یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: هیأت رئیسه به سوگندی که یاد کردهاند عمل کند تا اختلافی در صحن ایجاد نشود.
رویداد۲۴ سیدمحمدرضا میرتاجالدینی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۵ تیرماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به نمایندگان مجلس و هیأت رئیسه بر اساس ماده (۲۱)، (۲۲) و (۱۹۴) در خصوص نحوه انتخاب اعضای هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان که در حال برگزاری بود و حواشی را در صحن به همراه داشت، گفت: آنچه مسلم است یک شاخص و میزان برای اداره مجلس وجود دارد که اگر همه بر اساس آن عمل کنند گفتگو، جدل و تعارض ایجاد نمیشود.
نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس ماده ۱۹۴ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی افراد برای حضور در هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان ثبتنام کرده و هیأت رئیسه ۴ نفر را انتخاب میکنند که نمایندگان مجلس به آنها رأی بدهند. ۳۴ نفر برای عضویت در این هیأت ثبتنام کرده بودند که بنده نیز یکی از آنها بودم، ولی هیأت رئیسه این تعداد را انتخاب کرد، ضمن اینکه نمایندگان نیز باید به این نکته توجه کنند که اعتراضها، تذکرات و اخطارهای قانون اساسی باید بر اساس آییننامه داخلی باشد.
بیشتر بخوانید: هیات رئیسه مجلس یازدهم زیر تیغ انتقاد نمایندگان
وی خطاب به ریاست مجلس یادآور شد: اخطار قانون اساسی در این شرایط نسبت به افراد پذیرفته نیست ضمن اینکه نمایندگان باید به این نکته توجه کنند که چنانچه افرادی چه از بین وزرا و چه ناطقان در صحن در حال اظهارنظر باشند، نمیتوان به آنها اخطار قانون اساسی داد و این نکتهای است که در منشور اداره مجلس باید به آن متعهد باشیم.
این نماینده مجلس گفت: برطبق اصل هشتاد و هشتم (۸۸) قانون اساسی، وزیر مورد سؤال مکلف است حداکثر ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ سؤال، در مجلسحضور یافته و پاسخ دهد، والا از طرف رئیس مجلس بازخواست میشود، مگر آنکه وزیر رسماً و با عذر موجه تقاضای تأخیر حداکثر برای مدت یکماهنموده باشد که قبول این تقاضا منوط به رأی مثبت مجلس خواهد بود. پس از حضور، وزیر مورد سؤال و نمایندهای که سؤال نموده و یا نماینده منتخبسؤال کنندگان به ترتیب مقرر در این آییننامه صحبت مینمایند.
میرتاجالدینی خطاب به هیأت رئیسه گفت: به سوگندی که یاد کردهاند عمل کنند تا اختلافی در صحن ایجاد نشود.
قالیباف گفت: نکته شما مهم است، اما ما نمیتوانیم خلاف آیین نامه داخلی مجلس عمل کنیم ضمن اینکه در تبصره ماده (۱) قانون نظارت مشخص شده است که ۴ نفر از نمایندگان برای هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان انتخاب میشوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: همه نمایندگان مجلس یک هفته فرصت داشتند برای عضویت در این هیأت ثبتنام کنند بنابراین ما در هیأت رئیسه بر اساس آییننامه داخلی مجلس هم از کمیسیونهای اصل نود و قضایی و حقوقی و هم ۴ نفر را به انتخاب نمایندگان انتخاب کردیم و هر ۶ نفر را به رأی گذاشتیم ضمن اینکه به هیأت رئیسه مجلس اجازه داده شده که یک نفر از نواب را انتخاب کند که انجام شد.
وی تصریح کرد: این که شاخصی برای نحوه معرفی کاندیداهای این بخش مشخص شود، حرف خوبی است، اما آیین نامه داخلی مجلس به این نکته اشاره نکرده است بنابراین اگر در این مورد نیاز به اصلاح آییننامه وجود دارد آقای بحرینی در کمیسیون آییننامه داخلی در صورتی که پیشنهادی برای تغییر این بخش دارند، ارائه دهند و ما هم در خدمتشان هستیم، اما هم اکنون باید مطابق با آییننامه داخلی مجلس عمل کنیم.