صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۲۲۳۱۱۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۳۱ تير ۱۳۹۹
فوق تخصص بیماری‌های عفونی اطفال:

بروز علائم گوارشی کرونا در کودکان بیشتر از بزرگسالان است

فوق تخصص بیماری‌های عفونی اطفال اعلام کرد: آمار ابتلای کودکان به کروناویروس در مقایسه با بزرگسالان کمتر است، اما در مواردی حتی خطرناک‌تر از بزرگسالان هم می‌شود.
رویداد۲۴دکتر ایرج صدیقی، با بیان اینکه علائم کروناویروس در کودکان عمدتاً مانند افراد بالغ یعنی تب، سرفه، گلودرد و تنگی نفس است، اظهار کرد: درصد کودکانی که با علائم گوارشی این ویروس مراجعه می‌کنند، بیشتر از بالغان است به طوریکه اسهال و استفراغ در افراد بالغ حدود ۴ تا ۵ درصد دیده می‌شود، اما در کودکان حدود ۱۵ درصد اسهال و استفراغ دارند.

وی در رابطه علائم اختصاصی کروناویروس در کودکان تشریح کرد: علائمی وجود دارد که مخصوص افراد زیر ۱۹ سال بوده که این علائم شبه کاوازاکی است و شامل ورم دست و پا، قرمزی چشم ها، لکه‌های قرمز روی پوست و قرمزی زبان همراه با تب خیلی بالا می‌شود و گاهی ممکن است علائم تنگی نفس را هم داشته باشند.

استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینای همدان با اشاره به اینکه این علائم معمولاً در بالغان نیست و ویژه کودکان است و در مواردی ممکن است منجر به مشکلات قلبی شده و خطراتی هم ایجاد کند، تأکید کرد: مردم اگر اسهال و استفراغ شدید، تب بالا، ورم دست و پا، قرمزی چشم و علائم اصلی کروناویروس یعنی سرفه، تنگی نفس یا گلودرد را داشتند، حتماً به پزشک مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: هزینه‌های آزمایش کرونا چقدر است؟
وی ضمن بیان این مطلب که برخلاف اطلاعات اولیه از این ویروس، کودکان هم ممکن است درگیر شوند، توضیح داد: اطلاعات اولیه که از این بیماری در چین به دست آمده بود، بیان می‌کرد که کودکان به کرونا مبتلا نمی‌شوند، اما ما حتی شاهد ابتلای نوزادان یعنی افراد زیر یک ماه هم به این ویروس بودیم، اگرچه این میزان کمتر از بالغان است، اما کودکان هم مبتلا می‌شوند و در بعضی از موارد ممکن است شدیدتر و خطرناک‌تر از بالغان هم شود.

صدیقی درباره گروه‌هایی از کودکان که ممکن است ابتلا به این ویروس برای آن‌ها بسیار خطرناک باشد، گفت: کودکانی که نقص ایمنی یا بیماری زمینه‌ای دارند، کورتن یا دارو‌های شیمی درمانی مصرف می‌کنند، پیوند اعضاء انجام داده اند و یا دیالیز می‌شوند، ممکن است در صورت ابتلا به صورت شدید درگیر شوند و ما حتی گزارشاتی از مرگ این کودکان هم داشتیم.

وی در پایان مطرح کرد: کودکان ممکن است هیچ علائمی از وجود این ویروس نداشته، اما ناقل باشند و ویروس را منتقل کنند بنابراین مردم باید از بوسیدن کودکان خودداری کنند و در موارد ایزوله، قرنطینه و جداسازی هم با کودکان مانند بزرگسالان رفتار شود چراکه کروناویروس بزرگسال و کودک نمی‌شناسد.
منبع: ایسنا
نظرات شما