صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۲۱۷۵۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۲۱ تير ۱۳۹۹

بیماران کرونایی برای درمان چقدر هزینه می‌کنند؟

ویروس کرونا فقط بیماری عجیبی نیست، گران هم است. تست کرونا بین ۳۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان است. اگر بیمار نیاز به بستری داشته باشد احتمالا باید بین ۱۵ تا ۱۵۰ میلیون تومان هزینه کند و قیمت داروهای کمیاب آن گاهی تا ۲۰ میلیون تومان هم می‌رسد.

رویداد۲۴ مرضیه محمودی: بر اساس اعلام دولت قرار بود هزینه درمان و تست کرونا رایگان باشد اما گزارش‌های مردم و برخی از مقامات از هزینه‌های چند میلیونی درمان کرونا خبر می‌دهد.

از آن جمله رئیس کمیسیون بهداشت مجلس که گفته بود «بیماران مبتلا به کرونا فاکتورهای ۱۵ تا ۵۴ میلیون تومانی داشته‌اند.» اما پیگیری‌های تجارت‌نیوز نشان می‌دهد هزینه درمان و داروی این بیماری گاهی دو تا سه برابر این ارقام است. به خصوص اگر بیماری بخواهد یا مجبور شود در بیمارستان خصوصی بستری و درمان شود.

آنگونه که یکی از پرسنل بیمارستان دولتی … می‌گوید: «تعداد زیادی از افراد برای تست و درمان به بیمارستان دولتی می‌آیند. آنها توان مالی بستری در بیمارستان خصوصی را ندارند و ما هم تخت خالی نداریم. پس بیمار یا باید به بیمارستان خصوصی برود و چند ده میلیون هزینه کند. یا به خانه برود. منتظر بماند تا تختی خالی شود. البته اگر دیر نشود. «دیروز همینجا بیمار پشت در بیمارستان در آمبولانس مُرد. چون تخت خالی نداشتیم.»

البته از نیمه اسفندماه بیمه مرکزی در نامه‌ای اعلام کرده هزینه‌های درمان کرونا شامل بیمه تکمیلی می‌شود و حالا بستری در بیمارستان خصوصی هم ممکن است. اما هزینه‌های درمان بالاتر از چیزی است که تصور می‌شود.

بیمار مبتلا به کرونا یا باید به بیمارستان خصوصی برود و چند ده میلیون هزینه کند. یا به خانه برود. منتظر بماند تا تختی خالی شود. البته اگر دیر نشود.

برای بررسی هزینه‌های درمان کرونا مدارک درمانی چهار شرکت بیمه را بررسی کرده‌ایم و با دو بیمارستان دولتی مخصوص بستری بیماران کرونایی گفتگو کرده‌ایم. نتیجه چه بود؟


بیشتر بخوانید: آیا هزینه درمان بیماران مبتلا به کرونا رایگان است؟


۲۰ روز درمان ۱۵۰ میلیون تومان!

بررسی‌ها نشان می‌دهد که حداقل هزینه درمان کرونا در بیمارستان خصوصی ۳۵ میلیون تومان است اما حداکثری برای آن نمی‌توان عنوان کرد. گاهی این هزینه تا ۱۳۰ و ۱۵۰ میلیون تومان هم می‌رسد. البته این جدای از هزینه پرستار خصوصی و داروهای خاص است.

هزینه بستری و درمان در بیمارستان، چه دولتی و چه خصوصی، بر اساس شدت بیماری، مدت زمان بستری بیمار، نوع داروی مصرف شده و تعداد روزهای بستری در بخش مراقبت‌های ویژه کاملا متفاوت است.

مدیر بیمه درمان یکی از شرکت‌های بیمه‌ای به تجارت‌نیوز می‌گوید: اگر شدت بیماری کم باشد و بیمار فقط یک هفته در بیمارستان خصوصی بستری شود، هزینه درمان ۳۰ میلیون تا ۴۰ میلیون تومان است.

اما اگر بیماری شدید و بیمار نیازمند بستری در بخش مراقبت‌های ویژه باشد، هزینه ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون تومان می‌شود. اگرچه مدارک درمانی‌ای داریم که ۲۰ روز بستری در بیمارستان …. ۱۵۰میلیون تومان شده است. یا مثلا بیماری که برای کل دوره درمان یک پرستار خصوصی داشته و برای ۲۰ روز بستری ۲۰ میلیون فقط هزینه پرستار داده؛ روزی یک میلیون تومان.

حداقل هزینه درمان کرونا در بیمارستان خصوصی ۳۵ میلیون تومان است اما حداکثری برای آن نمی‌توان عنوان کرد. گاهی این هزینه تا ۱۳۰ و ۱۵۰ میلیون تومان هم می‌رسد. البته این جدای از هزینه پرستار خصوصی و داروهای خاص است.

اتاق ایزوله ۲۵ میلیون!

بررسی مدارک درمان یکی دیگر از شرکت‌های بیمه‌ای نشان می‌دهد اگر بیمار فقط نیازمند بستری در اتاق ایزوله باشد، هزینه بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان است و اگر فقط نیاز به درمان دارویی داشته باشد باید ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان هزینه کند. اما اگر بیماری حاد باشد و بیمار به همه این موارد نیاز داشته باشد، هزینه بین ۳۰ تا ۷۰ میلیون تومان است.

اما این تفاوت‌ها به چه دلیل است؟ علاوه بر شدت بیماری و دوره بستری، نوع داروهای مصرفی هم بر هزینه نهایی درمان تاثیر می‌گذارد. در بیمارستان‌های خصوصی، بر خلاف بیمارستان دولتی، دست بیمار برای انتخاب نوع و کیفیت دارو باز است.

اگرچه داروی مشخص و معینی برای درمان کرونا وجود ندارد، اما کیفیت همان داروهای موجود هم کاملا متفاوت است. برخی بهتر است و زودتر نتیجه می‌دهد و برخی نه. در برخی از بیمارستان‌های خصوصی از داروی ژاپنی استفاده می‌شود که گران است. یا برخی از داروها هست که تحت پوشش بیمه تکمیلی نیست و هر بیماری از پس هزینه‌های آن بر نمی‌آید.

بنابر اظهارات پرسنل دو بیمارستان دولتی، هزینه درمان این بیمارستان‌ها برای دارندگان بیمه پایه کاملا رایگان است. اما اگر بیماری بیمه پایه نداشته باشد، هزینه درمان بین ۵ تا ۳۰ میلیون تومان است. جدای از هزینه داروهای خاص.

بیمارستان دولتی؛ ۲۰ تا ۳۰ میلیون!

هزینه درمان کرونا در بیمارستان دولتی قطعا از بیمارستان خصوصی کمتر است. بنابر اظهارات پرسنل دو بیمارستان دولتی، هزینه درمان این بیمارستان‌ها برای دارندگان بیمه پایه کاملا رایگان است. اما اگر بیماری بیمه پایه نداشته باشد، هزینه درمان بین ۵ تا ۳۰ میلیون تومان است. جدای از هزینه داروهای خاص.

مدیر درمان یکی از شرکت‌های بیمه‌ای به تجارت‌نیوز می‌گوید: ما مدارک پزشکی از بیمارستان‌های دولتی داریم، مانند مسیح دانشوری، لبافی‌نژاد، رسول اکرم، امام خمینی و … که گاهی هزینه درمان در آنها بین ۱۷ تا ۲۵ میلیون تومان است.

یا برای مثال در یکی از بیمارستان‌های دولتی در شهر قم هزینه درمان ۲۲ میلیون تومان بوده. به گفته فرد دیگری،‌ بستری بیماران بدون بیمه، در بیمارستان‌های دولتی بین ۵ تا ۱۳ میلیون تومان است. البته هزینه درمانی به طور متوسط حدود ۷ میلیون تومان است. البته این فقط شامل هزینه بستری است. دارو و موارد مورد نیاز دیگر را خود بیمار باید تعیین کند.


بیشتر بخوانید: دیه فوتی‌های کرونا بر عهده صاحب مجلس است


داروی ۲۰ میلیون تومانی!

هزینه دارو، هم کم از هزینه بستری نیست. گاهی بیمار به دارویی نیاز دارد که کاملا آزاد است و تحت پوشش بیمه نیست. آنجاست که هزینه بالا می‌رود. «مثلا همراه یکی از بیماران روز گذشته سه واحد داروی آی وی آی جی تهیه کرده بود. من فاکتورش را دیدم. ۲۰ میلیون شده بود.»

«فرد دیگری همان دارو را ۳۰ میلیون تومان خریده.» فرد دیگری هم می‌گوید هزینه هر واحد داروی آی وی آی جی،‌۵۰۰ هزار تومان است و بیمار باید به صورت مرتب این دارو را دریافت کند.

نکته قابل توجه این است که داروی آی وی آی جی قبلا برای بیماران دارای فشار ریه استفاده می‌شد و قیمت آن شامل بیمه و ۷ میلیون تومان بود. اما برای بیماری کرونا، این دارو شامل بیمه نیست و آزاد است.

برخی هم باید داروی «ایلومدین» استفاده کنند. دارویی که فشار ریه را کاهش می‌دهد، اما گران است و هزینه آن ۶ تا ۷ میلیون تومان است.

اما جالب‌ترین هزینه، مربوط به هزینه لوازم حفاظتی کادر درمان است. گاهی بیماران باید ۶ میلیون تومان هزینه ماسک و دستکش و الکلی را بدهند که کادر درمان استفاده کرده‌اند.

‌۶ میلیون تومان، هزینه ماسک و دستکش

اما جالب‌ترین هزینه، مربوط به هزینه لوازم حفاظتی کادر درمان است. گاهی بیماران باید ۶ میلیون تومان هزینه ماسک و دستکش و الکلی را بدهند که کادر درمان استفاده کرده‌اند.

مدیر بیمه درمان یکی از شرکت‌های بیمه می‌گوید: در حال بررسی این اعداد و هزینه‌های تحمیلی هستیم و احتمالا بیمه تکمیلی این موارد را تقبل نکند و کسورات بزنیم. چون این هزینه‌ای است که بیمارستان باید برای کادر درمان خود هزینه کند. اما آن را از بیمار می‌گیرد و بیمار هم انتظار دارد ما این هزینه را بدهیم. اما چون تعداد و رقم این ردیف هزینه در مدارک بیماران کرونایی زیاد شده، تصمیم گرفته‌ایم که آن را پرداخت نکنیم.

مدیر درمان شرکت دیگری اما می‌گوید روزانه مبلغ ۱۵۰۰ تومان برای لوازم حفاظتی در فاکتور بیمار شارژ می‌شود. شاید در نگاه اول هزینه بالایی نباشد، اما اعداد دیگری هم به آن اضافه می‌شود و ناگهان به ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان هزینه بی‌دلیل در روز می‌رسد و در یک دوره بستری ۱۰ تا ۲۰ روزه رقم آن قابل توجه می‌شود. این هزینه گاهی ۵۰۰ هزار تومان است و گاهی ۶ میلیون تومان.

هزینه ۴۰ میلیونی خطای پزشکی

اما همه آنهایی که در بیمارستان برای درمان کرونا بستری می‌شوند، الزاما کرونا ندارد. مدیر درمان یکی از شرکت‌های بیمه می‌گوید: یکی از بیماران مدارک پزشکی خود را به ما داده که نشان می‌دهد ۴۶ میلیون هزینه بستری او در بیمارستان …. بوده و بعد از یک هفته بستری مشخص شده، پزشک اشتباه تشخیص داده و بیمار اصلا به کرونا مبتلا نبوده است.

این اعداد همه برای وقتی است که ایرانی باشید. اگر جزو اتباع خارجی باشید،‌ کار سخت‌تر است و هزینه درمان بالاتر. هزینه درمان و بستری در بیمارستان دولتی برای اتباع ایرانی متوسط ۷ میلیون تومان است و برای اتباع افعانستان حدود ۲۰ میلیون تومان.

یعنی عددی معادل بستری در برخی از بیمارستان‌های خصوصی. این در حالی است که خیلی از آنها توان بستری در بیمارستان دولتی را هم ندارند. چه برسد به خصوصی.

دو هفته قبل بیماری را به بیمارستان خصوصی ... فرستادیم. ۱۵ روز بستری و مراقبت ۱۰۰ میلیون هزینه داشت. اما بیمار دیگری داشتیم که به خانه رفت تا تخت خالی شود. اما دیر شد. وقتی پشت در بیمارستان رسید، مُرد.»

در انتظار تخت خالی

احتمالا جز افرادی معدود، بقیه آنهایی که بیمه پایه دارند ترجیح می‌دهند در بیمارستان دولتی و به صورت رایگان درمان شوند. اما بستری در بیمارستان دولتی تنها در صورتی ممکن است که تخت خالی برای بستری بیماران وجود داشته باشد.

یکی از پرسنل بیمارستان دولتی می‌گوید: ما فقط ۱۰۸ تخت دارای امکانات برای درمان کرونا داریم. اما روزانه ۱۰۰ نفر برای تست کرونا به ما مراجعه می‌کنند و حداقل تست ۶۰ تا ۷۰ نفر آنها مثبت است و از این تعداد، عده‌ای نیازمند بستری در بیمارستان‌اند. اما تخت خالی نداریم.

اینجا سر تخت دعواست. بیمار یا توان هزینه‌های چند ده میلیونی بیمارستان خصوصی را دارد و به آنجا می‌رود. یا ندارد و باید در انتظار تخت خالی بماند.

دو هفته قبل بیماری را به بیمارستان خصوصی … فرستادیم. ۱۵ روز بستری و مراقبت ۱۰۰ میلیون هزینه داشت. اما بیمار دیگری داشتیم که به خانه رفت تا تخت خالی شود. اما دیر شد. وقتی پشت در بیمارستان رسید، مُرد.»

شما همین الان بروید به محوطه بالای بیمارستان. پر از بیمارانی است که وصل به کپسول اکسیژن در ماشین و محوطه مانده‌اند بلکه جا خالی شود.

نظرات شما