رویداد۲۴ جدار داخلی معده از غشایی تشکیل شده که آن را از محیط اسیدی محافظت میکند. این غشاء محافظ اگر به هر دلیلی از بین برود، مخاط معده در معرض مستقیم اسید قرار گرفته و آسیب میبیند. نتیجه چنین آسیبی معده درد، تهوع و استفراغ است که علت آن طبیعتا باید توسط پزشک تشخیص داده شده و درمان گردد. مصرف برخی غذاها میتواند از جدار معده در برابر برخی آسیبها محافظت کند یا در کنار درمانهای دارویی برای درمان معده درد مفید واقع شود. در ادامه این بخش از مجله دلتا با انواع غذا برای معده درد آشنا میشوید.
موز
یکی از خوراکهای موثر برای درمان معده درد، موز است، ارزش غذایی موز و خواص آن برای سلامتی بر کسی پوشیده نیست. خواص پروبیوتیکی موز باعث رشد و تغذیه باکتریهای مفید برای معده میشود و اسهال مزمن را درمان میکند. این خوراک، اسید اضافی معده را خنثی کرده، جدار داخلی معده را میپوشاند و باعث کاهش درد معده میشود. موز، سلولهای سطح معده را تقویت میکند و باعث ایجاد مانعی در برابر عوامل بیماری زا برای معده میشود. همچنین زخمها و التهابات معده را بهبود میبخشد و در درمان اسهال کاربرد دارد. این میوه پرخاصیت در درمان و بهبود زخمهای روده و رفع بی نظمی و اختلال کار رودهها نیز نقش به سزایی ایفا میکند.
برنج سفید
برنج نوعی غذا برای معده درد محسوب میشود که از گذشتههای دور برای درمان بیماریهای دستگاه گوارش و به خصوص اسهال مورد استفاده قرار میگرفته است. برنج با کاهش تحریکات معده و روده و داشتن خاصیت ضد التهابی، یکی از غذاهای موثر در درمان معده درد است که در کنار مقداری مرغ آبپز ساده غذایی کامل محسوب میشود. کته برنج نیز که با پختن برنج ساده همراه با مقداری نمک به صورت دمی درست میشود، با جبران آب از دست رفته بدن و تنظیم تخلیه به درمان اسهال کمک میکند.
سس سیب
سس سیب با داشتن خاصیت نشاستهای بالا و اسیدیته پایین میتواند برای معده درد مفید واقع شود. سیب به دلیل برخورداری از مقادیر بالای فیبر میتواند به تنظیم حرکات روده و دفع مدفوع کمک کرده و باعث از بین رفتن یبوست شود. همچنین در موارد اسهال، علائم بیماری را کاهش دهد. برای درست کردن سس سیب:
سیب را پوست گرفته، خرد کنید و با مقداری آب بپزید.
سیب پخته را در غذاساز یا مخلوط کن به صورت پوره درآورید و مقداری عسل به آن اضافه کنید.
سیب و فراوردههای آن
خواص سیب و فواید آن برای سلامتی بسیار است. سیب، یکی از میوههایی است که به علت داشتن خاصیت قلیایی، اسید اوریک را خنثی کرده و ترشحات غدد معده را تنظیم میکند. سیب بدون پوست برای ورم معده و زخم معده مفید است و رنده شده آن درد معده را تسکین میدهد. افراد مبتلا به زخم معده میتوانند سیب را به صورت فالوده درآورند. برای درست کردن فالوده سیب:
یک عدد سیب زرد را پوست گرفته و رنده کنید.
یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق غذاخوری گلاب به آن اضافه کنید تا نفخ آن گرفته شود.
علاوه بر فالوده سیب، مربای سیب نیز برای معده درد مفید است و سوء هاضمه را رفع میکند. برای درست کردن مربای سیب.
سیب را به قطعات کوچک برش بزنید و با مقداری آب بپزید.
سپس شکر را به آن اضافه کرده و اجازه دهید بجوشد تا قوام آید.
شربت سیب یکی دیگر از خوراکهای مفید برای معده درد است که با آب سیب درست میشود و معده را تقویت میکند. برای درست کردن شربت سیب:
۸۵۰ گرم شکر را به ۵۰۰ گرم آب سیب اضافه کرده و روی حرارت ملایم بپزید.
اجازه دهید تا شربت قوام آید و پس از خنک شدن در یخچال نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: شاید دلیل معده دردتان دندانهای خرابتان باشد
نان تست
از انواع غذا برای معده درد میتوان به نان تست اشاره کرد، بسیاری از افراد در مواجهه با درد معده تمایلی به خوردن ندارند، اما استفاده از نان تست در چنین شرایطی نه تنها میتواند در تسکین درد معده موثر واقع شود بلکه از رفلاکس اسید معده نیز جلوگیری میکند. در واقع نان تست، سموم مشکل ساز دستگاه گوارش را جذب کرده و باعث کاهش درد معده میشود.
سیب زمینی
سیب زمینی پخته نوعی غذا برای درد معده است که با داشتن مولکولهای آنتی باکتریال خاص در درمان ناراحتیهای معده مفید است. طبق گفته متخصصان خوردن آب سیب زمینی خام نیز به صورت ناشتا برای درمان زخمهای معده و اثنی عشر موثر بوده و به بهبود آن کمک میکند.
جو دوسر
جو دوسر نوعی غذا برای معده درد است که میتواند به عنوان صبحانه مورد استفاده قرار گیرد. این دانههای غنی از فیبر، میتوانند اسید معده را جذب کرده، رفلاکس اسید معده را کاهش دهند و درد ناشی از آن را التیام بخشند.
کراکر نمکی
کراکر نمکی نوع غذا برای درد معده غنی از نشاسته است و با جذب اسید معده میتواند در کاهش حالت تهوع و معده درد موثر واقع شود.
زنجبیل
زنجبیل نوعی خوراک برای معده درد است که با داشتن مادهای به نام جینجرول بر سیستم عصبی مرکزی و گوارشی تاثیر گذاشته و در درمان معده درد، حالت تهوع و اسهال موثر است. زنجبیل از گذشتههای دور به صورت چای زنجبیل، نوشیدنی زنجبیل و یا در تهیه غذاها استفاده میشده و برای درمان بسیاری از ناراحتیهای گوارشی مفید بوده است.