بود.»
با وجود لغو برده داری در ابتدای قرن، ایرانی-آفریقایی تبارها تا سالها از خدمت انسانی و بهداشتی محروم بودند و مورد آزار و اذیت قرار میگرفتند.