صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 12
کد خبر: ۲۲۲۱۳۳
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۰ - ۲۴ تير ۱۳۹۹
رویداد‌۲۴ گزارش می‌دهد؛

اصولگرای سابق، در چنگِ هم طیفی‌هایش/ روحانی از سوی همسفران پیشین خود استیضاح می‌شود؟

نشریه آمریکایی با طرح این مساله که «چهره غیرحقیقی اصلاح‌طلب با احتمال استیضاح از سوی همسفران پیشین خود در پارلمان مواجه است»، به سال سختِ پایانی روحانی و چالش‌های پیرامون وی در عرصه سیاست در ایران اشاره کرده و می‌نویسد: دیگر برای روحانی دیر شده و او نمی‌تواند پوستین میانه‌روی که بر تن کرده را در بیاورد و به جامه تندروی سابق خود برگردد.
رویداد۲۴ نشریه آمریکایی بلومبرگ در یادداشتی به حمله اصولگرایان تندرو به ویژه نمایندگان تازه وارد مجلس به حسن روحانی پرداخته و گفته رییس جمهور ایران که یک زمانی خود از سردمداران جریان راست ایران بوده امروز در چنگ هم طیفی‌های خود افتاده و به نظر می‌رسد برای بازگشت او به جناح اصولگرایی دیر شده است.
 
«بابی گاش» دبیر بخش یادداشت‌های بلومبرگ در سرمقاله‌ روز گذشته این روزنامه، وضعیت «حسن روحانی» در آستانه پنجمین سالگرد امضای برجام را وضعیت تاسف باری خواند و نوشت: رئیس‌جمهور ایران در آستانه سالگرد امضای توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 با احتمال استیضاح از سوی مجلسی که تحت سلطه اصولگرایان تندرو است مواجه شده. بلومبرگ می‌نویسد که برجام یکی از مهمترین دستاورد‌های دولت روحانی بوده است.
 
به گفته گاش، اصولگرایان تندرو عملا باید بخشی از جریان مطبوع روحانی باشند چرا که روحانی خود از موسسان سیستم امنیتی در ایران است و نگاه اصولگرایانه دارد؛ اما در مقابل، این تندروها سعی می‌کنند با زیر سوال بردن روحانی و وزیر خارجه‌اش «محمد جواد ظریف» در رقابت‌های سیاسی ایران نقش بازی کنند.
 
در ادامه این یادداشت آمده است: رییس‌جمهور ایران سعی دارد اظهارنظرهایش درباره این بخش از اصولگرایان را تلطیف کند تا برادری خود را ثابت کند، اما عملکرد ضعیف دولت در مهار بحران کرونا بر آتش اعتراضات آن‌ها دمیده است.
 
بلومبرگ در ادامه می‌نویسد: در پی شیوع ویروس کرونا در ایران، روحانی به سختی تن به قرنطینه شهر‌های مختلف این کشور داد و به سرعت نیز محدودیت‌های ناشی از کرونا را برداشت. همین مساله منجر به بازگشت مجدد کرونا در کشور شد.
 
در ادامه این یادداشت آمده است: «حتی اگر مجلس از استیضاح روحانی کوتاه بیاید، رییس‌جمهور نباید انتظار آرامش در سال باقی مانده از دور دوم ریاست جمهوری خود داشته باشد. یکی از چشمه‌های آن هفته قبل با حضور ظریف در مجلس برای پاسخ به سوال نمایندگان هویدا شد. جایی که نمایندگان وزیر خارجه را دروغگو و خائن خطاب کردند. این وزیری که معمولا سعی کرده استقلال خود را حفظ کند و میانه رو باشد، بین طعنه‌ها و ناسزا‌های منتقدان و تلاشش برای حفظ آرامش آن‌ها گیر کرده بود. او در صحبت‌هایش از قاسم سلیمانی فرمانده سابق سپاه قدس نیز مایه گذاشت تا بتواند آرامش را به آن‌ها برگرداند.»
 
 
بلومبرگ به وظیفه روحانی برای دفاع از وزیرش اشاره کرده و گفته با این حال روحانی اصولگرایان تندرو را بهتر می‌شناسد و می‌داند آن‌ها تیر‌های تیزترشان را برای خودش نگه داشته‌اند. او برای جلب حمایت مقامات، نه می‌تواند از چهره‌های قدرتمند کشور نظیر رییس مجلس انتظاری داشته باشد نه رییس قوه قضاییه چرا که هر دوی آن‌ها از جناح مقابل و رقیب پیشین او در انتخابات ریاست جمهوری‌اند.
 
به گزارش این رسانه آمریکایی اگر هر یک از این دو نفر، یعنی رئیس قوه قضائیه و یا رئیس قوه مقننه، به جای روحانی رییس‌جمهور شده بود، روحانی شاید مجبور بود در نهایت ریاست یکی از فراکسیون‌ها در مجلس را برعهده داشته باشد.
 
نویسنده این یادداشت به سابقه روحانی اشاره کرده و می‌نویسد: ایرانی‌های میانسال به خاطر دارند که روحانی چطور علیه دانشجویان حامی دموکراسی در تیرماه ۷۸ عمل می‌کرد. او دانشجویان را به محاربه علیه خدا و فساد فی‌الارض متهم کرده بود، جرائمی که هر دو در ایران حکم اعدام دارند.
 
بلومبرگ می‌نویسد: روحانی به عنوان یک سیاست‌مدار میانه‌رو در سال ۲۰۱۳ میلادی به ریاست جمهوری رسید تا پروسه مذاکرات را هدایت کند. شاید هرکسی که واقعا از ویژگی میانه‌روی برخوردار بود در انتخابات آن سال رد صلاحیت می‌شد. در غیاب کاندیدای اصلاح طلب واقعی، ایرانی‌ها به شباهت توهمی روحانی با اصلاح‌طلبان رای دادند و روحانی به راحتی موفق شد مخالفان افراطی و اصولگرای خود را شکست دهد. همین بازی بار دیگر در سال ۲۰۱۷ میلادی تکرار شد.

بیشتربخوانید:حوادث نطنز و پارچین؛ پیروزی تاکتیکی یا شکستی استراتژیک؟/ اقدامات خرابکارانه به مذاکره منجر می‌شود؟

 
این رسانه همچنین به وعده‌های روحانی در انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرده و نوشت: روحانی با وعده اصلاحات اجتماعی و سیاسی بر سر کار آمد و هرگز به این وعده‌ها جامه عمل نپوشانید، اما به هدف اصلی خود که رسیدن به توافق هسته‌ای بود نائل شد. این توافق امروز به طور فنی از بین رفته است، اما دیگر برای روحانی دیر شده و او نمی‌تواند پوستین میانه‌روی که بر تن کرده را در بیاورد و به جامه تندروی سابق خود برگردد.
 
این رسانه در پایان با لحنی توهین آمیز مدعی شده شاید این گرگ در لباس میش امروز به دام گله خودش افتاده است.
 
نظرات شما