رویداد۲۴ محمد مهدی طهرانچی در جلسه امضای تفاهم نامه که امروز میان دانشگاه آزاد و شورای عالی استانها برگزار شد، اظهار کرد: مردم در اقصی نقاط کشور اراضی خود را برای تاسیس دانشگاه هدیه میکنند و فکر میکنند احداث دانشگاه موتور محرک محل زندگی شان خواهد بود. همچنین مردم اعلام میکنند که ما نیازمند آن هستیم که مجموعهای که فرزندانمان در آن تحصیل میکنند اشتغال آنها را نیز تامین کند.
وی افزود: بی تردید دانشگاه آزاد به تمامی این موارد توجه دارد چرا که به خوبی عدم رغبت مردم را به تحصیل در این دانشگاه متوجه میشود چرا که دخل و خرج دانشگاه مربوط به هزینههایی است که آنها میپردازند.
بیشتر بخوانید: امتحانات حضوری دانشگاه آزاد در استانهای وضعیت سفید آغازشد
طهرانچی چاره کار دانشگاههای خالی را تغییر رویکرد عنوان کرد و گفت: راه اندازی رشته و ایجاد مقاطع بالاتر مشکل خالی ماندن دانشگاهها را حل نمیکند. در حالی که ما به کیفیت توجه کرده ایم، اما به کارآمدی توجهی نداشته ایم و در چند دهه توجه به کارآمدی مغفول مانده است. این موضوع مربوط به نظام آموزشی عالی کشور است وتنها مربوط به دانشگاه آزاد نمیشود.
رئیس دانشگاه آزاد گفت: ما در دانشگاه آزاد تحول در بخش آموزش را پیگیری میکنیم چرا که معتقدیم اگر این موضوع محقق شود بسیاری از معضلات حل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بخش اعظم بودجه دانشگاه آزاد از محل شهریه دانشجویان تامین میشود، تصریح کرد: ۸ درصد بودجه از محل بنیاد شهید تامین میشود که متاسفانه در ۵ سال اخیر هیچ رقمی پرداخت نشده است. این در حالی است که دانشگاه آزاد یک دانشگاه غیردولتی است و با شیوع کرونا در درآمدهای غیرشهریهای خود متضرر شده و یک هزار میلیارد تومان خسارت دیده است.
طهرانچی درباره درخواست دانشجویان مبنی بر عدم برگزاری آزمون جامع دکتری با توجه به سیر صعودی کرونا در کشور گفت: ما باید از مدارک تحصیلی مردم صیانت کنیم. چرا که بابت آن پول میپردازند و در مقابل مدرکی که میگیرند باید معتبر باشد. اگر در این موارد سختگیری وجود دارد، به دلیل صیانت از این موضوع است.
رئیس دانشگاه آزاد با اعلام اینکه آزمون جامع دکتری با اعمال حداکثری پروتکلها برگزار میشود، خاطرنشان کرد: افراد میتوانند برای شرکت در آزمون جامع در واحد محل زندگی خود در امتحان حضور پیدا کند.
طهرانچی در حاشیه امضای تفاهم نامه با شورای عالی استانها درباره برگزاری دروس عملی گفت: ما برای دروس عملی از مرداد ماه روشهایی را بر مبنای مدلهای جدیدی که فاصله گذاریهای اجتماعی کاملا در آنها حفظ شود، در دستور کار خواهیم داشت.
وی افزود: ما طرح تعاون را برای دروس علمی از اول مردادماه آغاز خواهیم کرد که بر اساس آن در هر آزمایشگاه نباید بیش از ۳ نفر حاضر شوند؛ در این طرح ۲ روز آزمایشگاه کاملا در اختیار دانشجویان خواهد بود و طی این مدت کلیه آزمایشات خود را باید انجام بدهند.
رئیس دانشگاه آزاد در پاسخ به این سوال که برای ترم بعد چه تمهیداتی در نظر گرفته اید؟ گفت: ما در ترم قبل آموزش مجازی سطح یک را گذراندیم و الان باید وارد آموزش مجازی سطح ۲ بشویم. یعنی باید روشهای آموزش مجازی را ارتقا دهیم.
وی با اشاره به اینکه در ۲۰ روز آینده جلساتی در خصوص آموزش مجازی خواهیم داشت، اظهار کرد: به هر حال ما آماده برگزاری آموزش مجازی در این وسعت نبودیم، ولی به همت همکارانم، دانشگاه آزاد توانست در سراسر کشور نمره قابل قبولی بگیرد، ولی برای ترم اینده برنامه ریزی آموزشی مان کاملا تغییر خواهد کرد، چه در دروس نظری و چه در دروس عملی.
طهرانچی با بیان اینکه برای ترم بعد ترکیبی از آموزش حضوری – مجازی را با روشی نو طراحی خواهیم کرد، افزود: به هر اندازه که مقررات و ابلاغیهها به ما اجازه بدهد، آموزش حضوری را بیشتر خواهیم کرد و هرجا که با محدودیت مواجه باشیم، بالاجبار روش مجازی را پیش خواهیم گرفت. ولی برنامه ریزی مان برای یک آموزش قابل قبول است که نظام یادگیری کشور مختل نشود.
رئیس دانشگاه آزاد در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه قبلا دفاع از پایان نامه صورت میگرفت و بعد مقاله ارائه میشد که گویا در حال حاضر این موضوع برعکس شده است، گفت: در گذشته دانشجوی ما وقتی که مقاله اش پذیرفته میشد، منتظر میشد تا مقاله اش چاپ شود چه در داخل و چه در خارج که این مدت زمان هم طولانی بود. در این شرایط دانشجو مجبور بود شهریه بپردازد و این در واقع ظلم به دانشجو بود. ما قاعدهای گذاشتیم و گفتیم هر زمان دانشجو دکتری کارش را خاتمه یافته اعلام کرد و استادش پذیرفت، یک مقاله هم از رساله اش در حقیقت بعنوان دستاورد علمی ارائه دهد.
وی ادامه داد: البته فقط مقاله نیست و دانشجو اگر اختراع و یا یک اثر بدیع در هنر و یا یک کرسی نظریه پردازی به ثبت رسانده بود، میتواند یک پیش دفاع انجام بدهد و اگر هیات پیش دفاع پذیرفت بعد از آن اصلا نباید پرداختی داشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد تصریح کرد: به این ترتیب آن بار مالی را که بی جهت بر دوش دانشجو بود، برداشتیم و ان شاء الله در جهتی حرکت میکنیم که دانشجویان به دلیل تاخیرهایی که در چاپ مقاله وجود دارد، هزینه و خسارتی را متقبل نشوند. منتها دانشجویان میگویند چرا اکسپت را قبول نمیکنید؟ متاسفانه به علت تخلفات زیاد گذشته، ما را وادار کرده است که چنین تصمیم بگیرم.
در این جلسه نمایندگان شورای عالی استانها بر لغو آزمون جامع دکتری دانشگاه آزاد در شرایط کنونی کرونا، اشتغال دانشجویان دانشگاه آزاد، آنالیز و بازنگری مجدد هیئت علمی و تخفیف شهریه دانشجویان این دانشگاه تاکید کردند.